Ποινή αφαίρεσης βαθμών στον Ολυμπιακό Β' για την αποχώρηση από τον αγώνα με την Κηφισιά

Ολυμπιακός Β'

i

©Intime

Ποινή αφαίρεσης βαθμών στον Ολυμπιακό Β' για την αποχώρηση από τον αγώνα με την Κηφισιά

Sportal newsroom 21:48 - 10.03.2023

Μετά την αφαίρεση πέντε βαθμών για την αποχώρηση από τον αγώνα με την Καλλιθέα, ο Ολυμπιακός Β΄ δέχτηκε νέα αφαίρεση βαθμών για το παιχνίδι με την Κηφισιά.

Νέα ποινή αφαίρεσης βαθμών δέχτηκε ο Ολυμπιακός Β' για την αποχώρηση από τον αγώνα με την Κηφισιά. Συγκεκριμένα το πειθαρχικό όργανο της Super League 2 έδωσε τιμωρία αφαίρεσης πέντε βαθμών στους «ερυθρόλευκους» από το φετινό πρωτάθλημα και πέντε από το επόμενο, αλλά και πρόστιμο 80.000 ευρώ. Παράλληλα ο αγώνας παραχωρήθηκε στην Κηφισιά με 3-0. Ίδια τιμωρία η ομάδα του Γιάννη Οκκά είχε δεχτεί και για τον αγώνα με την Καλλιθέα.

Υπενθυμίζεται ότι στο παιχνίδι με την ομάδα των Βορείων Προαστίων ο λόγος για την απόφασή τους να φύγουν από ο γήπεδο, ήταν μία κόκκινη που είχε δεχτεί ο Κωστής για ένα μαρκάρισμα πάνω στον Ταλάλ.

Αναλυτικά το δελτίο που έβγαλε η Super League 2: 

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 Εθνικής Κατηγορίας έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

ΔΕΧΕΤΑΙ ότι η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β ευθύνεται για την αποδιδόμενη σε αυτήν πειθαρχική παράβαση της υπαίτιας αποχώρησης από το γήπεδο χωρίς ο διαιτητής να έχει διακόψει τον αγώνα και να έχει δώσει σχετική εντολή μετά την έναρξή του, με συνέπεια να μην τελεστεί ο αγώνας με υπαιτιότητά της. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β τις ποινές:

α) την απώλεια του αγώνα με την ΠΑΕ ΚΗΦΙΣΙΑ με τέρματα 0-3

β) αφαίρεση πέντε βαθμών από την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2022-2023 και πέντε βαθμών από την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2023-2024 και

γ) χρηματική ποινή 80.000€.

ΔΕΧΕΤΑΙ ότι η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β τέλεσε την αποδιδόμενη σε αυτήν πειθαρχική παράβαση της εισόδου των οπαδών της στον αγωνιστικό χώρο, κατά τη διάρκεια του αγώνα, η οποία (είσοδος) δεν συνδέθηκε με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας και περιορίστηκε σε ελάχιστα άτομα. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β τη χρηματική ποινή των 2.500€. Ήτοι καθορίζει συνολική χρηματική ποινή κατά συγχώνευση 81.125€.