Ο Αϊτόρ αναγεννήθηκε, ο Ιωαννίδης οργίασε και ο Παναθηναϊκός «σκόρπισε» τον ΟΦΗ

O Αϊτόρ πανυγηρίζει το 2-0 επί του ΟΦΗ

i

Intime

Ο Αϊτόρ αναγεννήθηκε, ο Ιωαννίδης οργίασε και ο Παναθηναϊκός «σκόρπισε» τον ΟΦΗ

Μπάμπης Τσιμπίδας 21:25 - 03.12.2023 / Ανανεώθηκε: 21:38 - 03.12.2023

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 4-0 του ΟΦΗ στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και συνεχίζει πρωτοπόρος στη Stoiximan Super League. Δεν άξιζαν τόσο βαρύ σκορ οι Κρητικοί του Νταμπράουσκας, δύο γκολ σκόραρε ο Ιωαννίδης και από ένα οι Αϊτόρ και Παλάσιος.

Επιστροφή στις νίκες, με άνεση, όμορφο θέαμα και την αναγέννηση του Αϊτόρ! Το βράδυ της Κυριακής είχε πολλά κέρδη για τον Παναθηναϊκό, με πιο σημαντικό το 4-0 επί του ΟΦΗ στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και πως συνεχίζει πρωτοπόρος στη Stoiximan Super League.

Μάλιστα, με διαφορά τριών βαθμών από τον Ολυμπιακό, που «στραβοπάτησε» στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στο 0-0 με τον ΝΠΣ Βόλο και προσωρινά στο +4 από την ΑΕΚ, που υποδέχεται τη Δευτέρα τον Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το πρόσωπο της αναμέτρησης θα μπορούσε να είναι ο Φώτης Ιωαννίδης. Σκόραρε πέναλτι και το μετέτρεψε σε γκολ, δημιούργησε το τρίτο. Ωστόσο, στην προκειμένη είναι ο Αϊτόρ. Ο οποίος πέτυχε ένα γκολ που θύμησε τις πραγματικές δυνατότητες του, τον εξτρέμ που πέρυσι σκορπούσε τρόμο στις αντίπαλες άμυνες μέχρι τον σοβαρό τραυματισμό του. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται τον Αϊτόρ στο 100% και ο 27χρονος επιθετικός πετυχαίνει την ολική επαναφορά του στο κατάλληλο τάιμινγκ!

Το τελικό σκορ αδικεί τον ΟΦΗ. Ο οποίος δυσκόλεψε πάρα πολύ τον Παναθηναϊκό και τον απείλησε με ισοφάριση, μέχρι να πετύχει το 2-0 ο Αϊτόρ. Ο Νταμπράουσκας έχει σχηματίσει ένα καλοδουλεμένο σύνολο, με αυτοματισμούς και εύρυθμη λειτουργία, που θα πάρει μέρος στα Play Offs. Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν σωστές τελικές επιλογές και αν τις έβρισκαν, τα πράγματα ίσως να είχαν άλλη έκβαση.

Η εξέλιξη του ματς

O Παναθηναϊκός πήρε τον έλεγχο από τα πρώτα δευτερόλεπτα και έψαχνε τρόπο να διασπάσει την πολυπρόσωπη και καλά οργανωμένη άμυνα του ΟΦΗ, Ταυτόχρονα, να προσπαθεί να αποφύγει τις επικίνδυνες αντεπιθέσεις, όπως του Ντίκο μόλις στο 3’, όταν ο Λοντίγκιν απέκρουσε το πλασέ του επιθετικού από το Μάλι.

Οι «πράσινοι» δεν έβρισκαν τρόπο να απειλήσουν τον Μπάουμαν, μέχρι το 38’. Ο Αϊτόρ με κίνηση έξω από την περιοχή πάσαρε κάθετα στον Ιωαννίδη, ο Πασαλίδης έπεσε άτσαλα πάνω του και τον ανέτρεψε, με τον Τζήλο να υποδεικνύει την παράβαση. Ο στράικερ του Τριφυλλιού ανέλαβε και την εκτέλεση, ευστοχώντας για το 1-0.

Το προβάδισμα του Τριφυλλιού δεν αποθάρρυνε τον ΟΦΗ. Ο οποίος βγήκε από την ανάπαυλα με ορμή και ένταση και έψαξε την ισοφάριση. Δημιούργησε ευκαιρίες, με τον Λουίζ Φελίπε σε δύο περιπτώσεις να νικιέται από τον Λοντίγκιν.

Εκεί που ο Παναθηναϊκός είχε μπλοκάρει, ήρθε το δεύτερο γκολ. Ο Παλάσιος είδε την κίνηση του Αϊτόρ στο 62’, τον έβγαλε τετ-α-τετ και ο Καταλανός «άδειασε» τον Βούρο και πλάσαρε για το 2-0. Το 3-0 επιτεύχθηκε εφτά λεπτά αργότερα. Ο Παλάσιος πήρε ρόλο εκτελεστή και παίρνοντας την ασίστ από τον Ιωαννίδη, σούταρε στα δίχτυα του Μπάουμαν.

Το κερασάκι στην τούρτη μπήκε στις καθυστερήσεις. Από γέμισμα του Λοντίγκιν, ο Ιωαννίδης κινήθηκε στην πλάτη του Θοράρισον, απέναντι από τον Μπάουμαν πλάσαρε, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και στο «ριμπάουντ», ο Έλληνας στράικερ σκόραρε!

Ο MVP: Ο Φώτης Ιωαννίδης. Σκόραρε δύο γκολ, κέρδισε πέναλτι και δημιούργησε άλλο ένα με πάσα. Οι αμυντικοί του ΟΦΗ δεν τον έκοβαν με τίποτα και θα βλέπουν εφιάλτες. Τι άλλο να κάνει;

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στο γκολ του Αϊτόρ με την εκπληκτική ενέργεια. Ο ΟΦΗ πίεζε και απειλούσε με την ισοφάριση και το 2-0 από τον Καταλανό άδειασε πνευματικά τους Κρητικούς.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Ο Γιοβάνοβιτς πανηγυρίζει τη νίκη, όμως ο Νταμπράουσας τον δυσκόλεψε πάρα πολύ. Ο προπονητής του ΟΦΗ παρουσίασε μία οργανωμένη ομάδα, που ήξερε τι ήθελε και πως να το πάρει, αλλά η ατομική ποιότητα έκανε τη διαφορά. Ο Γιοβάνοβιτς ξεκούρασε παίκτες, κέρδισε τον Αϊτόρ και πέτυχε τον σκοπό του.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο Αθανάσιος Τζήλος από τη Λάρισα δεν είχε δύσκολες φάσεις να χειριστεί. Το πέναλτι είναι καθαρό και ο Λαρισαίος ρέφερι το σφύριξε αμέσως. Ίσως μπορούσε να αφήσει περισσότερο το ματς και να μην δίνει αχρείαστε φάουλ, αλλά είναι η νοοτροπία των Ελλήνων ρέφερι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Αράο, Μλαντένοβιτς (70’ Χουάνκαρ), Ρούμπεν (79’ Ζέκα), Βιλένα, Τζούρισιτς (64’ Μπερνάρ), Παλάσιος (79’ Βέρμπιτς), Αϊτόρ (64’ Μαντσίνι), Ιωαννίδης

ΟΦΗ (Βλάντας Νταμπράουσκας): Μπάουμαν, Μαρινάκης (65’ Λάρσον), Βούρος, Πασαλίδης (λ.τ. Κάρω), Θοράρινσον, Αμπάντα, Μεγιάδο (79’ Νέιρα), Γκαγέγκος (66’ Τοράλ), Γκλάζερ, Ντίκο (66’ Ριέρα), Λουίζ Φελίπε