Τι ισχύει με το δεύτερο δείγμα, πότε θα γίνει γνωστό το όνομά του

Ελλάδα

i

© Intime

Τι ισχύει με το δεύτερο δείγμα, πότε θα γίνει γνωστό το όνομά του

Sportal newsroom 15:27 - 17.04.2024 / Ανανεώθηκε: 17:05 - 17.04.2024

Αλυσιδωτές οι εξελίξεις γύρω από την είδηση - σοκ για το ελληνικό ποδόσφαιρο, που αφορά ντοπαρισμένο διεθνή στο ματς με τη Γεωργία. Πότε θα γίνει γνωστό το όνομα.

Αλυσιδωτές αντιδράσεις έχει φέρει η είδηση - σοκ για το ελληνικό ποδόσφαιρο πως διεθνής ποδοσφαιριστής βρέθηκε με θετικό δείγμα ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία. Τα social media έχουν γίνει ένα απέραντο... καφενείο, τα ονόματα δίνουν και παίρνουν από ανθρώπους που το... παίζουν insiders και η αλήθεια είναι πως κυκλοφορούν ονόματα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Οι φήμες και οι πληροφορίες καταφτάνουν και στα δημοσιογραφικά «στέκια» με γοργούς ρυθμούς, ωστόσο για ένα τόσο λεπτό ζήτημα καλό θα είναι να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί. Γιατί αφορά ολόκληρη την καριέρα ενός αθλητή.

Τι ισχύει έως τώρα; Από τη στιγμή που θα ενημερωθεί η ΕΠΟ και η ομάδα του ποδοσφαιριστή σημαίνει πως από τις αμέσως επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις αναμένεται να τον αποκλείσει. Γιατί μετά θα κινδυνεύει και ο σύλλογος, εφόσον έχει ενημερωθεί πως υπάρχει θετικό δείγμα.

Τι θα γίνει από εδώ και πέρα; Είναι όλοι σε αναμονή για το δεύτερο δείγμα. Σχεδόν ποτέ το αποτέλεσμα δεν είναι διαφορετικό από το πρώτο, αφού το δείγμα πάρθηκε την ίδια μέρα και στο ίδιο σημείο. Άρα είναι σχεδόν απίθανο να βγει αρνητικό το δεύτερο δείγμα.

Πότε θα βγει το αποτέλεσμα αυτού τους δείγματος; Είναι βέβαιο πως δεν πρόκειται να καθυστερήσει περισσότερο από μία εβδομάδα. Και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί επίσημα το όνομα του ποδοσφαιριστή, που φυσικά κινδυνεύει με πολύ βαριά τιμωρία.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως μετά το ματς με τη Γεωργία τρεις διεθνείς ποδοσφαιριστές πέρασαν από ντόπινγκ κοντρόλ. Ωστόσο πριν απ' αυτό και συγκεκριμένα πριν αναχωρήσει η αποστολή για την Τιφλίδα, είχαν περάσει από έλεγχο αρκετοί περισσότεροι. Και έως τώρα δεν έχει αποσαφηνιστεί από ποια... φουρνιά προκύπτει το θετικό δείγμα.