Ολλανδία - Αργεντινή: Στα... χαρακώματα με όνειρο την πρόκριση στα ημιτελικά
i

Μέσι/©Twitter

Ολλανδία - Αργεντινή: Στα... χαρακώματα με όνειρο την πρόκριση στα ημιτελικά

Ανδρέας Σερεβέτας • 07:35 - 09.12.2022 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Ο Μέσι και οι 50 χιλιάδες Αργεντινοί στις εξέδρες είναι τα εμπόδια που καλούνται να ξεπεράσουν οι «οράνιε».

Η αναμέτρηση έχει έντονο παρελθόν. Οι Ολλανδοί, που προκρίθηκαν σχετικά εύκολα κόντρα στις Η.Π.Α (3-1) στην φάση των «16», δεν έχουν ξεχάσει πως αποκλείστηκαν στον ημιτελικό από την «αλμπισελέστε» το 2014. Ο Μέσι δεν σκόραρε στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού και στην παράταση αλλά οι Αργεντινοί πήραν την πρόκριση στα πέναλτι (4-2). Προπονητής της Ολλανδίας ήταν και τότε ο Λουίς Φαν Χάαλ, που αναφέρθηκε χθες στο συγκεκριμένο παιχνίδι.  

Ο Ντι Μαρία δήλωσε ότι ο Λουίς Φαν Χάαλ είναι ο χειρότερος προπονητής που είχε στην καριέρα του. Ο Ολλανδός τεχνικός απάντησε: «Δεν είναι πολλοί που λένε αυτό που είπε ο Ντι Μαρία. Να, και με τον Μέμφις (ο Ντεπάι ήταν μαζί του στη συνέντευξη Τύπου) είχαμε προβλήματα στη Γιουνάιτεντ, αλλά πλέον μπορούμε να φιληθούμε στο στόμα. Δεν θα το κάνουμε αλλά μπορούμε».

Ο Ολλανδός προπονητής έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του και αναμένεται να παρατάξει την ίδια ενδεκάδα με το ματς κόντρα στους Αμερικανούς. Επιπλέον τόνισε ότι ο Ντεπάι είναι σε θέση να αγωνιστεί 120 λεπτά αν χρειαστεί. 

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ: (3-4-1-2): Νόπερτ – Τίμπερ, Βαν Ντάικ, Ακέ – Ντούμφρις, Ντε Γιονγκ, Ντε Ρουν, Μπλιντ – Κλάασεν – Χάκπο, Ντεπάι.

Vamos Argentina

Η Αργεντινή λίγο έλειψε να ισοφαριστεί από την Αυστραλία στα τελευταία λεπτά του αγώνα (2-1) αλλά κατάφερε να πάρει την πρόκριση. 

Με εξαίρεση τον Ντι Μαρία οι υπόλοιποι παίκτες της εθνικής Αργεντινής απέφυγαν να τοποθετηθούν για το σημερινό παιχνίδι. Ο προπονητής τους Λιονέλ Σκαλόνι δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου. 

Ενοχλημένος ο Σκαλόνι: «Είναι πολύ περίεργο αυτό που συνέβη με τον Ντε Πολ»
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022

18:07 - 08.12.2022

Ενοχλημένος ο Σκαλόνι: «Είναι πολύ περίεργο αυτό που συνέβη με τον Ντε Πολ»

Ο Λιονέλ Σκαλόνι εξέφρασε την οργή του για τη... διαρροή πληροφοριών σχετικά με την κατάσταση του Ροντρίγκο Ντε Πολ, ενώ αναφέρθηκε και στο ερχόμενο ματς με την Ολλανδία για τους «8» του Μουντιάλ.

Αν ο Ντε Πολ δεν μπορέσει να αγωνιστεί τότε τη θέση του θα πάρει ο Παρέδες, ο οποίος προχθές έχασε τον παππού του! Οι Αργεντινοί θα έχουν στο πλευρό τους 50 χιλιάδες συμπατριώτες τους. 

Το live stream του Αγουέρο και το φιλί του Ντε Πολ σε Μέσι και Γκόμες (vids)
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022

09:33 - 08.12.2022

Το live stream του Αγουέρο και το φιλί του Ντε Πολ σε Μέσι και Γκόμες (vids)

O Σέρχιο Αγουέρο διοργάνωσε live stream με τους Λιονέλ Μέσι και Πάπου Γκόμες, με τον Ροντρίγκο Ντε Πολ να παρεμβαίνει και να κλέβει την παράσταση φιλώντας τους δύο συμπαίκτες του στην εθνική Αργεντινής.

Την προτίμηση του για τον νικητή εξέφρασε ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. 

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ: (4-3-3): Εμ. Μαρτίνες – Μολίνα (Μοντιέλ), Ρομέρο, Οταμέντι, Ακούνια (Ταλιαφίκο) – Ένσο Φερνάντες, Παρέδες (Ντε Πάουλ), Αλέξις Μακάλιστερ – Άνχελ ντι Μαρία (Άνχελ Κορέα), Μέσι, Χουλιάν Άλβαρες. 

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ: Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί πέντε φορές σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η μοναδική νίκη της Αργεντινής ήταν στον τελικό του 1978 (3-1 στην παράταση). Η Ολλανδία επικράτησε 4-0 το 1974 και 2-1 το 1998 στον προημιτελικό. Το 2006 είχαν έρθει ισόπαλες (0-0) στη φάση των ομίλων. Το 2014 η Αργεντινή νίκησε στον ημιτελικό στη διαδικασία των πέναλτι (0-0 σε κανονική διάρκεια και παράταση).

Η σέντρα στο παιχνίδι γίνεται στις 21:00 στο Lusail Iconic Stadium (80.000). Το ματς θα διευθύνει ο Ισπανός Αντόνιο Ματέου Λαόθ.