Ο game changer Ιωαννίδης
i

Παναθηναϊκός/©Intime

Ο game changer Ιωαννίδης

Βασίλης Μοιρώτσος • 11:05 - 11.11.2022

Μέσα σε τρεις μέρες ο Φώτης Ιωαννίδης κατάφερε να δώσει τέσσερις βαθμούς στον Παναθηναϊκό ερχόμενος από τον πάγκο.

Πήρε την εμπιστοσύνη που ήθελε από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς πέρσι τον Φεβρουάριο. Οταν ήρθε μια μεγάλη πρόταση από το MLS για την αγορά των δικαιωμάτων του Φώτη Ιωαννίδη, ο Σέρβος προπονητής δε συζητούσε καν το ενδεχόμενο να τον χάσει. Και ο νεαρός επιθετικός δεν ήθελε κάτι περισσότερο. Κι ας γνώριζε/γνωρίζει ότι δε θα είναι ποτέ ο νούμερο ένα σέντερ φορ στα πλάνα του Γιοβάνοβιτς. Ο Ιωαννίδης τελείωσε την περσινή σεζόν έχοντας συνολικά 27 συμμετοχές με πέντε γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ σημείωσε άλλα δύο τέρματα στο Κύπελλο. Στο ματς με τη Λαμία ήταν εκείνος που διαμόρφωσε το τελικό 2-0 στη Λεωφόρο, σφραγίζοντας επί της ουσίας την πρόκριση του Παναθηναϊκού στον τελικό. Ξεκίνησε συνολικά σε 14 παιχνίδια, αλλά το πλέον χαρακτηριστικό είναι ότι δεν τελείωσε σε κανένα απ' αυτά.

Από πέρσι ο Γιοβάνοβιτς του είχε δώσει επί της ουσίας τον ρόλο του game changer. Εκείνου που θα έρθει από τον πάγκο για να δώσει λύσεις. Να δώσει όγκο και δύναμη στην επίθεση, να τελειώσει φάσεις, να ανοίξει χώρους για τους υπόλοιπους. Δεν υπήρξε σχεδόν ποτέ εκείνος που απλά θα πάρει χρόνο συμμετοχής. Ο προπονητής του τον υπολόγιζε και τον υπολογίζει, πήρε τον Σπόραρ για βασικό το περασμένο καλοκαίρι γιατί ήθελε άλλου είδους φορ από τον Ιωαννίδη, πλην όμως δεν πήγε σε άλλη επιλογή για να έχει άλλον στον πάγκο. Η αλήθεια είναι πως τη φετινή σεζόν ο Ιωαννίδης δεν είχε κάνει αισθητή την παρουσία του. Βασικός σε τρία παιχνίδια έως τώρα, με ένα 90λεπτο, αυτό κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, όταν κλήθηκε να καλύψει το κενό του τραυματία Σπόραρ. Εως και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Ιωαννίδης δεν είχε καταφέρει να παίξει κάποιο σημαντικό ρόλο στους αγώνες που εμφανίστηκε. Μέσα σε ένα τριήμερο εκείνος είναι ο λόγος που οι πράσινοι κέρδισαν τέσσερις βαθμούς. Εναν με τον Ολυμπιακό και τρεις με τον Παναιτωλικό. Ερχόμενος από τον πάγκο και στις δύο περιπτώσεις. Και με τον Γιοβάνοβιτς να αλλάζει το σχήμα και να παίζει με δύο επιθετικούς, θέλοντας να βρει γκολ ισοφάρισης στο ντέρμπι και γκολ νίκης στο Αγρίνιο.

Αλλαξε την ιστορία των αγώνων ο Ιωαννίδης με την παρουσία του στο γήπεδο. Εγινε μέσα σε τρεις μέρες ο απόλυτος πρωταγωνιστικής, ο απόλυτος... game changer του Παναθηναϊκού. Αυτός που τον διατήρησε στην ίδια απόσταση από τους διώκτες του με εκείνη που είχε και πριν από τα παιχνίδια. Κυνήγησε μία... σκοτωμένη μπάλα στο 97' του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και κέρδισε το πέναλτι από το οποίο ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε ένα ματς που ήταν χαμένο. Αν δεν είχε κυνηγήσει αυτή τη σέντρα, το ματς θα τελείωνε και ο Ολυμπιακός θα είχε φύγει νικητής. Δεν υπήρχε άλλος χρόνος για τους πράσινους. Τρεις μέρες αργότερα, με τον χρόνο να πιέζει και πάλι, ο Γιοβάνοβιτς τον έστειλε στο γήπεδο να παίξει και πάλι στο πλάι του Σπόραρ για να γεμίσει την αντίπαλη περιοχή. Δύο λεπτά αργότερα έπειτα από - μια ακόμα - καταπληκτική σέντρα του Χουάνκαρ, ο Ιωαννίδης ήταν στο δεύτερο δοκάρι για να τελειώσει με διπλή προσπάθεια τη φάση.

Ο Ιωαννίδης επιστρέφει την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Γιοβάνοβιτς κάθε φορά που πατάει στο γήπεδο. Είναι ο παίκτης που δουλεύει όσο λίγοι στην προπόνηση, δεν έχει ακουστεί ποτέ το παραμικρό για τη συμπεριφορά του και τα... θέλω του, δεν έχει γκρινιάξει για τον χρόνο συμμετοχής του. Και όταν ήρθε η ευκαιρία για να βρει ένα μεγαλύτερο συμβόλαιο στο εξωτερικό, αντιλαμβανόταν και τους λόγους που ο Παναθηναϊκός δεν τον έδωσε. Δίχως και ο ίδιος πάντως να είναι βέβαιος πως σε αυτή τη φάση της καριέρας του θα ήταν έτοιμος για ένα τέτοιο βήμα. Ηδη έχει πάρει έναν τίτλο με τον Παναθηναϊκό, το περσινό Κύπελλο Ελλάδος, θέλει να γίνει πρωταθλητής με τους πράσινους, να παίξει στην Ευρώπη (έχει ήδη δύο συμμετοχές στα προκριματικά του Αυγούστου) και εν συνεχεία να κάνει το επόμενό του βήμα.