Η Αργεντινή του Μέσι πιο κοντά στο «όνειρο», απέκλεισε την Ολλανδία στα πέναλτι
i

Αργεντινή / © Intime

Η Αργεντινή του Μέσι πιο κοντά στο «όνειρο», απέκλεισε την Ολλανδία στα πέναλτι

Τζιοβάνι Ζάκαρη 00:01 - 10.12.2022 / Ανανεώθηκε: 00:16 - 10.12.2022

Μετά τη Κροατία και η Αργεντινή χρειάστηκε την διαδικασία των πέναλτι για να περάσει στα ημιτελικά, παρά το γεγονός πως μέχρι το 101' κέρδιζε με 2-1.

Η Αργεντινή «καρδιοχτύπησε» κόντρα στην Ολλανδία και χρειάστηκε τη διαδικασία των πέναλτι για να περάσει στην επόμενη φάση (2-2 καν. διάρκεια, 4-3 πέναλτι). Η ομάδα του Μέσι μπορεί να είχε προβάδισμα δύο γκολ, όμως οι Οράνιε κατάφεραν σε πρώτο χρόνο να μειώσουν και σε δεύτερο να την «παγώσουν» στο 101ο πρώτο λεπτό, χάρη στον εκπληκτικό Βέγχορστ

Σε ένα πρώτο ημίχρονο που ξεκίνησε αρκετά ισορροπημένα, γρήγορα η Αργεντινή πήρε τον έλεγχο. Οι ευκαιρίες δεν ήταν πολλές, όμως η ομάδα του Σκαλόνι βρήκε το γκολ που ήθελε. Πιο αναλυτικά, η εξαιρετική συνεργασία ανάμεσα σε Λιονέλ Μέσι και Μολίνα στο 35' ήταν αυτή που οδήγησε στο προβάδισμα των τυπικά φιλοξενούμενων.

Στο δεύτερο μέρος το τέμπο ήταν φανερά πολύ πιο αργό για τους δύο, με την Ολλανδία να προσπαθεί να πατήσει καλύτερα προκειμένου να ισοφαρίσει. Και κάπου εκεί σε «νεκρό» χρόνο η «Αλμπισελέστε» κέρδισε πέναλτι, με τον Λιονέλ Μέσι να ευστοχεί από τα 11 μέτρα. Ωστόσο, ο Βέχορστ έβαλε ξανά στο παιχνίδι την ομάδα του, μειώνοντας με κεφαλιά στο 83’. Και δεν σταμάτησε εκεί! Λίγα δευτερόλεπτα πριν από την λήξη ο ίδιος σκόραρε για το 2-2, έπειτα από μία απίστευτη κομπίνα.Στην παράταση το ματς πήρε «φωτιά» στα τελευταία πέντε λεπτά, με την Αργεντινή να χτυπάει ασταμάτητα και να έχει δοκάρι. Όμως το γκολ δεν ήρθε και έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. 

Εκεί οι δύο ομάδες φανερά κουρασμένες προσπαθούσαν αλλά δεν μπορούσαν, με την Αργεντινή ωστόσο να «παίρνει εμπρός» ξανά λίγα δευτερόλεπτα πριν την λήξη. Και αφού δεν τα κατάφερε στην παράταση το έκανε πράξη στη «ρωσική ρουλέτα», με τον Εμιλιάνο Μαρτίνεζ και τον συνεπώνυμό του, Λαουτάρο, να την στέλνουν στα ημιτελικά.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο πάθος της Αργεντινής. Οι ποδοσφαιριστές της «Αλμπισελέστε» είδαν το 2-0 να γίνεται 2-2. Κι όμως δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια τους, ούτε και πτοήθηκαν. Έχοντας ως στόχο τον τελικό το πάλεψαν μέχρι τέλους.

TO ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Το γκολ που πέτυχε ο Βέχορστ ήρθε στο 100:30. Ποτέ άλλοτε στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν έχει μπει ματς τόσο αργά στην κανονική διάρκεια ενός αγώνα.

MVP: Ο Εμιλίανο Μαρτίνεζ! Με τις δικές του αποκρούσεις η ομάδα του κατόρθωσε να περάσει στα ημιτελικά. Ακολουθούν οι Βέχορστ και Μέσι που απέδωσαν τα μέγιστα για την ομάδα τους. 

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Ο Φαν Χααλ δεν στάθηκε στο ύψος του για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Δικαιώθηκε όμως με την αλλαγή του Βέχορστ και την κομπίνα με την οποία ισοφάρισε η ομάδα του. Από την άλλη ο Σκαλόνι επαναπάφθηκε στα δύο γκολ της ομάδας του και δεν «καθάρισε» το ματς όσο μπορούσε.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Η Αργεντινή καλείται πλέον να προσπεράσει το εμπόδιο της Κροατίας, προκειμένου να βρεθεί στον τελικό του Λουσίλ. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στις 13 του Δεκέμβρη και συγκεκριμένα στις 21:00 η ώρα