«Τα τυπικά για Κοστίνια και Ολυμπιακό - Πουλήθηκε οριστικά το 70% των δικαιωμάτων του»

O Κοστίνια

i

Photo by Gualter Fatia/Getty Images

«Τα τυπικά για Κοστίνια και Ολυμπιακό - Πουλήθηκε οριστικά το 70% των δικαιωμάτων του»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:44 - 19.05.2024 / Ανανεώθηκε: 07:53 - 29.05.2024

Τα τυπικά φαίνεται πως απομένουν για τη μεταγραφή του Κοστίνια στον Ολυμπιακό, όπως αναφέρει ΜΜΕ της Πορτογαλίας.

Ήταν γνωστό από τον Δεκέμβρη και όπως όλα δείχνουν οριστικοποιήθηκε. Ο Κοστίνια θα αγωνίζεται στον Ολυμπιακό από τη σεζόν 2024-25, με τη Ρίο Άβε να πουλάει το 70% των δικαιωμάτων του παίκτη στους «ερυθρόλευκους».

Αυτό, τουλάχιστον, ισχυρίζεται ΜΜΕ της Πορτογαλίας, το οποίο τονίζει πως οι Πειραιώτες θα έχουν στο ρόστερ τους τον 24χρονο δεξιό μπακ. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Cabine Desportiva», η διοίκηση της Ρίο Άβε έκανε γνωστό στο ΔΣ της πως ο νεαρός παίκτης πουλήθηκε στους «ερυθρόλευκους», με την ομάδα της Primeira Liga να διατηρεί το 30% των δικαιωμάτων του Κοστίνια.

Όπως αναφέρεται από την Πορτογαλία, ο 24χρονος θα υπογράψει συμβόλαιο τετραετούς συνεργασίας με τον Ολυμπιακό, ενώ η αξία πώλησης θα είναι περίπου 2,5 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος αναμένεται να αποτελέσει εναλλακτική λύση του Ροντινέι, ο οποίος και αποτελεί τον βασικό δεξιό οπισθοφύλακα των «ερυθρόλευκων» για τη φετινή χρονιά. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κοστίνια κατέγραψε την τρέχουσα σεζόν 5 γκολ και 6 ασίστ σε 37 εμφανίσεις του σε όλες τις διοργανώσεις.

Θυμίζουμε πως το όνομά του είχε ακουστεί έντονα τον περασμένο Δεκέμβριο, με τον ίδιο πάντως να προτιμά να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του. Όταν ρωτήθηκε για μεταγραφή στους Πειραιώτες, συγκεκριμένα, ο ίδιος είχε απαντήσει πως: «Είμαι συγκεντρωμένος στη Ρίο Άβε. Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω κάτι, εκτός από το ότι θα είμαι εδώ μέχρι το τέλος της σεζόν. Μετά, θα φανεί εάν μείνω για μία ακόμη ή τρεις σεζόν. Όσο βρίσκομαι εδώ θα δίνω τον καλύτερο εαυτό μου και έπειτα ίσως κάνω αυτό το βήμα».

Βεβαίως, τότε είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο πως μπορεί να αλλάξει ομάδα στο τέλος της σεζόν, τονίζοντας συγκεκριμένα ότι: «Τέτοια νέα για το όνομα μου είναι λογικά και δείχνουν πως έχω κάνει καλή δουλειά στη Ρίο Άβε. Είναι μια ατομική αναγνώριση. Είναι όνειρο μου να αγωνιστώ στο Champions League και σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».