«Ο Παναθηναϊκός ρώτησε για τον Περούτζι»
i

O Τζίνο Περούτζι / Photo by Gustavo Ortiz/Getty Images/Ideal Images

«Ο Παναθηναϊκός ρώτησε για τον Περούτζι»

Μπάμπης Τσιμπίδας 17:44 - 01.12.2022 / Ανανεώθηκε: 17:53 - 01.12.2022

Αργεντινός μάνατζερ ισχυρίζεται πως ο Παναθηναϊκός κινείται για την απόκτηση του 30χρονου δεξιού μπακ της Αλιάνζ Λίμα, Τζίνο Περούτζι.

Εξτρέμ και κεντρικό χαφ ψάχνουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, δεξιός μπακ εμφανίστηκε στον ορίζοντα! Όχι σε επίπεδο φημολογίας, αλλά με δηλώσεις από τον Αργεντινό μάνατζερ, Ουλίσες Γκουαγιάνες, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι διεξάγονται συζητήσεις!

Σε ποιον αναφερόμαστε; Ας το πάρουμε την από την αρχή. Ο Γκουαγιάνες υποστήριξε ότι ο Παναθηναϊκός ασχολείται με τον 31χρονο δεξιό μπακ της Αλιάνζ Λίμα, Τζίνο Περούτζι. Ο Αργεντινός με το ιταλικό διαβατήριο έχει συμβόλαιο με την ομάδα του Περού μέχρι το τις 31 Δεκεμβρίου του 2023.

“Ο σκάουτ του Παναθηναϊκού με ρώτησε για το καθεστώς του Τζίνο Περούτζι. Εάν αυτό το ενδιαφέρον μετουσιωθεί σε προσφορά, πρέπει να ξέρω τις απαιτήσεις της Αλιάζ. Ο Τζίνο έχει συμβόλαιο για άλλον ένα χρόνο και μπορούμε να διαπραγματευτούμε για άλλον ένα. Η Αλιάνζ έχει προτεραιότητα” ανέφερε ο Γκουαγιάνες στον Περουβιανό δημοσιογράφο, Ζοσέ Βαλένσια της εφημερίδας “Libero”.

Ο Περούτζι δεν έχει συμπληρώσει ούτε χρόνο στο Περού, αφού πήρε μεταγραφή από τη Σαν Λορέντζο στις 6 Ιουλίου του 2022. Αλλά, έχει προλάβει να εξελιχτεί σε βασικό στο δεξιό άκρο της άμυνας, έχοντας 18 συμμετοχές με 1 γκολ και 4 ασίστ. 

Το βιογραφικό του Περούτζι υποδηλώνει ότι δεν πρόκειται για τυχαίο παίκτη. Με 78 εμφανίσεις με τη Μπόκα Τζούνιορς (4 γκολ, 3 ασίστ) και άλλες 60 με τη Σαν Λορέντζο (2 γκολ, 2 ασίστ), ο 30χρονος είναι από τους πιο αξιόπιστους δεξιούς μπακ στη χώρα του ταγκό. Παράλληλα, έχει χριστεί 5 φορές διεθνής με την Αργεντινή.

Το πρόβλημα είναι άλλο... Ο Παναθηναϊκός δεν ψάχνει ποδοσφαιριστή στο δεξιό άκρο της άμυνας. Έχει τον Γιάννη Κώτσιρα που έγινε διεθνής, τον φέρελπι Γιώργο Βαγιαννίδη και τον Φακούντο Σάντσες. Θα έμοιαζε οξύμωρο να προβούν οι "πράσινοι" σε μεταγραφή σε αυτή τη θέση.

Πάντως, το ρεπορτάζ της Αλιάνζ καταγράφει με ανησυχία τη φημολογούμενη ανάμειξη του Παναθηναϊκού. Η οποία ίσως δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από ένα μανατζερικό κόλπο του Γκουαγιάνες, για να εξασφαλίσει πιο συμφέροντες όρους για τον πελάτη του…