Οι παίκτες της Αργεντινής τραγουδούν τη νέα εκδοχή του «Muchachos»: «Κερδίσαμε το τρίτο και λέμε στον Ντιέγκο να αναπαυθεί εν ειρήνη» (vids)
i

Οι πανηγυρισμοί της «Αλμπισελέστε»/©Photo by Marcelo Endelli/Getty Images/Ideal Images

Οι παίκτες της Αργεντινής τραγουδούν τη νέα εκδοχή του «Muchachos»: «Κερδίσαμε το τρίτο και λέμε στον Ντιέγκο να αναπαυθεί εν ειρήνη» (vids)

Κώστας Τόπας 10:47 - 20.12.2022

Οι παίκτες της Αργεντινής τροποποίησαν τους στίχους του φοβερού «muchachos», μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το «Muchachos, Ahora Nos Volvimos a Ilusionar» των La Mosca είναι το τραγούδι, το οποίο δονούσε το Κατάρ στους αγώνες της Αργεντινής. 

Τρέλα και παράνοια για τους παγκόσμιους πρωταθλητές: Ολα όσα συνέβησαν στη θριαμβευτική υποδοχή (vids)
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022

10:22 - 20.12.2022

Τρέλα και παράνοια για τους παγκόσμιους πρωταθλητές: Ολα όσα συνέβησαν στη θριαμβευτική υποδοχή (vids)

Η αποστολή της εθνικής Αργεντινής προσγειώθηκε στο Μπουένος Άιρες και ο Λιονέλ Μέσι με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του έτυχαν συγκλονιστικής υποδοχής στο αεροδρόμιο από ένα εκατομμύριο και πλέον Αργεντινούς!

Ενας τραγούδι που έμελλε να γίνει ο απόλυτος «ύμνος» της «Αλμπισελέστε» στο τουρνουά κι αποτελεί διασκευή του τραγουδιού «Muchachos, Esta Noche Me Emborracho» του αργεντίνικου rock fusion συγκροτήματος La Mosca Tsé - Tsé, το οποίο κυκλοφόρησε το 2003. Πρόκειται για ένα σύνθημα το οποίο είναι μια ποιητική ωδή στον βαθύ σεβασμό της Αργεντινής για το ποδόσφαιρο και την αλληλεγγύη της ως έθνος.

«Γεννήθηκα στην Αργεντινή, στη χώρα του Ντιέγκο και του Λιονέλ, των παιδιών της Μαλβίνας που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Δεν μπορώ να σας το εξηγήσω, γιατί δεν θα καταλάβετε τους τελικούς που χάσαμε, πόσα χρόνια έκλαψα για αυτούς. Αλλά αυτό τελείωσε γιατί στο Μαρακανά ο μπαμπάς κέρδισε ξανά τον τελικό με τους brazucas (σσ. υποτιμητικό παρατσούκλι για τη Βραζιλία)... Παιδιά, τώρα ενθουσιαστήκαμε ξανά. Θέλω να κερδίσω το τρίτο, θέλω να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής. Μπορούμε να δούμε τον Ντιέγκο στους ουρανούς, μαζί με τον Δον Ντιέγκο (σσ. ο πατέρας του Μαραντόνα) και την Λα Τότα (σσ. η μητέρα του) να ενθαρρύνουν τον Λιονέλ».

Μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, ο Λιονέλ Μέσι και η παρέα του διασκεύασαν το περίφημο σύνθημα για να ταιριάζει στην περίσταση, προσθέτοντας τον θρίαμβο του Κατάρ και στέλνοντας το μήνυμα στον μεγάλο Ντιέγκο Μαραντόνα: «αναπαύσου εν ειρήνη».

Μάλιστα, οι παίκτες της «Αλμπισελέστε» παρουσίασαν τους νέους στίχους του «Muchachos» κατά την πτήση της επιστροφής στο Μπουένος Άιρες, με τον Λαουτάρο Μαρτίνες να χτυπάει το τύμπανο και τους υπόλοιπους να τραγουδούν...

«Γεννήθηκα στην Αργεντινή, στη χώρα του Ντιέγκο και του Λιονέλ, των παιδιών της Μαλβίνας που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Δεν μπορώ να σας το εξηγήσω, γιατί δεν θα καταλάβετε τους τελικούς που χάσαμε, πόσα χρόνια έκλαψα για αυτούς. Αλλά αυτό τελείωσε γιατί στο Κατάρ Ο τελικός με τους Γάλλους κερδήθηκε από τον μπαμπά Παιδιά, τώρα μπορούμε να γιορτάσουμε ξανά. Κερδίσαμε ήδη το τρίτο, είμαστε πια παγκόσμιοι πρωταθλητές. Μπορούμε να δούμε τον Ντιέγκο ήρεμο στους ουρανούς, μαζί με τον Δον Ντιέγκο (σσ. ο πατέρας του Μαραντόνα) και την Λα Τότα (σσ. η μητέρα του)».