Ο Αλμέιδα δεν πρόκειται να πάρει κανένα ρίσκο με Γκαρσία στην ρεβάνς με Αντβέρπ
i

Λιβάι Γκαρσία/intime

Ο Αλμέιδα δεν πρόκειται να πάρει κανένα ρίσκο με Γκαρσία στην ρεβάνς με Αντβέρπ

Κώστας Τσίλης 08:20 - 25.08.2023 / Ανανεώθηκε: 10:18 - 30.08.2023

Γλίτωσε από σοβαρό μυϊκό τραυματισμό ο Γκαρσία στο ματς της ΑΕΚ στην Αμβέρσα, όμως ο Αλμέιδα δεν πρόκειται να τον χρησιμοποιήσει στην ρεβάνς της Νέας Φιλαδέλφειας, αν δεν είναι στο 100% της ετοιμότητας

Είναι γεγονός πως οι άνθρωποι της ΑΕΚ και τρομάρα πήραν όταν είδαν τον Λιβάι Γκαρσία να ζητά ιατρική βοήθεια κατά την διάρκεια του ματς στην Αμβέρσα και να κάνει μορφασμούς πόνου. Όπως είναι και γεγονός πως ανακουφίστηκαν με τα αποτελέσματα των εξετάσεων του φορ από το Τρινιντάντ, που δεν έδειξαν μεγάλη ζημιά. Επίσης γεγονός πως είναι και ο Ματίας Αλμέιδα θα ήθελε τον Γκαρσία στην ρεβάνς με την Αντβέρπ στη Νέα Φιλαδέλφεια και ο ίδιος ο παίκτης θέλει σαν "τρελός" να παίξει. 

Όμως το παιχνίδι με τους Βέλγους την προσεχή Τετάρτη, μπορεί να κρίνει έναν πολύ σημαντικό στόχο όπως είναι η πρόκριση στους ομίλους του Champions League, αλλά δεν είναι και το τελευταίο της σεζόν. Και ο Αλμέιδα δεν θα ήθελε να "θυσιάσει" γι' αυτή την πρόκριση κανέναν ποδοσφαιριστή του. Πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για έναν από τους πιο σημαντικούς και κομβικούς. 

Μόνο αν είναι στο 100%... 

Αυτό με απλά λόγια σημαίνει, πως ο Αλμέιδα δεν πρόκειται να πάρει κανένα απολύτως ρίσκο με τον Γκαρσία. Και θα τον ρίξει στην "μάχη" με την Αντβέρπ, μόνο εάν είναι στο 100% της ετοιμότητας του. Κάτι που δεν φαντάζει και εξαιρετικά εύκολο, με δεδομένο πως απομένει λιγότερο από μια εβδομάδα, μέχρι το ματς με τους Βέλγους. 

Προφανώς ο Γκαρσία θέλει πολύ να παίξει και θα κάνει τα πάντα για να τα καταφέρει. Φυσικά και αγωνιστικά είναι πολύ σημαντικό για τον Αλμέιδα να παίξει ο Λιβάι. Όμως αν υπάρχει το παραμικρό ρίσκο για μεγαλύτερη ζημιά στο πόδι του Γκαρσία σε περίπτωση που παίξει στο ματς, ο Αργεντινός τεχνικός δεν πρόκειται να το πάρει. Εξάλλου ο Αλμέιδα εμπιστεύεται απόλυτα όλους τους ποδοσφαιριστές του ρόστερ. Ενώ για την κορυφή της επίθεσης θα είναι παρών και ξεκούραστος και ο Έκι Πόνσε. 

Εξυπακούεται πως ακόμα είναι πολύ νωρίς για να παρθεί από τον Αλμέιδα οποιαδήποτε απόφαση που θα αφορά το ματς με την Αντβέρπ. Άλλωστε για τον Αργεντινό τεχνικό προέχει το αυριανό παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό και είναι επικεντρωμένος σ' αυτό. Η κατάσταση του Γκαρσία θα επανεκτιμάται μέρα με την μέρα. Αλλά το μόνο σίγουρο, είναι πως θα παίξει στην ρεβάνς, μόνο αν είναι έτοιμος.