ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Οι 12+1 παίκτες της Super League που ταξιδεύουν στο Κατάρ

Sportal newsroom • Κώστας Τόπας • 10:28 - 15.11.2022 / Ανανεώθηκε: 16:13 - 27.11.2022

Οι ελληνικές ομάδες θα έχουν αρκετούς εκπροσώπους στο Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει την Κυριακή (20/11).

Η αντίστροφη μέτρηση για το Παγκόσμιο Κύπελλο έχει ξεκινήσει. Η αγωνιστική δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα σταμάτησε κι έτσι οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν κληθεί να ενσωματωθούν στις εθνικές τους ομάδες, ετοιμάζουν βαλίτσες για Κατάρ.

Ποιοι παίκτες της Super League θα συμμετέχουν στο μεγάλο τουρνουά;

Η ΑΕΚ είναι αυτή που έχει τους περισσότερους εκπροσώπους από τις υπόλοιπες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος. Κι αυτό διότι θα δει πέντε ποδοσφαιριστές του ρόστερ της να αγωνίζονται στα γήπεδα του Κατάρ.

Αυτοί είναι οι: Ντομαγκόι Βίντα με Κροατία, Εχσάν Χατζισαφί και Μιλάντ Μοχαμάντι με Ιράν, Ορμπελίν Πινέδα με Μεξικό και τέλος ο Ντάμιαν Σιμάνσκι με την Πολωνία.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός θα τιμήσει κι αυτός το τουρνουά με τον Παπέ Αμπου Σισέ να ακολουθεί την Σενεγάλη, τον Πιέρ Κούντε το Καμερούν και τους Ουι Τζο Χουάνγκ και Ινμπεόμ Χουάνγκ την Κορέα.

Ο Άρης από την πλευρά του θα έχει στραμμένη την προσοχή του στον κεντρικό αμυντικό του, Νίκολας Ενκουλού, ο οποίος θα ταξιδέψει κι αυτός στο Κατάρ για την Εθνική Καμερούν και εκεί θα συναντήσει τον Πιέρ Κούντε

Ο συμπολίτης του, ΠΑΟΚ δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο οποίος συμπεριλήφθηκε στις κλήσεις της Σερβίας, σε ένα όμιλο που θα βρεθεί αντιμέτωπος με Πιέρ Κούντε και Νίκολας Ενκουλού.

Τελευταίος κατά σειρά ποδοσφαιριστής που έμαθε για την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ είναι ο Ντέρεκ Κορνέλιους με τον Καναδά. Ο 24χρονος κεντρικός αμυντικός γίνεται και ο πρώτος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής του Παναιτωλικού που θα βρεθεί σε τελικά της διοργάνωσης.

Βέβαια, στην προεπιλογή της Γκάνας βρίσκεται και ο Ρίτσμοντ Μποάκι της Λαμίας, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιωθεί ακόμα η 26άδα. Ωστόσο, ο στράικερ της ομάδας της Φθιώτιδας πρόλαβε να αγωνιστεί μόλις για 12 λεπτά στον αγώνα με τον Παναιτωλικό, καθώς στο 64ο λεπτό της αναμέτρησης είχε σφοδρή σύγκρουση με τον Λάρσον των «καναρινιών», με αποτέλεσμα να γίνει αλλαγή στην αλλαγή. 

Οσον αφορά τη συμμετοχή του στην εθνική ομάδα της Γκάνας ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όλα τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά…