Ποιοι παίκτες συνδέουν Άρη και Ολυμπιακό τα τελευταία 15 χρόνια
i

© PrtScr

Ποιοι παίκτες συνδέουν Άρη και Ολυμπιακό τα τελευταία 15 χρόνια

Γιάννης Λιβανός • 13:39 - 21.01.2024 / Ανανεώθηκε: 13:41 - 21.01.2024

Πολλοί παίκτες έπαιξαν τόσο με τη φανέλα του Ολυμπιακού όσου και του Άρη. Στις περισσότερες περιπτώσεις όσοι δεν «έπιασαν» στους «ερυθρόλευκους» κατέληξαν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για να αποδείξουν τι αξίζουν, ενώ υπάρχει και η εξαίρεση στον κανόνα... Το Sportal δράττεται της ευκαιρίας του σημερινού αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων και σας τους παρουσιάζει σε λίγες γραμμές.

Στην πάροδο των ετών ήταν αρκετοί οι ποδοσφαιριστές που ακολούθησαν το δρομολόγιο «Καραϊσκάκης - Βικελίδης». Ασφαλώς, για αρκετούς εξ αυτών, όπως οι Γιάννης Φετφατζίδης, Μανώλης Σιώπης και Μπράουν Ιντέγε (ο οποίος παροτρύνθηκε από παλαιούς φίλους του στον Πειραιά, να πει το 'ναι' στον Άρη), αυτή η μετάβαση αποδείχθηκε ευεργετική για τις καριέρες τους. 

Η προσθήκη του Κώστα Μήτρογλου τον Ιανουάριου του 2021 μάλιστα ήταν η πιο «καραμπινάτη» απ' όλες τις περιπτώσεις παικτών με κοινό παρελθόν και συνάμα αποτέλεσε και ένα από τα πιο σημαντικά μεταγραφικά χτυπήματα εκείνου του χειμώνα. Εκ των υστέρων βέβαια ο Άρης δεν δικαιώθηκε με την επιλογή του Κώστα Μήτρογλου, αφού η συνεισφορά του τελευταίου σε ένα εξάμηνο ήταν τουλάχιστον φτωχή (11 εμφανίσεις και 2 γκολ). Μάλιστα οι δύο πλευρές οδηγήθηκαν στα δικαστήρια για οφειλές της ομάδας της Θεσσαλονίκης προς τον παίκτη.

Κάποιοι άλλοι σημαντικοί παίκτες που φόρεσαν τόσο την κιτρινόμαυρη φανέλα του Άρη, όσο και την ερυθρόλευκη ριγωτή φανέλα του Ολυμπιακού ήταν οι Μιχάλης Σηφάκης, Μανώλης Τζανακάκης, Γιώργος Βαλεριάνος, Νικολάς Μαρτίνες. Φιορίν Ντουρμισάι, Δημήτρης Μάνος, Φελίπε Μπρούνο, Μάριος Σιαμπάνης, Αμπουμπακάρ Καμαρά, Πέτρος Μπαγκαλιάνης και Πέτρος Μπακουτσής.

Πιο πρόσφατοι παίκτες με κοινό παρελθόν στις δύο ομάδες είναι οι Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και Λευτέρης Χουτεσιώτης. Υπάρχει βέβαια και μία μεγάλη εξαίρεση. Ο λόγος φυσικά για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο που ακολούθησε διαφορετική πορεία από την πλειοψηφία των υπολοίπων, «κατηφορίζοντας» το καλοκαίρι του 2008 από την «συμπρωτεύουσα» στο λιμάνι του Πειραιά για λογαριασμό του Ολυμπιακού. 

Η συνέχεια σαφώς και είναι γνωστή, με τον Έλληνα στόπερ να αποτελεί ογκόλιθο στην άμυνα των «ερυθρολεύκων» και να χρίζεται μάλιστα και αρχηγός με το πέρασμα των χρόνων, παραμένοντας μέχρι και σήμερα στην ομάδα με καθήκοντα διευθυντή στα τμήματα από την ομάδα Κ19 και κάτω.