Ο Μίμης Παπαϊωάννου «μπήκε» στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ, αλλά δεν πρόλαβε ποτέ να το δει
i

Μίμης Παπαϊωάννου/©intime

Ο Μίμης Παπαϊωάννου «μπήκε» στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ, αλλά δεν πρόλαβε ποτέ να το δει

Κώστας Τσίλης 05:00 - 16.03.2023 / Ανανεώθηκε: 06:31 - 16.03.2023

Μπορεί ο Μίμης Παπαϊωάννου να έχει «μπει» στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ και θα μείνει για πάντα, αλλά δεν πρόλαβε να το δει έτοιμο, που ήταν και το πιο μεγάλο του όνειρο

"Μην μου λέτε πως θα φτιάξει και τι θα φτιάξει με την ομάδα. Το πιο σημαντικό απ' όλα, αυτό που είναι πάνω απ' όλα, είναι να φτιαχτεί το γήπεδο. Να επιστρέψει ξανά η ΑΕΚ στο σπίτι της". Αυτές ήταν οι κουβέντες του Μίμη Παπαϊωάννου, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου του Δημήτρη Μελισσανίδη για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια τον Ιούλη του 2014. Ακριβώς την ίδιες κουβέντες έλεγε ο αρχηγός των αρχηγών της Ένωσης, στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας των Παλαιμάχων τον Γενάρη του 2017. Στην τελευταία δημόσια εμφάνιση του πριν ξεκινήσουν οι περιπέτειες της υγείας του. 

Ο Παπαϊωάννου, που είχε καταπιεί αντιπάλους και αντιπάλους στη Νέα Φιλαδέλφεια και είχε σηκώσει τρόπαια, ήξερε ίσως καλύτερα από τον καθένα, πόσο κεφαλαιώδες ήταν για την ΑΕΚ να επιστρέψει στο σπίτι της. Και φυσικά και δικό του όνειρο, όπως και όλων των μεγάλων μορφών του συλλόγου, ήταν να μπορέσει να είναι παρών σ' αυτή την επιστροφή. Μόνο που δεν τα κατάφερε. Δεν πρόλαβε. Τα σοβαρά προβλήματα υγείας τον κρατούσαν μακριά από την αγαπημένη του ΑΕΚ. Του κατέστησαν απαγορευτική την παρουσία στα εγκαίνια του νέου γηπέδου, παρότι όλοι μέσα στην ομάδα έκαναν ότι περνούσε (και δεν περνούσε) από το χέρι τους, για να τον έχουν έστω και στις εξέδρες, έστω και για λίγο. 

Ήταν άλλωστε η πιο τρανταχτή απουσία από τα εγκαίνια και αυτή που πόνεσε τους πάντες μέσα στην ΑΕΚ. Διότι όλοι ήξεραν καλά πόσο πολύ ο τεράστιος Παπαϊωάννου θα λαχταρούσε να ήταν εκεί παρών. Να ξαναδεί την αγαπημένη του ΑΕΚ στο σπίτι της. Όμως ήταν αδύνατον. Βεβαίως η μυθική μορφή του Μίμη, έχει "μπει" από τις πρώτες μέρες μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και από ψηλά, από τον έναν από τους τέσσερις πυλώνες, θα αγκαλιάζει και θα καμαρώνει την... λατρεία του. Μάλιστα μπροστά σ' αυτόν πυλώνα του Παπαϊωάννου, χθες το βράδυ η ΑΕΚ γέμισε την βάση με αναμμένα φαναράκια. Για να φωτίσει τον δρόμο του προς τον ουρανό.