Ανακοίνωσε Τσιγκρίνσκι η Σαχτάρ
i

©intime

Ανακοίνωσε Τσιγκρίνσκι η Σαχτάρ

Ιάσονας Τσίλης 18:49 - 04.08.2023 / Ανανεώθηκε: 19:36 - 04.08.2023

Στη Σαχτάρ Ντόνετσκ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, με τον Ουκρανό αμυντικό να επιστρέφει στη γενέτειρα του μετά από οκτώ χρόνια.

Την απόκτηση του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι ανακίνωσε η Σαχτάρ Ντόνετσκ, με τον πρώην παίκτη της ΑΕΚ και του Ιωνικού, να επιστρέφει στην ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.

Ο 36χρονος στόπερ, ξεκίνησε την καριέρα του στην Σαχτάρ από πολύ μικρή ηλικία, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του στα 17. Από νωρίς έδειξε τις ικανότητες του και κέρδισε θέση βασικού στην ομάδα.

Η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα του, ήρθε το 2009, όταν η Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρδιόλα έδωσε 25 εκατομμύρια ευρώ στον Ουκρανικό σύλλογο για να τον αποκτήσει. Μάλιστα, έγινε ο πρώτος Ουκρανός που αγωνίστηκε με τη φανέλα των «μπλαουγκράνα».

Το ταξίδι του στην Ισπανία αποδείχθηκε σύντομο, καθώς το επόμενο καλοκαίρι επέστρεψε στη Σαχτάρ, όπου και έμεινε μέχρι το 2015.

Ο Τσιγκρίνσκι έγινε γνωστός στο ελληνικό κοινό από το πέρασμα του απ' την ΑΕΚ. Έμεινε πέντε χρόνια στην «ένωση» και αποτέλεσε το στυλοβάτη της άμυνας της, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος η σεζόν 2017-18, όπου και ήταν μέλος της καλύτερης ενδεκάδας.

Σε 126 συμμετοχές πέτυχε πέντε γκολ, με το πιο αλησμόνητο φυσικά, να είναι εκείνο της ισοφάρισης στην επικράτηση της ΑΕΚ με 2-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης». Αγαπήθηκε πολύ από τους οπαδούς των «κιτρινόμαυρων» και άφησε το στίγμα του στο σύλλογο.

Το 2021, αποφάσισε να παραμείνει στην Ελλάδα και να αγωνιστεί για λογαριασμό του Ιωνικού. Έμεινε για δύο χρόνια στην ομάδα της Νίκαιας, όμως δεν κατάφερε να αποτρέψει τον υποβιβασμό της ομάδας την περσινή σεζόν.

Το πανηγυρικό κλίμα μετά τον θρίαμβο κόντρα στη Σαχτάρ - Ο Κώστας Τσίλης μεταφέρει όλα τα τελευταία νέα της ΑΕΚ από την Ολλανδία (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

00:10 - 14.07.2023

Το πανηγυρικό κλίμα μετά τον θρίαμβο κόντρα στη Σαχτάρ - Ο Κώστας Τσίλης μεταφέρει όλα τα τελευταία νέα της ΑΕΚ από την Ολλανδία (vid)

Ο απεσταλμένος του Sportal στην Ολλανδία, Κώστας Τσίλης, μεταφέρει μέσω εικόνας όλα τα τελευταία νέα από την προετοιμασία της ΑΕΚ.

Πλέον, όπως όλα δείχνουν θα... συνταξιοδοτηθεί στη Σαχτάρ Ντόνετσκ, θέλοντας να τελειώσει την καριέρα του εκεί όπου την ξεκίνησε...