Ο Πεπ έχει κάνει την καλύτερη ασίστ όλων των εποχών και δεν την είχατε δει ως τώρα (vid)
i

Πεπ Γκουαρντιόλα © screenshot / twiter

Ο Πεπ έχει κάνει την καλύτερη ασίστ όλων των εποχών και δεν την είχατε δει ως τώρα (vid)

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα με την φανέλα της Μπαρτσελόνα έχει πετύχει την απόλυτη ασίστ, δείγμα της τεράστιας ποδοσφαιρικής του ιδιοφυΐας.

«Τρέχεις πιο αργά από τη γιαγιά μου!» ήταν η πρώτη εντύπωση του Γιόχαν Κρόιφ για τον Πεπ Γκουαρδιόλα.

Η συγκεκριμένη, καθόλου κολακευτική παρατήρηση του Κρόιφ έγινε μετά από ένα φιλικό προετοιμασίας πριν ακόμα ο Πεπ ενσωματωθεί στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα, ενώ ο θρυλικός Ολλανδός αποκάλυψε επίσης στην αυτοβιογραφία του ότι η διοίκηση της ομάδας είχε προσπαθήσει να πουλήσει τον Γκουαρδιόλα πριν ακόμη του δώσει μια ευκαιρία.

«Η Μπαρτσελόνα, ήθελε να ξεφορτωθεί τον Πεπ γιατί οι ιθύνοντες πίστευαν ότι ήταν ένας εύσωμος, που δεν μπορούσε να αμυνθεί, που δεν είχε δύναμη και δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στον αέρα», έγραψε στο My Turn.

«Έτσι, κατηγορήθηκε για όλα τα πράγματα στα οποία δεν ήταν καλός, ενώ εγώ πίστευα ότι ήταν όλα πράγματα τα οποία μπορούσε να μάθει να κάνει καλά».

«Αυτό που δεν είδαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι ήταν ότι ο Γκουαρδιόλα είχε τα θεμελιώδη προσόντα που απαιτούνται στο κορυφαίο επίπεδο: ταχύτητα δράσης, τεχνική, διορατικότητα. Είναι φαινόμενα που πολύ λίγοι άνθρωποι παρουσιάζουν, αλλά στην περίπτωσή του υπήρχαν».

Λίγα χρόνια αργότερα, φυσικά ο Κρόιφ δικαιώθηκε. Και σε ένα ματς στο Stade Louis II στο βασιλικό Μονακό ο Γκουαρδιόλα έκανε μια ασίστ που λίγοι είδαν, αλλά όσοι την είδαν δέχονται πως είναι πιθανότατα η καλύτερη ασίστ όλων των εποχών.

Η Μπαρτσελόνα είχε ταξιδέψει στο πριγκιπάτο για τον εναρκτήριο αγώνα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ τον Σεπτέμβριο του 1993, αλλά αν και παρατάχθηκε με μια ενδεκάδα που περιείχε τους Χρίστο Στόιτσκοφ και τον Ρομάριο οι Γάλλοι αντιστέκονταν σθεναρά.

Ο Γκουαρδιόλα φάνηκε πως κρατούσε το... κλειδί για να ξεκλειδώσει την άμυνά τους. Παίρνοντας τη μπάλα πίσω από τη σέντρα, ο μέσος κοίταξε σαν … ναυαγός που εντόπισε καράβι στον μακρινό ορίζοντα κι έριξε μια πάσα πάνω από τα απελπισμένα κεφάλια των αμυντικών της Μονακό.

Οι αντίπαλοι σέντερ μπακ ήταν ανίσχυροι να σταματήσουν τον Στόιτσκοφ από το να μαζέψει την μπάλα και να σουτάρει σημειώνοντας το μοναδικό γκολ του αγώνα.

Ενώ ο Γκουαρδιόλα έχει χτίσει τη φήμη του ως προπονητή κάνοντας το ποδόσφαιρο να φαίνεται απίστευτα απλό και παράλληλα απίστευτα περίπλοκο, εδώ ήταν μια στιγμή απόλυτης ιδιοφυΐας από τον Καταλανό.

Απολαύστε την...