Οι Ιρανοί υπέκυψαν στις απειλές και τραγούδησαν τον εθνικό τους ύμνο (vid)
i

Ιράν/printscreen

Οι Ιρανοί υπέκυψαν στις απειλές και τραγούδησαν τον εθνικό τους ύμνο (vid)

Sportal newsroom 22:10 - 29.11.2022 / Ανανεώθηκε: 20:32 - 30.11.2022

Oι παίκτες του Ιράν υπέκυψαν στον εκβιασμό της Επαναστατικής Φρουράς και τραγούδησαν τον ύμνο της πατρίδας τους.

Οι παίκτες της εθνικής ομάδας του Ιράν αναγκάστηκαν να τραγουδήσουν τον ύμνο της πατρίδας τους στην αναμέτρηση με την ΗΠΑ, έπειτα από τις απειλές που δέχτηκαν από την Επαναστατική Φρουρά.

Οι ποδοσφαιριστές της αραβικής ομάδας είχαν μείνει σιωπηλοί κατά την ανάκρουση του στο ματς με την Αγγλία, έχοντας ως στόχο να διαμαρτυρηθούν για όσα συμβαίνουν στη χώρα, στηρίζοντας του διαδηλωτές.

Όμως, η επανάσταση αυτή δεν τους οδήγησε σε καλό, αφού μετά από εκείνη την αναμέτρηση οι ποδοσφαιριστές των «Tιμ Μέλι» δέχτηκαν απειλές από την Επαναστατική Φρουρά.

Σύμφωνα με ιρανικά ΜΜΕ, αμέσως μετά το τέλος εκείνου του αγώνα δέχτηκαν την επίσκεψη μελών της φρουράς, οι οποίοι προειδοποίησαν τους αθλητές πως εάν δοκίμαζαν κάποια παρόμοια πράξη στο ματς με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τότε οι οικογένειες τους θα κατέληγαν στην φυλακή και θα κινδύνευαν με βασανιστήρια.

«Υπάρχει μεγάλος αριθμός μελών των Ιρανικών Υπηρεσιών που βρίσκονται στο Κατάρ και παρακολουθούν τους παίκτες της Εθνικής ομάδας και συλλέγουν πληροφορίες για αυτούς», ανέφερε μεταξύ άλλων μία ανώνυμη πηγή στο CNN.

Όλο αυτό το κύμα διαμαρτυρίας ξεκίνησε από τις εξελίξεις στο Ιραν, με τον κόσμο να συνεχίζει να βρίσκεται στους δρόμους, ζητώντας από το καθεστώς να υπάρξει ελευθερία στη χώρα. Για πάνω από δύο μήνες, μεγάλο μέρος του πληθυσμού του αραβικού κράτους πραγματοποιεί πορείες με στόχο να αποκτήσει επιτέλους τα ανθρώπινα του δικαιώματα.

Αφορμή στάθηκε η δολοφονία της 22χρονης Ιρανής, Μαχσά Αμίνι, επίσης γνωστή ως η οποία πέθανε στην Τεχεράνη ενώ βρισκόταν υπό κράτηση από την αστυνομία ηθών, για το γεγονός πως δεν φορούσε σωστά τη Χιτζάμπ της.