Ενδιαφέρον από Ιταλία για Μπακαμπού

Σεντρίκ Μπακαμπού

i

© Tourette Media

Ενδιαφέρον από Ιταλία για Μπακαμπού

15:32 - 04.05.2023 / Ανανεώθηκε: 15:32 - 04.05.2023

Στο στόχαστρο δύο Ιταλικών ομάδων βρίσκεται ο επιθετικός του Ολυμπιακού, Σεντρίκ Μπακαμπού. Πρόκειται για τις Φιορεντίνα και Αταλάντα, οι οποίες παρακολουθούν στενά την περίπτωση του 32χρονου άσου.

Ρεπορτάζ από την Ιταλία κάνει γνωστό το ενδιαφέρον ομάδων της χώρας για την απόκτηση του επιθετικού του Ολυμπιακού, Σεντρίκ Μπακαμπού. Το συμβόλαιο του 32χρονου άσου με τους «ερυθρόλευκους» ολοκληρώνεται το ερχόμενο καλοκαίρι και παραμένει ακόμα άγνωστο αν θα ανανεώσει τη συνεργασία του με αυτούς.

Δημοσίευμα της ιστοσελίδας Violanews κάνει γνωστό το ενδιαφέρον της Φιορεντίνα και της Αταλάντα για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή και φαίνεται να παρακολουθούν στενά την περίπτωση του. Συγκεκριμένα στο ρεπορτάζ της ιταλικής ιστοσελίδας αναφέρεται το εξής:

«Ο Σέντρικ Μπακαμπού κάνει γνωστό τον εαυτό του και στην Ελλάδα όπου είναι πρώτος σκόρερ στον Ολυμπιακό. Ο γεννημένος το 1991 ποδοσφαιριστής θα μείνει ελεύθερος στο επόμενο μεταγραφικό παζάρι και τα φώτα αρκετών ομάδων έχουν ήδη στραφεί πάνω του. Στην Ιταλία, συγκεκριμένα, αρέσει σε Αταλάντα και Φιορεντίνα».

Η κατάσταση στον Ολυμπιακό είναι αβέβαιη και κάπως έτσι η παραμονή του Κονγκολέζου επιθετικού στον Πειραιά είναι αμφίβολη. Πιθανόν τη λύση στο ζήτημα να δώσει η επιλογή του νέου προπονητή των «ερυθρόλευκων».

Η ποιότητα του Μπακαμπού είναι αδιαμφισβήτητη στο εξωτερικό αφού ο 32χρονος επιθετικός αγωνίστηκε μεταξύ άλλων σε Βιγιαρεάλ και Μαρσέιγ. Στο «κίτρινο υποβρύχιο» είχε παραμείνει για περίπου 2.5 χρόνια (Αυγ. 2015 – Ιαν. 2018) και είχε καταγράψει συνολικά 105 συμμετοχές, με απολογισμό 47 γκολ και πέντε ασίστ.

Μετά το πέρασμα του από το πρωτάθλημα της Κίνας ο Μπακαμπού επέστρεψε στην Ευρώπη τον Ιανουάριο του 2022 για λογαριασμό της Μαρσέιγ. Εκεί αγωνίστηκε για περίπου οκτώ μήνες και είχε 24 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τέσσερα γκολ και δύο ασίστ.

Με τη φανέλα του Ολυμπιακού ο Μπακαμπού έχει 35 εμφανίσεις και με τα 18 γκολ που πέτυχε είναι ο πρώτος σκόρερ του Ελληνικού πρωταθλήματος, κάτι που δεν περνά απαρατήρητο από τους ευρωπαϊκούς συλλόγους.