Αυτόχειρας στην Κρήτη ο Παναθηναϊκός, σπατάλησε τις ευκαιρίες της... χρονιάς και έμεινε στο 2-2 και 4ος!

Τάσος Μπακασέτας

i

Intime

Αυτόχειρας στην Κρήτη ο Παναθηναϊκός, σπατάλησε τις ευκαιρίες της... χρονιάς και έμεινε στο 2-2 και 4ος!

21:31 - 03.03.2024 / Ανανεώθηκε: 21:58 - 03.03.2024

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων σε άλλο ένα κρίσιμο ραντεβού για τον τίτλο και έμεινε στο 2-2 με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Προηγήθηκαν δύο φορές οι Κρητικοί με Χιμένεθ και Ισέκα, ισοφάρισαν οι «πράσινοι» με Ιωαννίδη και Σπόραρ.

Σε άλλο ένα κρίσιμο ραντεβού για τον τίτλο, ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων, έχασε άλλη μία θέση στην κατάταξη και έμεινε στο ισόπαλο 2-2 με τον ΟΦΗ. Πλέον, είναι τέταρτος, με διαφορά τεσσάρων βαθμών από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ και βλέπει τις ελπίδες του μειώνονται αισθητά. Δεν εξανεμίζονται, όμως πια κυνηγάει τρεις αντιπάλους…

Ο ΟΦΗ μπορεί να μην είχε κίνητρο βάση της βαθμολογίας, όμως δεν παρουσιάστηκε αδιάφορος. Χτύπησε στο παιχνίδι στα ίσα, προηγήθηκε δύο φορές και αν είχε καλύτερες αντιδράσεις, θα μπορούσε να νικήσει.

Οι παίκτες του Τερίμ είχαν ευκαιρίες για να προηγηθούν όσο το ματς ήταν στο 1-1, αλλά δεν είχαν ψυχραιμία και σωστά τελειώματα. Η ουσία είναι πως σε ένα καρέ αγώνων που ο Παναθηναϊκός ήθελε το απόλυτο για να μπει σε θέση ισχύος στα Play Offs, πήρε μόλις έξι πόντους και βρέθηκε τέταρτος…

Η εξέλιξη του ματς

Ο ΟΦΗ προηγήθηκε στο 21’. Οι Βούρος, Λάρσον και Ισέκα συνεργάστηκαν με τον Χιμένεθ να είναι ο αποδέκτης της μπάλας, πέρασε τον Ακαιντίν και με πλασέ σκόραρε το 1-0. Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε στο 36’. Ο Μπερνάρ με ένα εκπληκτικό σλάλομ  βρέθηκε έξω από την περιοχή και πάσαρε στον Ιωαννίδη, ο οποίος στο τετ-α-τετ πλάσαρε εύστοχα.

Με τους ίδιους πρωταγωνιστές, ο Παναθηναϊκός είχε δοκάρι στο 54’. Ο Μπερνάρ πέρασε κάθετα στον Ιωαννίδη, αλλά αυτή τη φορά το πλασέ του χτύπησε στο δοκάρι και πέρασε άουτ. Οι «πράσινοι» έχασαν ευκαιρίες με τους Ούγκο και Ακαϊντίν, όμως βρέθηκε να κυνηγάει ξανά στο 81’.

Ο Τσέριν φάνηκε να βρίσκει τον Λάρσον, ο Βεργέτης κλήθηκε στο VAR από τον Παπαπέτρου και υπέδειξε το πέναλτι. Ο Ισέκα το εκτέλεσε και διαμόρφωσε το 2-1 για τον ΟΦΗ. Όμως ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε ξανά στο 83’. Ο Μαντσίνι έκανε την παράλληλη πάσα και ο Σπόραρ με σουτ σκόραρε.

Ο MVP: O Μεγιάδο ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου. Προστάτευσε την άμυνα του ΟΦΗ, περιόρισε τον Μπακασέτα και άντεξε στο πρέσινγκ.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στην αδυναμία των παίκτων του Τερίμ να σκοράρουν στις ευκαιρίες τους. Οι «πράσινοι» είχαν πολλές φάσεις για γκολ, όμως τις σπατάλησαν και βρέθηκαν να κυνηγούν.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Ο Τραϊανός Δέλλας παρουσίασε ένα σύνολο που παρότι δεν είχε άμεσο κίνητρο, πολέμησε για τη νίκη και είχε σωστή τακτική. Έλειψε το κάτι παραπάνω από τον Έλληνα τεχνικό για τη νίκη. Ο Φατίχ Τερίμ δεν εμφάνισε μία ενδεκάδα που θα “έπνιγε” τον αντίπαλο και το πλάνο του λειτούργησε από το 30’ και μετά. Οι αλλαγές του Τούρκου μάλλον αποδιοργάνωσαν το Τριφύλλι, παρά το βοήθησαν.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο Χρήστος Βεργέτης από την Αρκαδία είχε μερικά τραβηγμένα σφυρίγματα, είχε και φορές που θέλησε να αφήσει το ματς. Το πέναλτι του ΟΦΗ είναι από αυτά που δίνονται με την παρέμβαση του VAR, ενώ στο τέλος ελέγχεται για ένα χέρι του Λουκάο, σε μαρκάρισμα με τον Ιωαννίδη.

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Μπάουμαν, Λάρσον, Λαμπρόπουλος, Βούρος, Θοράρινσον, Μεγιάδο, Μπάκιτς (74’ Γκλάζερ), Χιμένεθ (59’ Ριέρα), Μπάκου (74’ Λουίζ Φελίπε), Αποστολάκης (59’ Αμπντελραχμάν), Ισέκα (87’ Λουκάο)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόβσκι, Βαγιαννίδης (70’ Κώτσιρας), Ακαϊντίν, Ούγκο, Μλαντένοβιτς, Ζέκα (70’ Σπόραρ), Τσέριν, Μπακασέτας, Παλάσιος (70’ Μαντσίνι), Μπερνάρ, Ιωαννίδης