Ο «τελικός» του Γκαρσία

Λιβάι Γκαρσία

i

©Intime

Ο «τελικός» του Γκαρσία

Κώστας Τσίλης 17:37 - 14.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:50 - 29.05.2024

Για την ΑΕΚ το αυριανό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο είναι έτσι κι αλλιώς ένας «τελικός» στην μάχη για το πρωτάθλημα, όμως για τον Λιβάι ειδικώς, είναι κάτι πολύ ξεχωριστό.

Είναι γεγονός πως τα φετινά Play Offs δεν πήγαν καθόλου όπως τα είχε σκεφτεί και όπως τα ήθελε ο Λιβάι Γκαρσία. Δεν του πήγαν καλά τα πρώτα ματς της ΑΕΚ και στη συνέχεια ταλαιπωρήθηκε και από τραυματισμό. Εξ ου και όχι μόνο δεν ξεκίνησε βασικός στα τελευταία ματς με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, αλλά όταν μπήκε έδειχνε να μην είναι στο 100%.

Ανοιχτές ακόμα περισσότερες από τις μισές θέσεις στην ενδεκάδα της ΑΕΚ για το ματς στο Φάληρο
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

19:55 - 13.05.2024

Ανοιχτές ακόμα περισσότερες από τις μισές θέσεις στην ενδεκάδα της ΑΕΚ για το ματς στο Φάληρο

Ο Αλμέιδα έχει μπροστά του μια σειρά από οριστικές αποφάσεις για το αγωνιστικό πλάνο της ΑΕΚ στο κρίσιμο ντέρμπι της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο Καραϊσκάκη

Όμως ο Γκαρσία είναι πεισματάρης. Και την σεζόν θέλει να την κλείσει και πρωταθλητής αλλά και όπως πρέπει ως προς την δική του αγωνιστική εικόνα. Αυτές τις 17 μέρες της διακοπής, της αξιοποίησε ώστε να δουλέψει πολύ σκληρά. Μάλιστα η αλήθεια είναι πως η εικόνα του Λιβάι σ' όλες τις τελευταίες προπονήσεις ήταν εξαιρετική. Κάτι που φυσικά έχει βάλει σε σκέψεις τον Ματίας Αλμέιδα, ως προς την ενδεκάδα.

Η οριστική απόφαση του Αργεντινού τεχνικού δεν είναι εύκολο να "κλειδώσει". Ειδικά από την στιγμή που και ο Έκι Πόνσε έδειχνε και δείχνει σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Όμως ο Γκαρσία θέλει σαν τρελός να παίξει στον αυριανό "τελικό". Και φαίνεται στις προπονήσεις. Φυσικά υπάρχει και μια ακόμα σημαντική παράμετρος.

Ο Γκαρσία στο αμέσως προηγούμενο ματς της ΑΕΚ στο Φάληρο απέναντι στον Ολυμπιακό, ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για τη νίκη. Είχε πετύχει το πρώτο γκολ με κεφαλιά και είχε δώσει και την ασίστ, πάλι με κεφαλιά, για το δεύτερο γκολ που πέτυχε ο Τσούμπερ. Και αν ο Γκαρσία είναι στο 100% της ετοιμότητάς του, σίγουρα θα παίξει και αυτό ρόλο στην τελική απόφαση του Αλμέιδα για την θέση του φορ στο αυριανό ματς.