Ο λόγος που ο Ισραηλινός elite Γκρίνφιλντ έριξε «άκυρο» στον Μπένετ για το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός!
i

© Intime

Ο λόγος που ο Ισραηλινός elite Γκρίνφιλντ έριξε «άκυρο» στον Μπένετ για το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 21:04 - 06.04.2023 / Ανανεώθηκε: 21:22 - 06.04.2023

Ο Elite διαιτητής, Όρελ Γκρίνφιλντ, είχε οριστεί αρχικά για το ματς μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στη Λεωφόρο, όμως στη συνέχεια δήλωσε κώλυμα. Ποιος ο λόγος που ο Ισραηλινός ρέφερι έριξε άκυρο στην ΕΠΟ.

To πρωί της Πέμπτης (6/4) έγινε γνωστός ο διαιτητής που θα διευθύνει το ντέρμπι «αιωνίων» και έκτοτε προκλήθηκε ένας κακός χαμός. Και αυτό γιατί ο Κροάτης Φραν Γιόβιτς, που θα διευθύνει το παιχνίδι μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στη Λεωφόρο είναι από την πρώτη κατηγορία της UEFA και όχι Elite.

Ο συγκεκριμένος ορισμός της ΚΕΔ προκάλεσε την αντίδραση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, η οποία σχολίασε με τον δικό της τρόπο τον ορισμό μη Elite διαιτητή, τονίζοντας ότι ο Μπένετ, ο Μπαλτάκος κι ο Μάνταλος αγνοούν το αίτημα των ομάδων, ενώ κάλεσε τις υπερεθνικές ομοσπονδίες να παρέμβουν.

Από την πλευρά της η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία απάντησε μέσω ανακοίνωσης της, λέγοντας χαρακτηριστικά πως για το παιχνίδι στη Λεωφόρο, είχε οριστεί Elite διαιτητής από το Ισραήλ, ωστόσο ο εν λόγω ρέφερι δήλωσε κώλυμα.

Όπως διαβάστε νωρίτερα μέσα από το Sportal, ο Elite διαιτητής, που είχε οριστεί αρχικά από την ΚΕΔ δεν είναι άλλος από τον Όρελ Γκρίνφιλντ, ο οποίος είχε σφυρίξει το περσινό Ολυμπιακός - ΑΕΚ (1-0) στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την κανονική διάρκεια του ελληνικού πρωταθλήματος.

Το ερώτημα είναι ένα: Γιατί δήλωσε κώλυμα ο Ισραηλινός ρέφερι; Την απάντηση θα σας τη δώσει το Sportal, το οποίο ήρθε σε επικοινωνία με την αντίστοιχη ΚΕΔ του Ισραήλ για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το άκυρο που έριξε ο 41χρονος ρέφερι στον Στιβ Μπένετ.

Ο Όρελ Γκρίνφιλντ λοιπόν άφησε τη θέση του κατά κάποιον τρόπο στον Φραν Γιόβιτς, διότι επέλεξε να περάσει χρόνο με την οικογένεια του αυτό το Σαββατοκύριακο λόγω διακοπών (εβραϊκό Πάσχα). Επιπλέον, έχει οριστεί σε ένα πολύ σημαντικό ντέρμπι του πρωταθλήματος της πατρίδας του (Χάποελ Μπερ Σεβά - Μακάμπι Τελ Αβίβ), το οποίο θα διεξαχθεί τη Δευτέρα (10/4).