Ο Πινέιρο έφερε τα Κούλουμα στο Φάληρο και ο Μπένετ έκανε τη... λάντζα

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

i

© Intime

Ο Πινέιρο έφερε τα Κούλουμα στο Φάληρο και ο Μπένετ έκανε τη... λάντζα

Διονύσης Βερβελές 10:40 - 26.02.2023 / Ανανεώθηκε: 11:01 - 26.02.2023

Ο Διονύσης Βερβελές σχολιάζει για το ντέρμπι των αιωνίων στο Καραϊσκάκη. Πώς ο Ολυμπιακός «μίκρυνε» τον Παναθηναϊκό και τα φοβερά που βλέπουμε στο πρωτάθλημά μας!

Ο Ολυμπιακός κόντρα στον Παναθηναϊκό, άξιζε δεδομένα τη νίκη. Δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, άξιζε όχι μόνο ένα, αλλά και παραπάνω γκολ. Οι «ερυθρόλευκοι» ωστόσο, όπως και στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, αλλά και στο Καραϊσκάκη με την ΑΕΚ, έμειναν στο 0-0. 

Δεν βρήκαν το πολυπόθητο γκολ που μπορεί να ήταν αρκετό και το τρίποντο κι έτσι, παραμένουν στο -5 από τους «πράσινους» και στο -3 για την ώρα από την ΑΕΚ. Μπορεί να γίνει και -6, αν πάρει το ματς με τον Ατρόμητο, είτε στα χαρτιά είτε στον αγωνιστικό χώρο. Το ερώτημα που γεννάται, είναι ξεκάθαρο. Μπορεί η ομάδα που δεν έχει πάρει μεγάλο ματς, να διεκδικήσει το πρωτάθλημα στα πλέι οφ; Φαίνεται δύσκολο, ως απίθανο, με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Πριν προχωρήσω στο κεφάλαιο διαιτησία, θα σταθώ στην ατυχία που έχουν οι «ερυθρόλευκοι». Δεν έχει… προηγούμενο αυτή η κατάσταση, δεν τους πάει με τίποτα. Απίστευτη ατυχία στην επίθεση, δοκάρια, χαμένες ευκαιρίες και όταν δεν έρχεται το γκολ, απομακρύνεσαι από τους στόχους. 

Προφανώς και κάποια τελειώματα δεν είναι τα ιδανικά. Ο Κανός ήταν ο μοιραίος σε αυτό το βράδυ στο Καραϊσκάκη. Σπατάλησε αρκετές ευκαιρίες, αλλά από την άλλη πλευρά, ήρθε και δείχνει καλή εικόνα, δίνει ενέργειες σε έναν ταλαιπωρημένο αγωνιστικά Ολυμπιακό.

Ντέρμπι-ροντέο με κυρίαρχο Ολυμπιακό, αλλά κερδισμένο τον Παναθηναϊκό! (0-0)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:30 - 25.02.2023

Ντέρμπι-ροντέο με κυρίαρχο Ολυμπιακό, αλλά κερδισμένο τον Παναθηναϊκό! (0-0)

Η μελωδία της «ερυθρόλευκης» αστοχίας ήχησε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ο Ολυμπιακός έφτιαξε και κλώτσησε κλασικές ευκαιρίες να σκοράρει, ο Παναθηναϊκός αρνήθηκε να ρισκάρει και το τελικό 0-0 σφράγισε το ντέρμπι «αιωνίων» στο Φάληρο.

Το ποδόσφαιρο σε κάποιες περιπτώσεις είναι απλό. Στο 4’ ο Φορτούνης βγάζει φοβερή πάσα για τον Μπακαμπού, αλλά το τελείωμα εμφανίζει όλο το άγχος που έχουν οι Πειραιώτες. Ένα τεράστιο βάρος που «κουβαλάνε» εδώ και καιρό.

Ο Ολυμπιακός ήταν άτυχος για τα καλά, σημάδεψε ξανά το δοκάρι, είναι… πρωταθλητής σε αυτά! Έχει, όμως, κάτι ακόμη απέναντί του. Τη διαιτησία. Εδώ, είναι ξεκάθαρο τι γίνεται. Κάποιοι παίζουν με αβάντες και ο Ολυμπιακός δεν έχει πάρει σφύριγμα, μετά από 24 αγωνιστικές. Αντιθέτως, του έχουν στερήσει βαθμούς, με τρανό παράδειγμα στη Λεωφόρο, κόντρα στον Παναθηναϊκό, στην Τρίπολη με τον Αστέρα, αλλά και χθες βράδυ.

Ο Πινέιρο, απέδειξε ότι ο Μπένετ δεν κάνει τίποτα στην τύχη. Κάποιοι τον έβαλαν εκεί και περισσότερο φαίνεται να κάνει… λάντζα σε ορισμένους, παρά να επενδύει στην ελληνική διαιτησία και στο μέλλον της. Ο Πορτογάλος, ήταν αποκαρδιωτικός. Δεν θα μείνω στη φάση του γκολ του Βρουσάι. Θα μείνω, όμως, σε εκείνο το φοβερό σφύριγμα, όπου ο Κουρμπέλης έπεσε κάτω και ο Πινέιρο διέκοψε την επίθεση του Ολυμπιακού

Ήταν μυϊκό το ζήτημα, καμία σχέση με χτύπημα στο κεφάλι. Σε κάτι τέτοιες φάσεις, τα παίρνεις τα χαμπάρια σου. Ο Πινέιρο ήταν λες και ήρθε στο Καραϊσκάκη, για να δει το ματς στο «Χ». Όπως και το είδε και δεν είναι τυχαίες οι αντιδράσεις των Πειραιωτών. 

Ο Ολυμπιακός φωνάζει και έχει τα δίκια του. Κάποιοι εθελοτυφλούν σε όλο αυτό που ζούμε φέτος. Η ένταση ανεβαίνει για τα καλά, δεν ξέρω πως θα «κλειδώσει» η ιστορία στα πλέι οφ, με αυτούς τους διαιτητές της σειράς που φέρνει ο Μπένετ. Όχι τυχαία πάντως.

Έξαλλος ο Μαρινάκης: Κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο για να διαμαρτυρηθεί! (gallery)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:30 - 25.02.2023

Έξαλλος ο Μαρινάκης: Κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο για να διαμαρτυρηθεί! (gallery)

Ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο και διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή για το ακυρωθέν γκολ του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός με επίσημη ανακοίνωσή του, αναφέρθηκε στη διαιτησία, έφερε και την κυβέρνηση στο κάδρο. Δεν ξέρω που θα οδηγηθεί αυτή η κατάσταση, αλλά νομίζω πως το μεγάλο «μπράβο» το αξίζει ο κόσμος. Δεν δημιούργησε το παραμικρό, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Δεν αντέδρασε μπροστά στην αδικία και στο γκολ που ακυρώθηκε στο τέλος. Προσπάθησε να βοηθήσει την ομάδα και το έκανε και με το παραπάνω. 

Στο τέλος, χειροκρότησε τους ποδοσφαιριστές του Μίτσελ, γιατί είδε προσπάθεια, είδε τον Ολυμπιακό να κάνει τον Παναθηναϊκό πολύ μικρό. Ειλικρινά, για τον Γιοβάνοβιτς έχω καλή άποψη. Προφανώς και οι «πράσινοι» για να είναι εκεί που είναι στη βαθμολογία, έχουν κάνει και σωστά πράγματα, αλλά η εικόνα με τις καθυστερήσεις στο Καραϊσκάκη, δεν είναι συμπεριφορά ομάδας που πάει για πρωτάθλημα, που πιστεύει ότι μπορεί να νικήσει και εκτός έδρας. 

Βέβαια, τη δουλειά του ήθελε να κάνει, έδειχνε βολεμένος και με το «Χ» και το πήρε. Δεν ξέρω αν θα του είναι αρκετό για να πάρει το πρωτάθλημα στο τέλος, αλλά η εικόνα αυτή, δεν αρμόζει σε μια ομάδα τέτοιου επιπέδου.

Την ίδια ώρα, η ΑΕΚ είναι η ευνοημένη της όλης φάσης. Οι κόκκινες βγαίνουν για πλάκα εκεί στους αντιπάλους και την ίδια ώρα, το ελληνικό ποδόσφαιρο «αντέχει» να βλέπει τον ιδιοκτήτη του ΟΦΗ στην OPAP Arena, στο πλευρό του Μελισσανίδη, μία εβδομάδα πριν το ματς στο Ηράκλειο. 

Μια ΑΕΚ που θα πάει αποδεκατισμένη εκεί, αλλά λογικά θα βρει… τρόπο και θα «αποδράσει» με το «διπλό». Απορώ τι θα γινόταν, αν αυτό συνέβαινε με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού. Να φιλοξενεί στη σουίτα του δηλαδή, τον πρόεδρο της ομάδας που θα έπαιζε σε μία εβδομάδα…

Συνεχίζουμε, δεν μπορεί να γίνει και κάτι άλλο. Για την… επόμενη ημέρα του Ολυμπιακού, θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε και τις επόμενες ημέρες. Καλή Σαρακοστή σε όλους!