Ο Βινίσιους αντιδρά στις ρατσιστικές επιθέσεις

Βινίσιους Τζούνιορ

i

©Photo by James Gill - Danehouse/Getty Images/Ideal Images

Ο Βινίσιους αντιδρά στις ρατσιστικές επιθέσεις

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 15:11 - 24.03.2023 / Ανανεώθηκε: 15:16 - 24.03.2023

Ο Βινίσιους μίλησε μετά την προπόνηση της Εθνικής Βραζιλίας για την ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε στον πρόσφατο αγώνα κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου» και θέλησε να περάσει το δικό του μήνυμα γι' αυτό που συνέβη.

Μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης της Εθνικής Βραζιλίας, ο Βινίσιους έκανε δηλώσεις και μίλησε σχετικά με τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε από τους φίλους των «Μπλαουγκράνα», στο ματς απέναντι στην Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου». Πιο συγκεκριμένα, ο Βραζιλιάνος άσος δήλωσε: «Δεν μπορεί ο καθένας να έχει τη νοοτροπία που έχω εγώ. Φυσικά, κάθε συνέντευξη που δίνω είναι πολύ λυπηρό που πρέπει να μιλήσω γι' αυτήν. 

Ελπίζουμε ότι θα υπάρξουν λιγότερα κρούσματα ρατσισμού και ελπίζουμε σε έναν καλύτερο κόσμο». Στη συνέχεια, ο εξτρέμ της Ρεάλ Μαδρίτης σχολίασε το πως βιώνει τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις τέτοιου είδους, ενώ θέλησε να περάσει το δικό του μήνυμα για ένα καλύτερο αύριο: «Είναι πάντα πολύ δύσκολο να μιλάς για ρατσισμό, αλλά κάθε μέρα που περνάει ωριμάζω περισσότερο για να μπορώ να μιλήσω καλύτερα για αυτόν.

 Η οικογένειά μου και εγώ σκεφτόμαστε να κάνουμε ένα αντιρατσιστικό έργο για τα παιδιά της Βραζιλίας αντί να υποφέρουμε». Η ισπανική ομοσπονδία αμέσως μετά την καταγγελία στήριξε τον «Βίνι», καθώς με ανακοίνωσή της ανέφερε: «Η LaLiga και οι σύλλογοι συνεχίζουν να εργάζονται για να βάλουν ένα τέλος σε αυτή τη μάστιγα. Είμαστε όλοι ενωμένοι ενάντια στον ρατσισμό».

Σε ότι αφορά την καταγγελία της ρατσιστικής προσβολής στον Βινίσιους, αυτή τη φορά η La Liga πήγε την υπόθεση στα Ανακριτικά Δικαστήρια της Βαρκελώνης. Στη δήλωσή της, η διοργανώτρια αρχή τονίζει ότι έχει δημιουργήσει ένα κανάλι παραπόνων, ώστε οι οπαδοί που μπορεί να έχουν πληροφορίες ή κάποια ένδειξη της ταυτότητας των υπευθύνων, να μπορούν να επικοινωνήσουν με τη La Liga και να παράσχουν τα απαραίτητα στοιχεία ταυτότητας.

Τέλος, να θυμίσουμε πως αυτή δεν είναι πρώτη φορά που ο Βινίσιους δέχεται ρατσιστική επίθεση, καθώς σε προηγούμενες αναμετρήσεις της «Βασίλισσας» κόντρα σε Βαγιαδολίδ κι Ατλέτικο, είχε πραγματοποιηθεί παρόμοιο συμβάν.