Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξύπνησε μνήμες... Τούμπας στον Ολυμπιακό (vids)

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξύπνησε μνήμες... Τούμπας στον Ολυμπιακό (vids)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 08:35 - 22.12.2022 / Ανανεώθηκε: 08:36 - 22.12.2022

Ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να ισοφαρίσει προβάδισμα δύο τερμάτων κόντρα στον Ολυμπιακό, σοκάροντας τους «ερυθρόλευκους». Ο τελευταίος που το έκανε αυτό, ήταν ο ΠΑΟΚ…

Ο Ολυμπιακός δέχθηκε ένα ακόμα πλήγμα στο πρωτάθλημα, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να του «κλέβει» τον βαθμό στους «Ζωσιμάδες» και να φέρνει ξανά την γκρίνια στις τάξεις των «ερυθρόλευκων».  

Δεν ήταν τόσο το αποτέλεσμα αυτό καθαυτό, όσο ο τρόπος που ήρθε. Οι Πειραιώτες είχαν σε εξαιρετική φόρμα τον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος βρήκε τον παλιό καλό του εαυτό και σκόραρε εις διπλούν πριν την εκπνοή του ημιχρόνου. Η προσπάθεια του ωστόσο πήγε… στράφι, αφού οι παίκτες του Θανάση Στάικου κατάφεραν να επανέλθουν από το χτύπημα και να φέρουν το ματς στα ίσα.

Για πρώτη φορά ο Ολυμπιακός φέτος, λοιπόν, κατόρθωσε να «χάσει» ματς, στο οποίο είχε πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων. Όλες τις περασμένες φορές που είτε ισοφαρίστηκε, είτε ηττήθηκε είχε καταφέρει να προηγηθεί μεν αλλά μόλις με ένα γκολ. Μάλιστα, αυτό συνέβαινε αποκλειστικά σε ντέρμπι και ευρωπαϊκά ματς, που οι αντίπαλοι του ήταν ίσης η και μεγαλύτερης δυναμικής. 

- Με τη Μακάμπι Χάιφα το 0-1 έγινε 1-1

- Με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας ισοφαρίστηκε στο εκτός έδρας ματς και μάλιστα δύο φορές

- Με τον Απόλλων Λεμεσού στο Καραϊσκάκης κρατήθηκε για 90 λεπτά και δέχτηκε γκολ στο παρά πέντε

- Με τον Άρη κέρδιζε 1-0 και τελικά βρέθηκε να χάνει με 2-1

- Με τον ΠΑΟΚ ακριβώς το ίδιο και μάλιστα στην έδρα του

- Με τη Φράιμπουργκ δέχτηκε ξανά γκολ στις καθυστερήσεις και ενώ προηγούνταν σε όλη την αναμέτρηση

- Με τον Παναθηναϊκό συνέβη ακριβώς το ίδιο. Επιπλέον, κόντρα στους «πράσινους» είχε κάνει το κορυφαίο παιχνίδι της σεζόν του.

Για να βρει κανείς την τελευταία φορά που ο σύλλογος του Πειραιά νικούσε με 2-0 και τελικά βρέθηκε να χάνει, θα πρέπει να γυρίσει τον χρόνο στο 2020. Στις 4 Μαρτίου εκείνης της χρονιάς, οι «ερυθρόλευκοι» ταξίδεψαν στην Θεσσαλονίκη - εν μέσω ξεκινήματος Covid - για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ. Χασάν και Γκιγιέρμε έφεραν γρήγορο προβάδισμα για την ομάδα του Μαρτίνς, ωστόσο άλλο τόσο γρήγορα ισοφάρισε ο «Δικέφαλος», ο οποίος μάλιστα ανέτρεψε τελικά και το αποτέλεσμα.

Αντίθετα, ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει πολύ πρόσφατη στο βιογραφικό του μία τέτοιου είδους ισοφάριση. Δύο μήνες πριν - παρά μία μέρα - οι Ηπειρώτες κατάφεραν να μετατρέψουν το 2-0 του Ιωνικού σε 2-2 με τη διαφορά πως τότε τα δύο γκολ είχαν έρθει με πέναλτι και κόντρα σε έναν αντίπαλο πολύ πιο εύκολο.