Ο Ομπαμεγιάνγκ θα λάβει το πρώτο του μετάλλιο με την Μπαρτσελόνα, καθώς έχει αγωνιστεί μόλις εννέα λεπτά

Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ

i

©Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ/print screen

Ο Ομπαμεγιάνγκ θα λάβει το πρώτο του μετάλλιο με την Μπαρτσελόνα, καθώς έχει αγωνιστεί μόλις εννέα λεπτά

Ο Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ θα λάβει το πρώτο μετάλλιο του μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την Μπαρτσελόνα, ο οποίος είχε αγωνιστεί μόλις εννέα λεπτά με τους «μπλαουγκράνα».

Ήταν μια δύσκολη σεζόν για τον Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ στην Τσέλσι, αλλά έχει κάτι να γιορτάσει τώρα καθώς πρόκειται να λάβει το πρώτο μετάλλιο του πρωταθλήματος στην καριέρα του. 

Παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε μόλις εννέα λεπτά στη La Liga, ο Γκαμπονέζος επιθετικός έγινε και επίσημα πρωταθλητής με την Μπαρτσελόνα. Ο Ομπαμεγιάνγκ εντάχθηκε στην ισπανική ομάδα ως ελεύθερος τον Ιανουάριο του 2022. 

Οπαδοί της Μπαρτσελόνα πανηγύριζαν φωνάζοντας: «να πεθάνεις, Βινίσιους»
LA LIGA

10:09 - 16.05.2023

Οπαδοί της Μπαρτσελόνα πανηγύριζαν φωνάζοντας: «να πεθάνεις, Βινίσιους»

Οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος ωστόσο φώναζαν το σύνθημα: «να πεθάνεις, Βινίσιους», απευθυνόμενοι φυσικά προς τον άσο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Έπαιξε εξαιρετικά καλά στους Καταλανούς, σημειώνοντας 11 γκολ σε 17 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Η εντυπωσιακή του εμφάνιση προσέλκυσε την Τσέλσι, η οποία ξόδεψε 10 εκατομμύρια ευρώ για να τον φέρει στο «Στάμφορντ Μπριτζ». 

Ο Γκαμπονέζος ποδοσφαιριστής έπαιξε στην έναρξη του πρωταθλήματος της Μπαρτσελόνα εναντίον της Ράγιο Βαγιεκάνο, όταν αντικατέστησε τον Τζόρντι Άλμπα για εννέα λεπτά. Μπαρτσελόνα και Ράγιο Βαγιεκάνο είχαν έρθει τότε ισόπαλες 0-0. 

Το Σαββατοκύριακο, η Μπαρτσελόνα νίκησε στο ντέρμπι της Καταλονίας κόντρα στην Εσπανιόλ με σκορ 4-2, κάτι που την έκανε πρωταθλήτρια για 27η φορά. 

Ο Ομπαμεγιάνγκ δεν είναι ο μόνος παίκτης που έχει λάβει μετάλλιο από την Μπαρτσελόνα. Ο Ζεράρ Πικέ, ο Έκτορ Μπελερίν και ο Μέμφις Ντεπάι, που έπαιξαν για τον σύλλογο κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της σεζόν 2022-23 στη La Liga, θα λάβουν επίσης μετάλλια.