Ο Ντικό πήρε τη μπουκιά από το στόμα του Ιωνικού, που θα παίξει την παραμονή του με τη Λαμία

Ο ΟΦΗ πλήγωσε τον Ιωνικό.

i

©intime

Ο Ντικό πήρε τη μπουκιά από το στόμα του Ιωνικού, που θα παίξει την παραμονή του με τη Λαμία

Γιώργος Σακελλαρίου 22:01 - 06.05.2023 / Ανανεώθηκε: 22:11 - 06.05.2023

Ο Ντικό διαμόρφωσε το τελικό 2-2 για τον ΟΦΗ κόντρα στον Ιωνικό, ο οποίος θα παίξει την κατηγορία εντός έδρας με τη Λαμία. Με δέκα παίκτες οι Κρητικοί για 40 λεπτά.

Ο Ιωνικός κρατούσε στα χέρια του ένα τεράστιο τρίποντο. 

Με πρωταγωνιστή τον Μασάς, ο οποίος δεν είχε γκολ κι απόψε σημείωσε δύο, οι Νικαιώτες ήταν μπροστά στο σκορ με 2-1 και είχαν κι αριθμητικό πλεονέκτημα, λόγω της αποβολής του Πασαλίδη στο 52' Ο Ντικό, όμως, στο 81' έγραψε το 2-2, που έμεινε έως το τέλος και έτσι στέρησε δύο βαθμούς χρυσάφι από τον Ιωνικό.

Έστω κι έτσι, η ομάδα της Νίκαιας και πάλι κρατάει την τύχη στα χέρια της, αφού την τελευταία αγωνιστική φιλοξενεί τη Λαμία και αν νικήσει μένει στην κατηγορία.

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε με δύο σπουδαίες φάσεις την αναμέτρηση. Στο 7’ από σέντρα του Θοράρινσον από αριστερά, ο Μπάκιτς έπιασε την κεφαλιά και ο Χουτεσιώτης απέκρουσε εκπληκτικά.

Στο 10’ ο ΟΦΗ κέρδισε φάουλ και ο Μπάκιτς εκτέλεσε, αλλά η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι κι έφυγε άουτ.

Ο Ιωνικός, αφού γλίτωσε το γκολ, κατάφερε να σημειώσει αυτός πρώτος στο 13’. Ο Κάνιας έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, ο Μάντζης έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Μασάς εκτέλεσε για το 0-1.

Απάντησε ο Μπάκιτς

Στο 15’ ο Ντικό ζήτησε πέναλτι, αλλά σωστά κιτρινίστηκε για θέατρο, ενώ ο ΟΦΗ έψαχνε την ισοφάριση. Στο 24’ το σουτ του Φελίπε κόντραρε σε κόρνερ και στο 27’ ο Μασάς είχε στπουχαία φάση, αλλά ο Μανδάς τον νίκησε στο τετ α τετ. Στο 39’ σουτ Μύγα με το αριστερό, δεν βρήκε στόχο.

Στο 45’, λοιπόν, ο ΟΦΗ βρήκε το 1-1 με τον Μάρκο Μπάκιτς. Οι Κρητικοί κέρδισαν φάουλ και ο 30χρονος Μαυροβούνιος ανέλαβε και πάλι την εκτέλεση. Στο 10’ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, αλλά αυτή τη φορά ο Μπάκιτς έπιασε ένα τρομερό σουτ και νίκησε τον Χουτεσιώτη για το 1-1.

Με δέκα οι Κρητικοί

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς ρίσκα από τις δύο ομάδες, αλλά στο 52’ άλλαξαν τα δεδομένα της αναμέτρησης. Ο Πασαλίδης, μέσω VAR, αποβλήθηκε από τον Γκορτσίλα για σκληρό τάκλιν στον αστράγαλο του Φαντιγκά.

Γκολ ο Μασάς

Αυτή την εξέλιξη εκμεταλλεύτηκε ο Ιωνικός, ο οποίος αναζήτησε δεύτερο γκολ και το πέτυχε και πάλι με τον Μασας. Αρχικά, στο 56’ ο Μάντζης αστόχησε σε κεφαλιά και στο 65’ έγινε το 1-2. Ο Φαντιγκά έβγαλε μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, ο Μάντζης γύρισε ξανά στον Μασάς κι αυτός σε κενή εστία σημείωσε το 1-2.

Στο 78’ οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν και τρίτο γκολ, όταν από εξαιρετική προσπάθεια ο Γούλερι εκτέλεσε, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Γκολ ο Ντικό!

Ο Ιωνικός δεν κλείδωσε, λοιπόν, τη νίκη και ο ΟΦΗ πάλεψε για ν’ αποφύγει την ήττα. Ο Νταμπράουσκας έριξε στη μάχη τον Μπιφουμά, ο οποίος στο 81’ έκανε τρομερή ενέργεια κι έβγαλε γλυκιά σέντρα στην καρδιά της άμυνας του Ιωνικού, εκεί όπου ο Ντικό με κεφαλιά νίκησε τον Χουτεσιώτη για το 2-2!

Ο ΟΦΗ στο 89’ έχασε ευκαιρία και για το 3-2! Ο Μπιφούμε σε αντεπίθεση βγήκε τετ α τετ, αλλά νικήθηκε από τον Χουτεσιώτη!

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ

Φυσικά στην ισοφάριση του Ντικό. Καθοριστική ήταν και η αποβολή του Πασαλίδη στο 1-1. Ο Ιωνικός πήρε το αριθμητικό πλεονέκτημα και βρήκε δεύτερο γκολ. Έτσι, οι Κρητικοί δεν κατάφεραν ν’ αποφύγουν την απώλεια βαθμών σ’ έναν ακόμα εντός έδρας αγώνα!

Ο MVP

Ο Ντικό πήρε τη δόξα από τον Ζινεντίν Μασάς. Ο 27χρονος Γαλλοαλγερινός μεσοεπιθετικός, ο οποίος έχει παίξει στη Μαρσέιγ και ήταν στο ρόστερ της Νάπολι, έστω και χωρίς να παίξει, ασφαλώς ήταν από τις πιο ηχηρές μεταγραφές. Σε 22 ματς, όμως, δεν κατάφερε να δείξει την ποιότητά, ενώ δεν είχε γκολ. Χρειάστηκε να φτάσουμε στην 32η αγωνιστική για να σκοράρει. Και μάλιστα δύο φορές! O 30χρονος φορ από το Μάλι, αντίθετα, σε 29 ματς έφτασε τα έξι γκολ και στέρησε από τον Ιωνικό πολύτιμη νίκη.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Στις 13 Μαϊου ο Ιωνικός θα παίξει την κατηγορία στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Λαμία. Τόσο απλά. Ο ΟΦΗ αντίθετα, παίζει εκτός έδρας με τον Παναιτωλικό. Τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 20.00.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Καλή η διαιτησία του Γκορτσίλα, σωστά δεν έδωσε πέναλτι στον Ντίκο στο 15’ και απέβαλε, έστω και μέσω VAR, τον Πασαλίδη.

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Λάρσον, Θοράρινσον, Βούρος, Γιαννούλης (75’ Διαμαντής), Πασαλίδης, Περέα, Ντιουσέ, Μπάκιτς, Φελίπε (75’ Μπιφουμά), Ντικό (95’ Μοσκέρα).

Ιωνικός (Μιχάλης Γρηγορίου): Χουτεσιώτης, Μύγας, Σόουζα (84’ Μάνος), Τσιγκρίνσκι, Μασάς, Βαλεριάνος, Ρομαό, Σάκιτς (85’ Ελευθεριάδης), Φαντιγκά (71’ Γούλερι), Κάνιας, Μάντζης.