Ο Νταμπάνοβιτς έφυγε από τη Νέα Φιλαδέλφεια θεωρώντας πως έκανε άριστη διαιτησία - Πως δικαιολόγησε τη μη αποβολή του Άμραμπατ

Νίκολα Νταμπάνοβιτς

i

© Intime

Ο Νταμπάνοβιτς έφυγε από τη Νέα Φιλαδέλφεια θεωρώντας πως έκανε άριστη διαιτησία - Πως δικαιολόγησε τη μη αποβολή του Άμραμπατ

Ο Νίκολα Νταμπάνοβιτς παραλίγο να τινάξει το πρωτάθλημα στον αέρα, αλλά φεύγει με τη συνείδησή του καθαρή. Πως δικαιολόγησε τη φάση με το χέρι του Άμραμπατ και πως... τρέλανε τους ανθρώπους της ΑΕΚ με το «δεν έδωσα πέναλτι».

Έκανε ομολογουμένως μια πολύ κακή διαιτησία ο Νίκολα Νταμπάνοβιτς στο ντέρμπι κορυφής μεταξύ της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού. Κατάφερε μέσα σε ένα ημίχρονο να αναγκάσει τον Παναθηναϊκό να βγάλει επίσημη ανακοίνωση για αλλοίωση των Play Offs, κατάφερε να αφήσει με παράπονα και τις δύο ομάδες, να εκνευρίσει τους προπονητές, τους ποδοσφαιριστές, τον κόσμο.

Ο Μαυροβούνιος απέδειξε πως ήταν μια εντελώς λανθασμένη επιλογή από τον Μπένετ για ένα τόσο σημαντικό ντέρμπι. Όπως επίσης αποδείχτηκε πως οι ομάδες είχαν δίκιο στο αίτημά τους για Elite ξένους διαιτητές στη διαδικασία των Play Offs. Ο Μπένετ δεν τους άκουσε, η ΚΕΔ αποφάσισε να πράξει όπως εκείνη θέλει αγνοώντας του συλλόγους και τα αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας αγωνιστική δεν είναι ελπιδοφόρα. Παράπονα από το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, παράπονα και απ' αυτό της Αθήνας.

Ανακοινώσεις, φωνές, ίντριγκες και ένα κλίμα που δε συνάδει με το ποδοσφαιρικό, δηλαδή με αυτό που θέλει τέσσερις ομάδες να διεκδικούν το πρωτάθλημα. Γεμίζει τοξικότητα το ποδόσφαιρο με όλα αυτά που είδαμε να συμβαίνουν την Κυριακή.

Παρά το γεγονός πως ο Νταμπάνοβιτς έκανε έξαλλους τους ανθρώπους δύο ομάδων και παρά το ότι υπάρχουν ξεκάθαρες φάσεις στις οποίες ο Μαυροβούνιος πήρε εντελώς λανθασμένες αποφάσεις, με μεγαλύτερη όλων τη μη αποβολή του Άμραμπατ στη φάση που κάνει χέρι μέσα στην περιοχή του Μπρινιόλι, ο ίδιος ένιωθε καλά με τον εαυτό του. Και με την απόδοσή του.

Θεωρούσε πως έκανε μια άριστη διαιτησία και πως όλα πήγαν καλά στο παιχνίδι. Δεν κατάφερε ούτε το κλίμα να πιάσει απ' όλα όσα συνέβησαν στην «Opap Arena» το βράδυ της Κυριακής. Ο Νταμπάνοβιτς έλεγε μετά το παιχνίδι ότι το ντέρμπι ήταν πολύ δύσκολο, αφού του «έκατσαν» φάσεις οριακές που έπρεπε να πάρει αποφάσεις γρήγορα.

Τι είπε για το χέρι του Άμραμπατ

Μία απ' αυτές τις δύσκολες φάσεις για τον Μαυροβούνιο διαιτητή ήταν το χέρι του Άμραμπατ. Μια φάση που είναι η πιο ξεκάθαρη σε όλο τον αγώνα και δικαιώνει τον Παναθηναϊκό για τις φωνές του. Ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός απλώνει το χέρι για να σταματήσει την πάσα του Μπρινιόλι και ο Νταμπάνοβιτς όφειλε να του δώσει δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Πως το εξήγησε ο ίδιος ο Μαυροβούνιος; Σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal, ο Νταμπάνοβιτς ανέφερε ότι δεν έχει δώσει φάουλ στον Άμραμπατ, αλλά σφύριξε για παράβαση του Μαροκινού που είχε μπει στην περιοχή. Αυτό τουλάχιστον εξηγούσε μετά το ματς, αρκετή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, όταν και συζητούσε για τις επίμαχες φάσεις.

Βέβαια κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ισχύει. Ο Άμραμπατ έχει μπει στην περιοχή έπειτα από πάσα του Σένκεφελντ στον Μπρινιόλι, άρα απολύτως νόμιμα και ο Νταμπάνοβιτς δεν έχει σφυρίξει να σταματήσει το ματς. Πιθανότατα να μην ήθελε να χαλάσει τις αριθμητικές ισορροπίες, ίσως να μην το είδε, ίσως να μπερδεύτηκε. Πάντως η δικαιολογία του ούτε στέκει, ούτε έχει βάση.

Όπως δε στέκει και αυτό που έλεγε για την τελευταία φάση του ματς, δηλαδή για το πέναλτι που έδωσε στην ΑΕΚ και το οποίο πήρε πίσω στη συνέχεια. Ο Νταμπάνοβιτς με τα λεγόμενά του κόντεψε να βγάλει... τρελη όλη την Ελλάδα. Είπε ότι δεν έδωσε πέναλτι ποτέ! Παρά το γεγονός πως είναι ξεκάθαρη και φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί ότι έχει καταλογίσει λανθασμένα πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ, ο ίδιος ισχυριζόταν πως δεν το έκανε. Και γι' αυτό δεν πήγε και στο VAR να τσεκάρει τη φάση!

Ο Νταμπάνοβιτς φεύγει από την Ελλάδα έχοντας... καθαρή τη συνείδησή του, λοιπόν, από τη διαιτησία του το βράδυ της Κυριακής. Μια διαιτησία που σίγουρα θα τη θυμόμαστε ως μία από τις χειρότερες σε ντέρμπι στην Ελλάδα. Αλλά ο Μαυροβούνιος όχι μόνο δε θεωρεί πως έκανε λάθη, αλλά πιστεύει ότι θα πρέπει να του δώσουμε και συγχαρητήρια για όλα όσα είδε (;) και σφύριξε. Ας ελπίσουμε ο Μπένετ να βγάλει το όνομά του από τη λίστα γιατί αν σφυρίξει ξανά είναι ικανός να τινάξει το πρωτάθλημα στον αέρα.

Tags: