Οι σύλλογοι της Premier League δαπάνησαν 2 δισ. ευρώ για διεθνείς μεταγραφές το 2022!
i

Η μεταγραφή του Καζεμίρο ήταν από τις ακριβότερες το 2022/instagram

Οι σύλλογοι της Premier League δαπάνησαν 2 δισ. ευρώ για διεθνείς μεταγραφές το 2022!

Γιάννης Καραγιάννης • 17:21 - 26.01.2023 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Σύμφωνα με στοιχεία της FIFA, οι ομάδες της Premier League δαπάνησαν το 2022 πάνω από δύο δισεκατομμύρια ευρώ για διεθνείς μεταγραφές. Ακολούθησε η Ιταλία με 600 εκατομμύρια!

Πέρα από την ποιότητά που δεδομένα έχει, η Premier League είναι μακράν και η πιο ισχυρή οικονομικά λίγκα στον πλανήτη. Τα έσοδα των ομάδων είναι τεράστια, κυρίως λόγω των πολύ… δυνατών συμφωνιών που έχουν κάνει για τα τηλεοπτικά.

Η αθρόα εισροή χρήματος στα ταμεία τους, δίνει στους συλλόγους που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα τη δυνατότητα να δαπανήσουν και μεγάλα ποσά για μεταγραφές, ειδικά για ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε πρωταθλήματα εκτός Αγγλίας.

Σύμφωνα με στοιχεία της FIFA, για το 2022 οι σύλλογοι της Premier League δαπάνησαν περίπου δύο δισεκατομμύρια ευρώ για διεθνείς μεταγραφές, ποσό που είναι πάνω τριπλάσιο από αυτό που δαπάνησαν οι δεύτεροι Ιταλοί, οι οποίοι ξεπέρασαν για λίγο τα 600 εκατομμύρια ευρώ.

Τα ποσά που δόθηκαν για τις 10 ακριβότερες μεταγραφές κάλυψαν το 12,5% των συνολικά έξι δισεκατομμυρίων που ξοδεύτηκαν.

Σε έξι από αυτά τα deal ενεπλάκησαν ομάδες της Premier League, ενώ η μετακίνηση του Τσουαμενί από τη Μονακό στη Ρεάλ ήταν η πιο δαπανηρή. Ο Γάλλος μέσος «μετακόμισε» στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» έναντι 80 εκατομμυρίων ευρώ, με τη συμφωνία να περιλαμβάνει επιπλέον μπόνους 20 εκατομμυρίων.

Οι μεταγραφές τους Άντονι (93 εκατ.) και Καζεμίρο (80 εκατ.) στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκονται στην τρίτη και τέταρτη θέση με τις πιο δαπανηρές μεταγραφές, ενώ με τα χρήματα που δαπάνησαν συνολικά οι «κόκκινοι διάβολοι» για ενίσχυση κατέλαβαν την πρώτη θέση στη σχετική λίστα.

Η Μπαρτσελόνα ήταν η δεύτερη πιο… σπάταλη και συνολικά στην πρώτη επτάδα βρέθηκαν πέντε σύλλογοι από την Αγγλία. Η Λίβερπουλ ήταν τρίτη, η Νιουκάστλ πέμπτη και η Γουλβς έβδομη. Η Μάντσεστερ Σίτι βρέθηκε μόλις στην ένατη θέση, παρά την απόκτηση του Έρλινγκ Χάαλαντ.