Ο Ντούμφρις μάς θύμισε τι σημαίνει το ολλανδικό «total football» (3-1)
i

Ολλανδία/©Intime

Ο Ντούμφρις μάς θύμισε τι σημαίνει το ολλανδικό «total football» (3-1)

Πηνελόπη Παπαδήμου 18:53 - 03.12.2022 / Ανανεώθηκε: 23:12 - 03.12.2022

Με ένα γκολ και δύο του ασίστ του Ντένζελ Ντούμφρις, η Ολλανδία επιβλήθηκε με 3-1 των ΗΠΑ και προκρίθηκε στην οκτάδα του Μουντιάλ του Κατάρ.

Ήταν το δικό του ματς. Η δική του μεγάλη στιγμή. Ο Ντένζελ Ντούμφρις έδωσε δύο ασίστ στα πρώτα δύο γκολ της Ολλανδίας και με δικό του τέρμα «σφράγισε» τη νίκη της ομάδας του Λουίς Φαν Χάαλ (3-1) και την πρόκριση στα προημιτελικά του Μουντιάλ απέναντι στις ΗΠΑ.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι μπήκαν με διάθεση στον αγωνιστικό χώρο και είχαν την πρώτη καλή στιγμή με τον Πούλικ να αστοχεί από πλεονεκτική θέση. Η Ολλανδία άνοιξε το σκορ με τον Ντεπάι στο 10ο λεπτό, στην πρώτη τελική των «οράνιε» στο ματς.

Η ομάδα του Φαν Χάαλ είχε τον έλεγχο του αγώνα μετά το γρήγορο προβάδισμά της. Οι τυπικά γηπεδούχοι κυκλοφορούσαν την μπάλα, είχαν ευκαιρίες και σημείωσαν δεύτερο γκολ με τον Μπλιντ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου.

Καλό ρυθμό είχε το δεύτερο ημίχρονο. Οι Ολλανδοί ήταν «σπάταλοι» χάνοντας σημαντικές στιγμές για ένα τρίτο γκολ. Οι ΗΠΑ μείωσαν σε 2-1 με πανέμορφο γκολ του Ράιτ. Ο Ντούμφρις στο 81' «καθάρισε» την υπόθεση πρόκριση.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Το γρήγορο γκολ του Ντεπάι στο 10' «έκοψε» τα πόδια των παικτών των ΗΠΑ. Οι παίκτες του Μπελάλτερ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων μέχει εκείνο το σημείο και κυνήγησαν το γρήγορο γκολ.

Ο MVP: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Ντένζελ Ντούμφρις ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ. Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής είχε δύο ασίστ και ένα γκολ στην πρόκριση της Ολλανδίας.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 20 πάσες άλλαξαν οι παίκτες της Ολλανδίας στο πρώτο γκολ του Μέμφις Ντεπάι. Οι «οράνιε» είχαν εξαιρετικό passing game με τον ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα να σημειώνει το 43 γκολ του με τη φανέλα της Εθνικής του ομάδας.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Οι ΗΠΑ φάνηκαν πνευματικά ανέτοιμες μετά το γρήγορο γκολ του Ντεπάι στο 10ο λεπτό. Ο Λουίς Φαν Χάαλ κέρδισε κατά κράτος τη μάχη των πάγκων με την ομάδα του να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο.

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙKH: Η Ολλανδία προκρίθηκε στα προημιτελικά του Μουντιάλ. Οι «οράνιε» θα αγωνιστούν κόντρα στη νικήτρια του Αργεντινή - Αυστραλία στις 9 Δεκεμβρίου στις 21:00 το βράδυ.

Ολλανδία (Λουίς Φαν Χάαλ): Νόπερτ, Τίμπερ, Φαν Ντάικ, Ακέ (93’ Ντε Λιχτ), Ντούμφρις, Ντε Ρουν (46’ Μπέργκβαϊν), Ντε Γιονγκ, Μπλιντ, Κλάασεν (46’ Κούπμαϊνερς), Χάκπο (93’ Βέγκχορστ), Ντεπάι (82’ Σίμονς). 

ΗΠΑ (Γκρεγκ Μπεράλτερ): Τέρνερ, Ντεστ (75’ Γέντλιν), Ζίμερμαν, Ριμ, Ρόμπινσον (92’ Μόρις), Άνταμς, Μούσα, ΜακΚένι (67’ Ράιτ), Γουέα (67’ Άαρονσον), Πούλισικ, Φερέιρα (46’ Ρέινα).

Διαβάστε τη live περιγραφή του sportal