Ο Πινέδα δεν... ξαναπάει στα άκρα της ΑΕΚ
i

Ορμπελίν Πινέδα/©intime

Ο Πινέδα δεν... ξαναπάει στα άκρα της ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 08:15 - 16.03.2023 / Ανανεώθηκε: 20:41 - 27.02.2024

Ο Αλμέιδα έχει δείξει στα τελευταία ματς αλλά και στις προπονήσεις στα Σπάτα, πως δεν σκοπεύει να βγάλει ξανά τον Πινέδα από τον άξονα της ΑΕΚ

Χωρίς δεύτερη σκέψη και συζήτηση, ο Ορμπελίν Πινέδα είναι ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ που έχει αλλάξει τους περισσότερους ρόλους μέσα στο γήπεδο από την αρχή της σεζόν. Ακόμα και στο δεξί άκρο της άμυνας έχει στείλει ο Ματίας Αλμέιδα τον Μεξικανό μέσο. Κυρίως όμως, ο Αργεντινός τεχνικός είχε επιστρατεύσει τον Πινέδα στο ξεκίνημα του δευτέρου γύρου του πρωταθλήματος, για να καλύψει το κενό του τραυματία Γκατσίνοβιτς στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Με τον Μεξικανό να ανταποκρίνεται εξαιρετικά. 

Προφανώς και ο Αλμέιδα γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πόσο περισσότερα πράγματα μπορεί να δώσει στο παιχνίδι της ομάδας ο Πινέδα, παίζοντας στον άξονα. Ενώ με τον Γκατσίνοβιτς να είναι απολύτως καλά και στο 100% του, δεν τίθεται θέμα για το ποιος θα καλύψει την θέση στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Εξ ου και πλέον είναι πολύ ξεκάθαρο, πως ο Αλμέιδα δεν σκέφτεται να ξαναβγάλει καθόλου τον Πινέδα από τον άξονα για να τον στείλει στα άκρα. 

Το έδειξε ο Αργεντινός τεχνικός στα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος. Ο Πινέδα έπαιζε μόνο στον άξονα και όταν στο Περιστέρι ο Αλμέιδα θέλησε να παίξει με τον Σιμάνσκι και τον Γιόνσον μαζί στις θέσεις των αμυντικών χαφ, ο Μεξικανός μέσος έμεινε στον πάγκο. Επίσης ο Αλμέιδα το δείχνει και στις προπονήσεις στα Σπάτα. Για παράδειγμα, στην χθεσινή προπόνηση ήταν σε διαφορετικά γκρουπ δουλειάς οι χαφ που παίζουν στον άξονα και οι ακραίοι μεσοεπιθετικοί μαζί με τους δυο που παίζουν στην επίθεση. 

Ο Πινέδα ήταν συνεχώς στο γκρουπ των ποδοσφαιριστών που παίζουν στα χαφ, που έκανε κυκλοφορία της μπάλας και πρέσινγκ σε μικρό χώρο. Στο άλλο γκρουπ, ξεκινούσαν την άσκηση από τον άξονα ο Τσούμπερ, ο Αραούχο, ο Φαν Βέερτ και ο Κοσίδης και από τα δυο άκρα έβγαζαν τις σέντρες ο Γκατσίνοβιτς, ο Άμραμπατ, ο Ελίασον και ο Φερνάντες.

Προφανώς ακόμα και ο Αλμέιδα δεν έχει αφήσουν να φανούν οι σκέψεις του για το αγωνιστικό πλάνο του κυριακάτικου ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, μέσα από την δουλειά που κάνει στα Σπάτα. Πιθανότατα από σήμερα θα ξεκινήσει να δοκιμάζει σχήμα. Ωστόσο όλα δείχνουν πως ο Πινέδα θα είναι ξανά στον άξονα σε κάθε περίπτωση.