Με άλλον μπακ στην Ισπανία ο Ολυμπιακός!
i

Ο Μίτσελ / © Intime

Με άλλον μπακ στην Ισπανία ο Ολυμπιακός!

Sportal newsroom 09:00 - 27.11.2022 / Ανανεώθηκε: 09:01 - 27.11.2022

Το παρασκήνιο που έφερε τον Άβιλα εκτός μίνι προετοιμασίας στη Μαρμπέγια, η λογική του Μίτσελ για τη θέση του δεξιού μπακ και ο παίκτης που θα προσπαθήσει να βάλει στο αεροπλάνο για Ισπανία ο Ολυμπιακός.

Στην Εστεπόνα, εκεί κοντά στην Μαρμπέγια της Ισπανίας θα κάνει τη μίνι προετοιμασία του ο Ολυμπιακός στο επόμενο διάστημα. Οι «ερυθρόλευκοι» θα παραμείνουν εκεί δέκα ημέρες, θα δώσουν και δύο φιλικά. Ο Μίτσελ έκανε γνωστή την αποστολή που θα ταξιδέψει στην Ισπανία και αρκετοί ένιωσαν έκπληξη, για την απόφασή του να κόψει τον Γκονζάλο Άβιλα. Έναν μπακ που ως τώρα είχε πάρει 21 ματς με την ομάδα στις επίσημες υποχρεώσεις της και έδειχνε ο πιο βασικός.

Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Ο Άβιλα, δεν ήταν ο μπακ που «τρέλαινε» τον Μίτσελ, παρότι συμπατριώτης του. Ο Μίτσελ τον θεωρεί καλό μπακ, αλλά με ταβάνι. Όπως επισημάναμε και σε προηγούμενο άρθρο, ο Άβιλα ήρθε για συμπληρωματικός. Να είναι η εναλλακτική του Βρσάλικο. Να δίνει ανάσες στον Κροάτη σε κάποια ματς. Αυτό έλεγε ο προγραμματισμός του καλοκαιριού. Ο Βρσάλικο λόγω των προβλημάτων τραυματισμού που αντιμετώπισε αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων και κάπως έτσι, αποτέλεσε και παρελθόν πριν καν φτάσουμε στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Στο μυαλό του Μίτσελ, αυτό δεν ανέβαζε τον Άβιλα στην εκτίμησή του. Η εναλλακτική επιλογή, δεν ήταν ο βασικός στο δικό του πλάνο. Στη σύσκεψη που έγινε πριν μέρες με τον κόουτς του Θρύλου, ζήτησε άλλο δεξί μπακ. Ποδοσφαιριστή που θα έρθει για να παίξει βασικός και όχι να είναι συμπληρωματική επιλογή. Να πάρει τη φανέλα σπίτι του και να σταθεί, πλαισιώνοντάς τον με έναν εκ των Ανδρούτσου, Βρουσάι, όπου χρειαστεί.

Ο Μίτσελ, είχε πει πως θα ήθελε να έχει τον δεξιό μπακ αρχές Δεκέμβρη στην προετοιμασία. Να μπορέσει να τον βάλει με την υπόλοιπη ομάδα. Πολλοί έχουν προταθεί στους «ερυθρόλευκους», αλλά σε αυτό το πλάνο ο Ροντινέι, ο πρώην της Φλαμένγκο, δείχνει η πιο έτοιμη επιλογή. Παίκτης έμπειρος, δοκιμασμένος, ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την ομάδα του, πήγε διακοπές, ξεκουράστηκε…

Ίσως έρχεται η ώρα να πιάσει και δουλειά, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να ολοκληρώσει μια δύσκολη πάντως μεταγραφή όπως είναι αυτή. Εξηγήσαμε τις δυσκολίες, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» είναι αποφασισμένοι να επιστρέψουν στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος και πάνω σε αυτό το πλαίσιο, θα το δείξουν και μέσω της ενίσχυσής τους.