Ο Αλμέιδα δεν ήθελε να αφήσει ούτε λεπτό απογοήτευσης μέσα στα αποδυτήρια της ΑΕΚ

Ο Αλμέιδα δεν ήθελε να αφήσει ούτε λεπτό απογοήτευσης μέσα στα αποδυτήρια της ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 17:53 - 04.04.2024 / Ανανεώθηκε: 17:53 - 04.04.2024

Από την πρώτη στιγμή μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, ο Αλμέιδα προσπάθησε να περάσει στους παίκτες της ΑΕΚ το μήνυμα πως τα πάντα εξακολουθούν να είναι στα χέρια τους

Η πραγματικότητα είναι πως η ΑΕΚ δεν ήταν καθόλου μαθημένη να φεύγει ηττημένη από ματς με τον χαρακτήρα ντέρμπι. Τα 17 σερί που ήταν αήττητη, δεν είναι καθόλου μικρό νούμερο. Και η αλήθεια είναι πως αυτό το χαμένο ντέρμπι στην Λεωφόρο, την "πλήγωσε" την ΑΕΚ. Κυρίως με τον τρόπο που ήρθε. Άλλωστε η γλώσσα του σώματος του Ματίας Αλμέιδα στον πάγκο, από την στιγμή που προηγήθηκε στο σκορ η Ένωση με το γκολ του Ντομαγκόι Βίντα, τα έλεγε όλα.

Η ΑΕΚ του σαμουράι Αλμέιδα, μόνο το «χαρακίρι» έχει να φοβάται
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

01:12 - 04.04.2024

Η ΑΕΚ του σαμουράι Αλμέιδα, μόνο το «χαρακίρι» έχει να φοβάται

Δεν είναι παράξενο που η ΑΕΚ έχασε μετά από 17 ντέρμπι, κάποτε θα γινόταν, αλλά το «αγκάθι» είναι πως έχασε με συγκλονιστικά λάθη της, ένα κρίσιμο ματς που το είχε φέρει ακριβώς εκεί που ήθελε - Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Ο Αργεντινός τεχνικός είχε πιο έντονες αντιδράσεις ίσως από κάθε άλλη φορά φέτος, διότι έβλεπε πως η ΑΕΚ είχε την συνθήκη για να "καθαρίσει" ένα πολύ σημαντικό ματς, αλλά την ευκαιρία την πετούσε στα σκουπίδια. Για τον Αλμέιδα το κομβικό σημείο του ντέρμπι ήταν αυτό ανάμεσα στο γκολ που πέτυχε ο Βίντα και στα δυο που δέχθηκε από τον Παναθηναϊκό. Σ' όσα έκανε και κυρίως δεν έκανε η ΑΕΚ στο μεσοδιάστημα.

Παρόλα αυτά, ο Αλμέιδα ξέρει καλά πως υπάρχει κάτι ακόμα χειρότερο από την ήττα, που μπορεί να συμβεί στην ΑΕΚ. Να κυριαρχήσει η απογοήτευση πρώτα στους ποδοσφαιριστές του. Και αυτό είναι κάτι που ο Αργεντινός τεχνικός δεν ήθελε και δεν θέλει να επιτρέψει να συμβεί. Από την πρώτη στιγμή που μπήκε στα αποδυτήρια στην Λεωφόρο, αμέσως μετά την λήξη του ματς, αυτό ήταν το πρώτο του μέλημα και η πρώτη του προτεραιότητα. Να μην αφήσει ούτε λεπτό, να φυτρώσει ο σπόρος της απογοήτευσης.

"Θα ηταν στενάχωρο από την πλευρά μου να στεναχωρηθώ που χάσαμε ή να χάσω την εμπιστοσύνη στους παίκτες μου. Θα ηταν μέρος ενός συστήματος που δεν συμφωνώ. Τώρα θα πρέπει, περισσότερο, να… δώσουμε. Τώρα θα πρέπει να κάνουμε είναι να δείξουμε θάρρος και τόλμη για να δείξουμε ότι δεν μας αρέσει επειδή χάσαμε. Όπως όμως δείξαμε την ηρεμία μας μετά τη νίκη μας απέναντι στον Ολυμπιακό, σήμερα διατηρούμε την ταπεινότητα και την ηρεμία για να αναγνωρίσουμε ότι κάναμε λάθη και πως είμαστε μέσα στη μάχη» είπε ο Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου, ενώ η πρώτη του ατάκα στην κάμερα, μετά την λήξη, ήταν πως "όλα είναι ακόμα στο χέρι μας".

Τα ίδια και πολύ περισσότερα αλλά ακόμα και πιο έντονα, είπε ο Αργεντινός τεχνικός και στους ποδοσφαιριστές του. Διότι ο Αλμέιδα είχε στο μυαλό του πως εδώ που βρίσκεται η σεζόν, τίποτε άλλο δεν έχει νόημα, εκτός το παραμείνουν οι παίκτες του αποφασισμένοι και δυνατοί ψυχολογικά για τη συνέχεια. Και σ' αυτό το κομμάτι θα ρίξει και όλο το βάρος ο Αργεντινός τεχνικός, ενόψει του παιχνιδιού της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ, το οποίο πλέον και για την ΑΕΚ έχει μετατραπεί σ' έναν "τελικό".