Ολλανδία-ΗΠΑ και Αγγλία-Σενεγάλη τα πρώτα ματς των «16» του Μουντιάλ
i

Πανηγυρισμοί Άγγλων /© Intime

Ολλανδία-ΗΠΑ και Αγγλία-Σενεγάλη τα πρώτα ματς των «16» του Μουντιάλ

Sportal newsroom 23:45 - 29.11.2022 / Ανανεώθηκε: 20:03 - 30.11.2022

Γνωστά έγιναν τα πρώτα ζευγάρια του Μουντιάλ, έπειτα από τη βαθμολογική έκβαση των ομίλων Α’ και Β’.

Το εμπόδιο των Ηνωμένων Πολιτειών καλείται να προσπεράσει η Ολλανδία ενώ αντίστοιχα η Αγγλία βρίσκει μπροστά της τη Σενεγάλη, όσον αφορά τη φάση των «16» του φετινού Μουντιάλ. Τα πρώτα ζευγάρια της διοργάνωσης στην αραβική χώρα έγιναν σήμερα γνωστά, έπειτα από την έκβαση των ομίλων Α’ και Β’

Στον μεν πρώτο όμιλο η Ολλανδία κατάφερε να περάσει πρώτη στη βαθμολογία, νικώντας τους Κατάρ, Σενεγάλη και αποσπώντας μία ισοπαλία από το Εκουαδόρ. Την δεύτερη θέση κατέλαβε η ομάδα της Αφρικής, αφού με την σημερινή της νίκη κόντρα στους Λατίνους πέρασε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Στον δε δεύτερο η Αγγλία κατάφερε να πάρει δύο άνετες νίκες κόντρα σε Ιραν και Ουαλία (6-2 και 3-0) αντίστοιχα, με αποτέλεσμα να μην την επηρεάζει καθόλου το 0-0 με τις ΗΠΑ, την 2η αγωνιστική. Αντιθέτως, οι Αμερικάνοι μπορεί να μην φημίζονται για την ποδοσφαιρική τους κουλτούρα, εντούτοις κατόρθωσαν να αφήσουν εκτός τους ανταγωνιστές τους και να βρεθούν εκείνοι στους «16».

Το ματς ανάμεσα στους Ολλανδούς και τις ΗΠΑ θα είναι το πρώτο όσον αφορά τη συγκεκριμένη φάση και θα διεξαχθεί στις 3 του Δεκέμβρη. Μία μέρα αργότερα είναι προγραμματισμένο το παιχνίδι ανάμεσα στους Βρετανούς και τη Σενεγάλη.

Παράλληλα, μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή θα έχουν γίνει γνωστά και τα υπόλοιπα ζευγάρια τα νοκ-άουτ του τουρνουά, με το τελευταίο ματς για την φάση των ομίλων να είναι αυτό ανάμεσα σε Καμερούν και Βραζιλία.