Οικονόμου για τη σύλληψη του οπαδού που πέταξε την κροτίδα στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: «Ο υπαίτιος εντοπίστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα»

Ο Γιάννης Οικονόμου

i

©intime

Οικονόμου για τη σύλληψη του οπαδού που πέταξε την κροτίδα στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: «Ο υπαίτιος εντοπίστηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα»

Sportal newsroom 18:32 - 07.11.2023

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, έκανε μία ανάρτηση σχετικά με τη σύλληψη του 21χρονου που πέταξε την κροτίδα κατά τη διάρκεια του ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Η ελληνική αστυνομία ταυτοποίησε τον οπαδό του Ολυμπιακού που πέταξε την κροτίδα στο παιχνίδι των «ερυθρολεύκων» με τον Παναθηναϊκό. Συγκεκριμένα ο λόγος γίνεται για έναν 21χρονο, ο οποίος εντοπίστηκε την Τρίτη (7/11) το πρωί και προσήχθη στην έδρα της ανωτέρω Υπηρεσίας, όπου σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απλή και επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση της αθλητικής νομοθεσίας.

window.setTimeout(function () { let scriptCss = document.createElement('link'); scriptCss.href = 'https://www.sportal.gr/css/sport-widgets.css?v=1699615566'; scriptCss.rel = 'stylesheet'; scriptCss.type = 'text/css'; document.body.appendChild(scriptCss); let scriptTag = document.createElement('script'); scriptTag.src = 'https://widgets.sportal365.com/loader.bundle.min.js'; scriptTag.defer = true; scriptTag.onload = function () { let widgetLoaderConfig = { CDN_URL: 'https://widgets.sportal365.com', ODD_CLIENT: 'default', APP_LINK: 'desktop', API_URL: 'https://football.cache.proxy.sportal365.com/', API_KEY: '2f852b4de2f3a5cf3188e74b33087bb4:2c18422f8e826a7d11aeed52edb2449e', LANG: 'el', REQUEST_INTERVAL: 30, ENABLE_BET_SLIP: false, AUTHOR: false, THEME: "light", TOURNAMENT_ORDER: "sportal_gr", LINK_OPTIONS_V2: { 'player': {'url': '/player/{playerId}'}, 'team': {'url': '/team/{teamId}'}, 'tournament': {'url': '/tournament/{tournamentId}'}, 'match': { 'url': '/match/{matchId}', 'sort': {'criteria': 'alphabetically', 'direction': 'asc'} }, 'configuration': { 'newWindow': false }, 'standings_tournament': {'url': '/rezultati/takmicenje/{standingsId}/tabela'} } }; window.setTimeout(function () { new SMPWidgetsLoader(widgetLoaderConfig); }, 200); }; document.head.appendChild(scriptTag); }, 0);

Λίγο μετά την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, έκανε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media σχετικά με τη σύλληψη του 21χρονου οπαδού.

Αναλυτικά όσα αναφέρει:

«H @hellenicpolice με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα, ταυτοποίησε τον 21χρονο που έριξε κροτίδα στο ματς του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης". Ο υπαίτιος εντοπίστηκε, σε σύντομο επιχειρησιακά χρονικό διάστημα, και παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη.

Η ΕΛ.ΑΣ., συντονισμένα και οργανωμένα, διαλευκάνει κάθε πράξη ανομίας και παραβατικότητας, δρώντας με βάση τη νομιμότητα και στοχεύοντας στην προστασία του πολίτη από κάθε μορφή παραβατικότητας.

H πρόκληση βίας στα γήπεδα, αλλά και έξω από αυτά, τις ημέρες των αθλητικών γεγονότων ή και άλλες, βρίσκει πεδίο ακόμη και σε μικρές ηλικίες και αποτελεί πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε εγρήγορση και υλοποιεί εντατικά το σχεδιασμό της, τόσο στο επίπεδο της πρόληψης και της επιτήρησης όσο και σε εκείνο της καταστολής. Ανυποχώρητα και με μηδενική ανοχή».