Ο Ολυμπιακός έχει δεχθεί μόλις δύο γκολ και αυτά κόντρα σε δύσκολους αντιπάλους

Ο Ολυμπιακός έχει δεχθεί μόλις δύο γκολ και αυτά κόντρα σε δύσκολους αντιπάλους

Τζιοβάνι Ζάκαρη 16:25 - 02.10.2023 / Ανανεώθηκε: 16:30 - 02.10.2023

Μόλις δύο γκολ είναι αυτά που έχει δεχθεί ο Ολυμπιακός στη Stoiximan Super League, τα οποία προέκυψαν σε ματς εναντίον της ΑΕΚ και του Άρη. Από εκεί και πέρα, έχει φροντίσει να κρατήσει το «μηδέν» στους πέντε υπόλοιπους αγώνες.

Ο Ολυμπιακός έφυγε με πανηγυρικό τρίποντο από τους «Ζωσιμάδες», επικρατώντας του ΠΑΣ Γιάννινα με σκορ 3-0 εκτός έδρας. Ένα παιχνίδι το οποίο, σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα της Λεωφόρου, πρόσφερε στους Πειραιώτες ένα εξαιρετικό κλείσιμο για το βράδυ της Κυριακής, που τους βρήκε στην κορυφή της βαθμολογίας με πέντε βαθμούς απόκλιση από τον δεύτερο ΠΑΟΚ. 

Σε ένα ακόμα ματς οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν πάνω από τα τρία γκολ και πλέον ο συνολικός τους απολογισμός είναι 22 τέρματα υπέρ, σε 7 αγωνιστικές της Stoiximan Super League. Στην επίθεση η ομάδα του Μαρτίνεθ φαίνεται πως... πετάει σπίθες, ωστόσο πολλοί στέκονται και στα αμυντικά προβλήματα που ενδεχομένως να υπάρχουν. 

Δύο γκολ παθητικό και αυτά με ΑΕΚ - Άρη

Το πρόβλημα είναι πως τα τέρματα που έχουν δεχθεί συνολικά στο πρωτάθλημα οι «ερυθρόλευκοι» είναι μόλις δύο. Μάλιστα, αμφότερα δεν ήρθαν από κάποιον ευκολότερο αντίπαλο, αλλά από τους ΑΕΚ και Άρη. Πέραν των δύο σημαντικών αναμετρήσεων, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κρατήσει πίσω το «μηδέν» στα υπόλοιπα πέντε παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Ο Ατρόμητος δεν τον απείλησε σχεδόν καθόλου, η Λαμία προσπάθησε δύο φορές με τον Καρλίτος να κάνει το 0-1 και τη μία ο Πασχαλάκης τη σταμάτησε εντυπωσιακά, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Τετέι στο παιχνίδι εναντίον της Κηφισιάς. Ακόμα και με τον Πανσερραϊκό που τον ζόρισε περισσότερο στο «Γ. Καραϊσκάκης», η μόνη σημαντική τελική των «Λιονταριών» ήταν το χαμένο πέναλτι του Άλεξιτς

Όσον αφορά τα δύο ντέρμπι, η ΑΕΚ εναντίον του είχε μόλις δύο σημαντικές ευκαιρίες, εκ των οποίων η μία ήταν το γκολ του Πόνσε και η άλλη το σουτ του Ζίνι που προέκυψε από κακή απομάκρυνση. Ο Άρης από την άλλη ήταν ίσως η μοναδική ομάδα εντός Ελλάδας που πέρασε αρκετά από τα μετόπισθεν του Ολυμπιακού. Στο 10λεπτο 45-55' του αγώνα στο Φάληρο προβλημάτισε αρκετά την άμυνα των Πειραιωτών, ίσως περισσότερο από κάθε άλλον αντίπαλό του στο συγκεκριμένο γήπεδο, έχοντας και δοκάρι.

Καθυστέρηση στη σέντρα του ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός λόγω ενός πανό για δολοφόνους και υπαλλήλους (gallery)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

20:42 - 01.10.2023

Καθυστέρηση στη σέντρα του ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός λόγω ενός πανό για δολοφόνους και υπαλλήλους (gallery)

Μπορεί η σέντρα για το ματς ανάμεσα σε ΠΑΣ Γιάννινα και Ολυμπιακό στους Ζωσιμάδες να ήταν προγραμματισμένη για τις 20:30, ωστόσο υπάρχει μία καθυστέρηση λόγω ενός πανό που ανέβασαν οι οπαδοί των Ηπειρωτών.

Ακόμα και στην Ευρώπη που υπήρξε γκρίνια, η μόνη ομάδα που τον ταλαιπώρησε ήταν η Φράιμπουργκ και αυτό μόνο στις επιθέσεις που ήρθαν τα γκολ της. Εφόσον παραγκωνιστεί η Τσουκαρίτσκι ως εύκολος αντίπαλος, η μόνη που μένει είναι η Γκενκ. Μία ομάδα που ήταν πιο έτοιμη από εκείνον έχοντας τέσσερα επίσημα ματς ενώ οι «ερυθρόλευκοι» κανένα. Σε 120 λεπτά, λοιπόν, τα συνολικά σουτ των Βέλγων στον στόχο ήταν μόλις τρία, από τα οποία το ένα ήταν γκολ.