Ο πλανήτης αποχαιρετά τον Πελέ

Ο πλανήτης αποχαιρετά τον Πελέ

Sportal newsroom 21:14 - 29.12.2022 / Ανανεώθηκε: 00:05 - 30.12.2022

Ο Πελέ «έφυγε» και όλος ο πλανήτης αποχαιρετά τον θρύλο του ποδοσφαίρου.

Ο Πελέ δεν κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο σε ηλικία 82 ετών. Ο θρύλος του ποδοσφαίρου άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Ο Βραζιλιάνος θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου έδινε μάχη με τον καρκίνο εδώ και αρκετό καιρό. Ο Πελέ ταλαιπωρούταν από καρκίνο του παχέος εντέρου. Ωστόσο τις τελευταίες μέρες οι θεραπείες δεν απέδιδαν και η υγεία του ολοένα και επιβαρυνόταν. Η κατάστασή του επιβαρύνθηκε από μια λοίμωξη του αναπνευστικού.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η είδηση της απώλειας του, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν από μηνύματα αποχαιρετισμού προς το πρόσωπο του. Αστέρες παγκόσμιας εμβέλειας έσπευσαν να πουν δημόσια το τελευταίο αντίο στον θρυλικό Πελέ.

Ο Πελέ έχτισε το μύθο του ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που υπήρξε ποτέ, οδηγώντας την εθνική ομάδα της Βραζιλίας στην κορυφή του κόσμου τρεις φορές. Κατέκτησε τα παγκόσμια κύπελλα του 1958, του 1962, και του 1970 και είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες κατακτήσεις Μουντιάλ στην ιστορία. Σε συλλογικό επίπεδο συνέδεσε το όνομά του με τη Σάντος, όπου και αγωνίστηκε από το 1956 ως το 1974. 

Έχει φορέσει τη φανέλα της «Σελεσάο» 92 φορές και έχει πετύχει 77 γκολ. Συνολικά στην τεράστια καριέρα του έχει σκοράρει 1182 γκολ.