Οι θέσεις του Παναθηναϊκού για τον τελικό του Κυπέλλου

Οι θέσεις του Παναθηναϊκού για τον τελικό του Κυπέλλου

Μπάμπης Τσιμπίδας 14:01 - 14.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:37 - 29.05.2024

Από το Τριφύλλι διευκρίνισαν τις θέσεις που διατύπωσαν στη σύσκεψη για τον τελικό του Κυπέλλου και απάντησαν στις φήμες πως ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε την παρουσία θεατών στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Τετελεσμένο γεγονός ήταν το «κεκλεισμένων των θυρών» για τον τελικό του Κυπέλλου, όπως εξηγούν από τον Παναθηναϊκό μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ. Οι «πράσινοι» προχωρούν σε αυτή τη διευκρίνιση, προκειμένου να θέσουν τα πράγματα στη σώστη βάση τους.

Διότι μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, από τη Θεσσαλονίκη διαδίδεται ότι ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος ο οποίος δεν επέτρεψε να ανοίξουν οι εξέδρες του Πανθεσσαλικού Σταδίου. Κάτι που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ για τον τελικό Κυπέλλου: «Θα ζητηθεί ειδική άδεια για 300 προσκλήσεις»

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ για τον τελικό Κυπέλλου: «Θα ζητηθεί ειδική άδεια για 300 προσκλήσεις»

Με ανακοίνωσή της, η ΕΠΟ γνωστοποίησε ότι θα ζητήσει ειδική άδεια από τον αρμόδιο υπουργό έτσι ώστε κάθε ομάδα να διαθέσει από 300 προσκλήσεις για την κάλυψη των απολύτως απαραίτητων αναγκών.

Αρχικά, η Αστυνομία δεν άφησε κανένα περιθώριο για την έκδοση εισιτηρίων, κρίνοντας το Πανθεσσαλικό Στάδιο ακατάλληλο για να φιλοξενήσει ματς παρουσία θεατών.

Η άρνηση της ΕΛΑΣ οφείλεται στον νέο αθλητικό νόμο που ψήφισε η Κυβέρνηση. Στο γήπεδο του Βόλου δεν έχουν τοποθετηθεί κάμερες, τουρνικε και το λογισμικό για το access control, άρα δεν πληρούνται οι προβλεπόμενες διατάξεις. 

Το «ρουσφέτι» της ΕΠΟ και η μπλόφα του Καρυπίδη

Το «ρουσφέτι» της ΕΠΟ και η μπλόφα του Καρυπίδη

Η ΕΠΟ ζήτησε από την Κυβέρνηση να μην εφαρμοστεί ο αθλητικός νόμος για να μπουν οπαδοί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, ενώ ο Θόδωρος Καρυπίδης πρότεινε μία ανεφάρμοστη λύση για να κερδίσει στη μάχη της επικοινωνίας. Όμως, το παιχνίδι για τον τελικό του Κυπέλλου είχε χαθεί εξαρχής με την επιλογή της έδρας...

Επίσης η ΕΠΟ ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Εδώ επιβάλλεται να ληφθεί υπόψη ότι η προθεσμία για τα έργα δεν είναι η ημέρα του αγώνα, αλλά τέσσερα 24ωρα νωρίτερα.

Τότε θα παραδοθεί η εγκατάσταση από τον Δήμο Βόλου και θα πραγματοποιηθεί αυτοψία του γηπέδου από την Αστυνομία, ώστε να δώσει την τελική έκθεση σχετικά με την καταλληλότητα ή όχι, προκειμένου να διεξαχθεί η αναμέτρηση με φιλάθλους. 

Μπαλτάκος: «Δεν είναι θέμα τι θέλουν οι ομάδες αλλά τι ορίζει ο νόμος και η προκήρυξη»

Μπαλτάκος: «Δεν είναι θέμα τι θέλουν οι ομάδες αλλά τι ορίζει ο νόμος και η προκήρυξη»

Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ επιβεβαίωσε ότι ο τελικός θα γίνει μόνο με 30 προσκλήσεις λόγω καμερών και άφησε ανοικτό ένα ενδεχόμενο να δεχτεί η Πολιτεία αυτές να γίνουν 300 με ειδική άδεια.

Κατά συνέπεια, όπως εξηγούν από το Τριφύλλι, από τη στιγμή που η ΔΕΑΒ και η Αστυνομία κρίνουν ότι η έδρα του τελικού δεν μπορεί να φιλοξενήσει θεατές, το τι λέει η κάθε ομάδα δεν έχει κανένα νόημα και ουσία. 

Ως προς τον αριθμό των προσκλήσεων, η Αστυνομία είπε ότι αφού βάσει νόμου το Πανθεσσαλικό δεν πληροί τις προϋποθέσεις, οι προσκλήσεις πρέπει να είναι 30 σε κάθε ομάδα. Την ίδια θέση εξέφρασαν και οι «πράσινοι», από τη στιγμή που η Αστυνομία δεν εγγυάται την ασφάλεια για περισσότερο κόσμο.