Πρώτη, άνετη και ωραία η Ολλανδία πήρε το εισιτήριο για τους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου
i

Μέμφις Ντεπάι / © Intime

Πρώτη, άνετη και ωραία η Ολλανδία πήρε το εισιτήριο για τους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Κώστας Τόπας 18:56 - 29.11.2022 / Ανανεώθηκε: 23:31 - 29.11.2022

Με ένα γκολ του MVP, Χάκπο κι ένα του Φρένκι ντε Γιονγκ, η Ολλανδία επικράτησε 2-0 του Κατάρ και πήρε με άνεση, ως πρώτη του ομίλου της, την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Ολλανδία δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες και στο τέλος κατάφερε να κατακτήσει το πολυπόθητο τρίποντο κόντρα στο Κατάρ με 2-0. Η διαφορά κλάσης μεταξύ των δύο ομάδων ήταν ξεκάθαρη, με την Ολλανδία να έχει τη μπάλα στα πόδια της και να ψάχνει το γκολ που θα την απελευθερώσει. Αυτό δεν άργησε να έρθει, καθώς στο 25ο λεπτό της αναμέτρησης οι παίκτες του Φαν Χάαλ έκρυψαν την μπάλα, με τον Κλάασεν να τροφοδοτεί τον Χάκπο και τον νεαρό φορ να εκτελεί με δυνατό δεξί σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή τον Μπαρσάμ

Αυτό ήταν το τρίτο γκολ σε ισάριθμα ματς της φάσης των ομίλων για τον 23χρονο επιθετικό της Αϊντχόφεν, έχοντας βρει το δρόμο προς τα δίχτυα με: κεφαλιά, σουτ με αριστερό πόδι, σουτ με το δεξί πόδι. Το 1-0 ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, στο οποίο η Ολλανδία δεν έθελξε, ωστόσο ήταν καταφανώς ανώτερη του Κατάρ και βρήκε το γκολ που ήθελε με τον MVP της σε αυτό το τουρνουά, Χάκπο. Η Ολλανδία βγήκε φορτσάτη στον αγωνιστικό και διπλασίασε τα τέρματά της, στην πρώτη της τελική προσπάθεια στο δεύτερο μέρος.

Ο Κλάασεν έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Ντεπάι έκανε το κοντρόλ και το πλασέ, με τον Μπαρσάμ να αποκρούει αλλά τον Φρένκι ντε Γιονγκ να παίρνει το ριμπάουντ εκμεταλλευόμενος την αδράνεια των αμυντικών και να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 70’ η Ολλανδία βρήκε τρίτη φορά τον δρόμο στα δίχτυα.

 Από ασίστ του Γιάνσεν στον Μπέρχαους ο οποίος έσπρωξε την μπάλα στο πλεκτό. Το γκολ όμως δεν μέτρησε μετά από έλεγχο της φάσης από το VAR, αφού υπήρχε στην αρχή της φάσης χέρι του Χάκπο. Ο διαιτητής είδε τη φάση στο μόνιτορ και αποφάσισε να μη μετρήσει το γκολ, οπότε παρέμεινε το 2-0 για τους «Οράνιε». Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με την Ολλανδία να διατηρεί τα ηνία του αγώνα και στο τέλος να παίρνει την πρόκριση για την φάση των «16», ως πρώτη της βαθμολογίας με επτά βαθμούς.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Με την επίτευξη του πρώτου γκολ της Ολλανδίας, τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για το συγκρότημα του Λουίς Φαν Χααλ. Οι «Ορανιέ» έφτασαν και σε δεύτερο τέρμα στην πρώτη τους τελική προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο κι εκεί ουσιαστικά τελείωσαν τα πράγματα.

Ο MVP: Ο Χάκπο έγινε μόλις ο τέταρτος Ολλανδός παίκτης που έχει βρει δίχτυα σε τρία διαδοχικά ματς Μουντιάλ μετά από τους Νέεσκενς, Μπέργκαμπ και Σνάιντερ. Εχει σκοράρει με: κεφαλιά, σουτ με αριστερό πόδι, σουτ με το δεξί πόδι.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Κόντι Χάκπο έχει συμμετοχή σε τουλάχιστον ένα γκολ σε πέντε σερί αγώνες της Ολλανδίας, σε όλες τις διοργανώσεις (τέσσερα γκολ και μία ασίστ). Εφτασε τα 16 γκολ και 18 ασίστ σε 28 φετινούς αγώνες της Αϊντχόφεν και της εθνικής του ομάδας.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Ο Φαν Χααλ είχε για πρώτη φορά στην διάθεσή του τον Μέμφις Ντεπάι, ο οποίος ήταν μόνιμος κίνδυνος για την άμυνα του Κατάρ. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα, δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. 

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Νόπερτ, Τίμπερ, Φαν Ντάικ, Ακέ, Ντάμφρις, Ντε Ρουν (84’ Κοπμάινερς) , Φρένκι ντε Γιονγκ (86’ Τέιλορ), Μπλιντ, Κλάασεν (66’ Μπερχάουζ), Ντεπάι (66’ Γιάνσεν), Χάκπο (84’ Βέχορστ)

ΚΑΤΑΡ: Μπαρσάμ, Μοχάμεντ (85’ Κεντέρ), Μιγκέλ, Κούκι, Χασάν, Αχμέντ, Χαϊντός (64’ Ασανταλιά), Μαντιμπό (64’Μπουντιάφ) , Χατέμ (85’ Αλαελντίν) , Αλί (64’ Μουντάρι), Αφίφ

Τα ζευγάρια των 16 για Ολλανδία και Σενεγάλη:

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 17:00 Ολλανδία - 2Β, (Διεθνές Στάδιο Khalifa, Ντόχα) - ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+ 
Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 21:00 1B - Σενεγάλη, (Στάδιο Al-Bayt, Al-Khor) - ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+