Ο αρχηγός της Άρσεναλ «έλιωσε» καρδιές με την κίνηση του απέναντι στο παιδάκι που τον συνόδευε στον αγωνιστικό χώρο (vid)

Έντεγκάαρντ

i

Photo by Stuart MacFarlane/Arsenal FC via Getty Images/ideal images

Ο αρχηγός της Άρσεναλ «έλιωσε» καρδιές με την κίνηση του απέναντι στο παιδάκι που τον συνόδευε στον αγωνιστικό χώρο (vid)

Θάνος Λυμπερόπουλος • 15:00 - 22.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 23.06.2023

Ο Μάρτιν Έντενγκααρντ έδειξε την ανθρώπινη πλευρά ενός ποδοσφαιριστή, κάτι που πλέον σπανίζει στις μέρες μας

Τι κι αν διανύει την τρίτη του χρονιά με τη φανέλα της Άρσεναλ, τι κι αν είναι βρίσκεται μόλις στα 24 του έτη, ο Μάρτιν Έντενγκααρντ έχει πάρει ήδη το περιβραχιόνιο κι οδηγεί τους «κανονιέρηδες» στο πρώτο τους πρωτάθλημα μετά την εκπληκτική εκείνη σεζόν του 2003-04 που το σήκωσαν αήττητοι κάτω απ' τις οδηγίες του Αρσέν Βενγκέρ.

Ο μεσοεπιθετικός της Άρσεναλ, μετράει φέτος 10 γκολ σε 26 εμφανίσεις στο φετινό πρωτάθλημα και έξι ασίστ. Ο Μικέλ Αρτέτα βρήκε στο πρόσωπο του Νορβηγού τον ηγέτη που χρειαζόταν η ομάδα για να κάνει το μεγάλο βήμα και να επιστρέψει εκεί που ανήκει, στα «αστέρια» του Champions League.

Στην θεαματική αναμέτρηση κόντρα στη Μπόρνμουθ, όπου η Άρσεναλ επικράτησε με 3-2 στο 90+8, βλέπουμε τον Έντενγκααρντ να κάνει «επίδειξη» ανθρωπιάς. Συγκεκριμένα, ο αρχηγός των «κανονιέρηδων» έδωσε στο παιδάκι που τον συνόδευε στον αγωνιστικό χώρο, τη ζακέτα που φορούσε επειδή προφανώς ο μικρός κρύωνε.

Όπως ήταν αναμενόμενο το συγκεκριμένο στιγμιότυπο έγινε viral στα social media με τους οπαδούς της ομάδας του Λονδίνου κι όχι μόνο, να επαινούν την κίνηση του αυτή.  

Ύστερα, μετά την λήξη την αναμέτρησης και την επεισοδιακή αυτή νίκη, ο Έντενγκααρντ έμεινε πίσω, ενώ όλοι οι συμπαίκτες του είχαν φύγει για τα αποδυτήρια και πανηγύριζε τραγουδώντας με τους φίλους της Άρσεναλ.

Τρία δευτερόλεπτα βίντεο εξηγεί απόλυτα γιατί η Άρσεναλ βρίσκεται στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ
PREMIER LEAGUE

10:51 - 21.03.2023

Τρία δευτερόλεπτα βίντεο εξηγεί απόλυτα γιατί η Άρσεναλ βρίσκεται στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ

Ένα στιγμιότυπο από το παιχνίδι της Άρσεναλ κόντρα στην Κρίσταλ Πάλλας δείχνει πόσο καλά δουλεμένη ομάδα είναι η ομάδα του Λονδίνου και «δικαιολογεί» την πρωτιά της στον βαθμολογικό πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ.

Τέτοιες εικόνες, αποδεικνύουν τον λόγο τον οποίο ο Αρτέτα τον έχρισε αρχηγό σε τόσο νεαρή ηλικία χωρίς να έχει πολλές μεγάλες παραστάσεις, ειδικά σε μια χρονιά που η Άρσεναλ στοχεύει να βάλει τέλος στην κυριαρχία της Μάντσεστερ Σίτι και της Λίβερπουλ που ήταν οι μόνες ομάδες που πάλευαν για το πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια.