Εξώδικο του Ολυμπιακού για την αποζημίωση του Μπαλτάκου

Ο Τάκης Μπαλτάκος.

i

©intime

Εξώδικο του Ολυμπιακού για την αποζημίωση του Μπαλτάκου

Sportal newsroom 21:35 - 10.07.2023 / Ανανεώθηκε: 21:37 - 10.07.2023

Η κόντρα του Ολυμπιακού με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκο συνεχίζεται.

Ο Ολυμπιακός επιχειρεί να βάλει φρένο στην αποζημίωση του Τάκη Μπαλτάκου.

Στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία στις 30 Ιουνίου η αποζημίωση του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας με 8.000 ευρώ τον μήνα και με αναδρομική ισχύ.

Ο Ολυμπιακός είναι γνωστό ότι ήταν από τα ελάχιστα μέλη που μειοψήφισαν και τώρα απέστειλε εξώδικο, που φέρει την υπογραφή του αντιπροέδρου του και μέλους της ΕΕ της ΕΠΟ, Τάκη Αγραφιώτη.

Οι Πειραιώτες, μάλιστα, απειλούν με προσφυγή στη δικαιοσύνη σε περίπτωση υλοποίησης της απόφαση της ΓΣ. Στο εξώδικο μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Θα έχετε διαπράξει το αδίκημα της απιστίας αν η ΕΕ εγκρίνει την αποζημίωση, όπως και οι υπάλληλοι που θα υπογράψουν τα εντάλματα πληρωμής.

Σας καλούμε να απόσχετε από οποιαδήποτε απόφαση. Σε αντίθετη περίπτωση, οι εν λόγω αποφάσεις θα πάσχουν ακυρότητας και οι πράξεις θα είναι ποινικά κολάσιμες. Σας γνωρίζουμε δε ότι θα επιδιώξουμε για τις μεν αφενός την ακύρωσή τους για τις δε την κατά νόμο τιμωρία τους».

Ο Μπαλτάκος στη ΓΣ να θυμίσουμε ότι είχε σχολιάσει: «Τα κύρια χαρακτηριστικά της χρονιάς που πέρασε ήταν δύο: Το πρώτο ήταν η Εθνική μας ομάδα, που είχε μια μεγάλη επιτυχία και μετά από χρόνια ανέβηκε κατηγορία, κάτι που μας χαροποίησε όλους. Το δεύτερο ήταν τα οικονομικά της ΕΠΟ, που βελτιώθηκαν κατά πολύ με τη συνδρομή και της UEFA και της FIFA. Πέρσι το ταμείο ήταν στα 3 εκατ. ευρώ, φέτος είναι στα 11 εκατ. ευρώ, κάτι το οποίο μας δίνει πολλές δυνατότητες, κυρίως σε ό,τι αφορά την χρηματοδότηση των Ενώσεων. Αυτό ήταν το κύριο μέλημά μας: η ΕΠΟ να μεριμνά για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε το ίδιο και τη χρονιά που έρχεται, ώστε οι ΕΠΣ να είναι υγιείς και να λαμβάνουν επειδή το δικαιούνται. Πιστεύουμε ότι η πορεία αυτή θα συνεχιστεί. Στόχος τώρα είναι να προκριθούμε και στο Euro 2024, κάτι που επιθυμούμε όλοι ιδιαίτερα. Ευχή όλων είναι να έχουμε και περισσότερη ηρεμία στο πρωτάθλημα της Super League».