Ο κομβικός Αουγκούστο θα λείψει από τον ΠΑΟΚ

Αουγκούστο

i

©intime

Ο κομβικός Αουγκούστο θα λείψει από τον ΠΑΟΚ

Μάνος Τσαλγατίδης 12:11 - 30.04.2023 / Ανανεώθηκε: 19:25 - 30.04.2023

Ο Ντούγκλας Αουγκούστο αποτελεί βαρόμετρο για τη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν.

Ο ΠΑΟΚ μπαίνει στην τελική ευθεία του μίνι πρωταθλήματος με μοναδικό στόχο την επιστροφή στις νίκες, καθώς ψάχνει αντίδραση τόσο για ψυχολογικούς λόγους, όσο και για βαθμολογικούς, αφού βρίσκεται μέσα στη μάχη της διεκδίκησης της τρίτης θέσης των Play Off.

Ένας από τους απόντες στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ήταν ο Ντούγκλας Αουγκούστο, με τον Βραζιλιάνο να παραμένει εκτός επιλογών του του Ράζβαν Λουτσέσκου αφού αν και ακολούθησε το πρόγραμμα προπόνησης της Παρασκευής (28/4) αποφασίστηκε να μείνει εκτός από τον αγώνα με τον Άρη

Ο 26χρονος μέσος έχει εξελιχθεί σε έναν εκ των πλέον κομβικών ποδοσφαιριστών στον τρόπο παιχνιδιού του Δικεφάλου, από την ώρα που μετατοπίστηκε ξανά στη μεσαία γραμμή, καθώς την περσινή σεζόν έχει πάρει παιχνίδι και ως μεσοεπιθετικός, λόγω της έλλειψης ποδοσφαιριστή στη συγκεκριμένη θέση.

Φέτος έχει καταγράψει την πλέον παραγωγική του χρονιά με τον Δικέφαλο στο στήθος, φτάνοντας τα πέντε γκολ, και τις δύο ασίστ σε 34 συμμετοχές. Άξιο αναφοράς είναι πως έχει χάσει μόλις έξι παιχνίδια, για λόγους τραυματισμού, τιμωρίας ή αποφόρτισης, στην τρέχουσας σεζόν.

Τα ματς που έχει λείψει είναι τα δύο με τον Λεβαδειακό για το πρωτάθλημα (1-1 εκτός, 3-2 εντός), όπως και τη νίκη με 2-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα, όλα για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Στο Κύπελλο έμεινε εκτός των ρεβάνς με Καλαμάτα και Λαμία στην Τούμπα για λόγους ξεκούρασης (2-0 και 1-1) αντίστοιχα, ενώ φυσικά έλειψε και από την πρόσφατη, βαριά, ήττα του Δικεφάλου στην Αθήνα, από την ΑΕΚ με 4-0, λόγω ενοχλήσεων στον δικέφαλο του δεξιού του ποδιού.

O Aουγκούστο έχει μείνει στο γήπεδο συνολικά για 2.867 λεπτά τη φετινή σεζόν ενώ μετράει 177 σωστές μεταβιβάσεις, αλλά και 88 κλεψίματα. Επίσης, έχει δεχθεί και 12 κίτρινες κάρτες μέχρι στιγμής.