Ο Αλμέιδα βιάζεται μόνο για την υπόθεση του Πινέδα, έστω και αν είναι η πιο περίπλοκη
i

Ματίας Αλμέιδα και Ορμπελίν Πινέδα/©intime

Ο Αλμέιδα βιάζεται μόνο για την υπόθεση του Πινέδα, έστω και αν είναι η πιο περίπλοκη

Κώστας Τσίλης 22:00 - 06.06.2023 / Ανανεώθηκε: 20:52 - 27.02.2024

Δεν θα πάει ο Αλμέιδα βιαστικά σε καμία μεταγραφική κίνηση, αλλά η μοναδική υπόθεση που θα ήθελε να κλείσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, είναι αυτή του Πινέδα και το Sportal αναλύει τους λόγους

Μπορεί ακόμα να μην έχουν ξεκαθαρίσει (ή τουλάχιστον να μην έχουν βγει στο... φως) συγκεκριμένοι μεταγραφικοί στόχοι της ΑΕΚ. Ωστόσο είναι απολύτως ξεκάθαρο αφενός πως θα κινηθεί πολύ στοχευμένα και αφετέρου πως θα το πράξει με τους δικούς της χρόνους. Είναι δεδομένο πως ο Ματίας Αλμέιδα δεν πρόκειται να βιαστεί, προκειμένου να αποκτήσει ακριβώς αυτό που θέλει και ταιριάζει στο αγωνιστικό του μοντέλο. Κάτι που έκανε και πέρυσι. Υπάρχει όμως μια μόνο υπόθεση, που ο Αργεντινός τεχνικός θα ήθελε να κλείσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. 

Πρόκειται για την υπόθεση του Ορμπελίν Πινέδα. Μπορεί να είναι η πιο περίπλοκη και ενδεχομένως η πιο δύσκολη. Όμως η αλήθεια είναι και η μόνη για την οποία ο Αλμέιδα βιάζεται και ιδανικά θα ήθελε να έχει ξεκαθαρίσει το αργότερο μέχρι και τα μέσα του Ιούλη. Και οι λόγοι είναι καθαρά αγωνιστικοί. Σ' όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις που αφορούν τον σχεδιασμό για τη νέα σεζόν, ο Αργεντινός τεχνικός έχει την πολυτέλεια του χρόνου, καθώς για τα ευρωπαϊκά προκριματικά, θα χρησιμοποιήσει το περυσινό πετυχημένο γκρουπ. 

Η ΑΕΚ θα ψαχτεί στην αγορά για ακραίο μεσοεπιθετικό αλλά όχι λόγω του Άμραμπατ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

10:19 - 06.06.2023

Η ΑΕΚ θα ψαχτεί στην αγορά για ακραίο μεσοεπιθετικό αλλά όχι λόγω του Άμραμπατ

Μια από τις θέσεις για τις οποίες θα βγει η ΑΕΚ στην καλοκαιρινή μεταγραφική αγορά είναι αυτή του ακραίου μεσοεπιθετικού και όχι επειδή όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει παρελθόν ο Άμραμπατ

Η ΑΕΚ, για παράδειγμα, ψάχνει στην καλοκαιρινή μεταγραφική αγορά για στόπερ. Ωστόσο στα προκριματικά του Αυγούστου θα πάει με δίδυμο τον Μουκουντί και τον Βίντα. Επίσης ψάχνεται και για αριστερό ακραίο μεσοεπιθετικό και για φορ. Αλλά στην Ευρώπη τον Αύγουστο έτσι κι αλλιώς θα πάει με τον Γκατσίνοβιτς και τον Γκαρσία. Και αυτό ισχύει σχεδόν για όλες τις θέσεις, πλην του Πινέδα. Ο ρόλος που είχε ο Μεξικανός στο αγωνιστικό μοντέλο του Αλμέιδα, είναι κομβικός. 

Αυτό λοιπόν που ιδανικά θα ήθελε ο Αργεντινός τεχνικός, είναι να μπορέσει να έχει τον Πινέδα στο μεγαλύτερο κομμάτι της προετοιμασίας, για να πάει μ' αυτόν και στα ευρωπαϊκά προκριματικά. Ή αν τελικά δεν μπορεί να προχωρήσει η υπόθεση του Μεξικανού, να έχει τον αντικαταστάτη του. Εννοείται πως ο Αλμέιδα ξέρει πως πρόκειται για μια εξαιρετικά περίπλοκη υπόθεση. Και είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ θα δώσει την μάχη και θα προσπαθήσει να το... τρέξει. 

Δεν είναι ωστόσο καθόλου εύκολο να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες. Κυρίως διότι η Θέλτα, ειδικά από την στιγμή που εξασφάλισε την παραμονή στην κατηγορία, δεν έχει κανέναν λόγο να βιαστεί να κλείσει την υπόθεση του Πινέδα. Παρόλα αυτά είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ, ενδεχομένως και ο παίκτης, θα πιέσουν. Και ανάλογο με το πως θα προχωρήσει το θέμα, θα ληφθούν και αντίστοιχα οι αποφάσεις για το πως θα κινηθεί η Ένωση.