Οι τρεις σκόρερ του Παναθηναϊκού έβαλαν την υπογραφή τους στην πρόκριση του Παναθηναϊκού – «Θα πάμε στη Γαλλία»
i

©intime

Οι τρεις σκόρερ του Παναθηναϊκού έβαλαν την υπογραφή τους στην πρόκριση του Παναθηναϊκού – «Θα πάμε στη Γαλλία»

Sportal newsroom 00:08 - 26.07.2023 / Ανανεώθηκε: 00:12 - 26.07.2023

Οι ατάκες των Σπόραρ, Τζούρισιτς, Ιωαννίδη, οι οποίοι σημείωσαν τα γκολ του Παναθηναϊκού στο 3-1 επί της Ντνίπρο-1.

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε τεράστια νίκη επί της Ντνίπρο με 3-1 και συνεχίζει στην επόμενη φάση, στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Εκτός κι αν κάνει έγκλημα στη Λεωφόρο σε μία εβδομάδα.

Οι παίκτες που έβαλαν την υπογραφή τους στη νίκη στο Κόζιτσε, ο Σπόραρ, ο Τζούρισιτς και ο Ιωαννίδης αναφέρθηκαν στα στοιχεία που οδήγησαν τον Παναθηναϊκό σε μία εντυπωσιακή νίκη.

Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός Φίλιπ Τζούρισιτς στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του με τον Παναθηναϊκό πέτυχε ένα θαυμάσιο γκολ και τόνισε:

«Είναι μία πολύ σημαντική νίκη στο πρώτο μας ευρωπαϊκό παιχνίδι. Δεν περιμέναμε το 3-1, μπορούμε να βελτιωθούμε, πάμε στην Αθήνα με ένα θετικό αποτέλεσμα.

Ο προπονητής πριν το γκολ με ρώτησε αν θα μπορέσω να συνεχίσω και εγώ του είπα πως μπορώ και κατάφερα να σκοράρω. Είμαι χαρούμενος παίξαμε καλά και εγώ και η ομάδα, μπορώ να παίξω ακόμα καλύτερα και να βελτιωθούμε σαν ομάδα».

Ο φορ του Παναθηναϊκού Αντράζ Σπόραρ, ο οποίος έχει δεχθεί κριτική από μερίδα του κόσμου, ήταν αυτός που άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη, έπειτα από την ασίστ του απίστευτου Χουάνκαρ. Ο Σπόραρ τόνισε στην κάμερα της Cosmote TV:

«Θεωρώ πως σκοράραμε με την πρώτη προσπάθεια. Αξίζαμε τη νίκη, παίξαμε καλύτερα και στην επανάληψη κλειδώσαμε τη νίκη.

Ήταν ο πρώτος αγώνας μας, έχουμε χώρο να βελτιωθούμε, οι νέοι παίκτες έχουν ποιότητα, θέλουμε χρόνο να μάθουμε ο ένας τον άλλο. Πρέπει να συνεργαστούμε και μπορούμε να τα πάμε ακόμα καλύτερα και να είμαστε πιο δημιουργικοί.

Συμφωνώ με τον προπονητή, έχουμε ακόμα 90', θέλουμε ξανά τη νίκη, μην ξεχνάμε πως ξεκινάμε με 0-0 στην Αθήνα, θα ήταν καλύτερο το 3-0 από το 3-1, αλλά αν παίξουμε όπως σήμερα θα πάμε στη Γαλλία».

Ο Φώτης Ιωαννίδης, που έγραψε το τελικό 3-1 συμπλήρωσε: «Το αποτέλεσμα δείχνει ότι αντιμετωπίσαμε το ματς με την σοβαρότητα που έπρεπε. Ήμασταν από την αρχή συγκεντρωμένοι, κάναμε αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις και κάναμε αυτά που πρέπει τακτικά.

Ήμασταν πολύ αποτελεσματικοί στο πρέσινγκ, κάναμε την Ντνίπρο να μην μπορεί να παίξει όπως στα προηγούμενα ματς της, είναι μια καλή ομάδα, αλλά το πρέσινγκ μας ήταν το σημείο-κλειδί του ματς».