Η παρουσίαση του Ντιέγκο Μαρτίνεθ - Βαγγέλης Μαρινάκης: «Έχουμε πολλή όρεξη για δουλειά»

Η παρουσίαση του Ντιέγκο Μαρτίνεθ - Βαγγέλης Μαρινάκης: «Έχουμε πολλή όρεξη για δουλειά»

Sportal newsroom 15:06 - 27.06.2023 / Ανανεώθηκε: 17:17 - 27.06.2023

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε και επίσημα τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ, μέσω συνέντευξης Τύπου στα γραφεία της ΠΑΕ το μεσημέρι της Τρίτης (27/6). Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο Βαγγέλης Μαρινάκης δέχθηκε μια σειρά από ερωτήσεις, δίνοντας απαντήσεις που θα συζητηθούν.

Το μεσημέρι της Τρίτης (27/06) στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του νέου προπονητή της ομάδας, Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Ο Ισπανός τεχνικός ανακοινώθηκε επίσημα την Τρίτη (20/06) και μια εβδομάδα μετά μίλησε για πρώτη φορά για αυτό το νέο ξεκίνημα στην καριέρα του.

Επίσης, στη συνέντευξη Τύπου βρέθηκε και ο Αντόνιο Κορδόν, ο νέος αθλητικός διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος, ο οποίος επέλεξε τον συμπατριώτη του προπονητή και αναμένεται να παρουσιαστεί κι αυτός επίσημα από τους Πειραιώτες. 

Οι δηλώσεις του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη: «Γειά σας και καλή ποδοσφαιρική χρονιά. Ήθελα να σας πω μερικά πράγματα εδώ και και καιρό. Αποφασίσαμε να αφήσουμε πίσω τη χρονιά που μας πέρασε. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν είναι τόσο τραγική όσο την παρουσιάζουν. Ωστόσο για αυτό φέραμε τον καλύτερο αθλητικό διεύθυντή που έχει έρθει στην Ελλάδα. Με επιτυχία σε μεγάλες ομάδες. Και έναν προπονητή επιπέδου Πριμέρα Ντιβιζιόν. Είναι νέος ταλαντούχος και διψάει για επιτυχίες. Εμπιστεύτηκα τον Αντόνιο γιατί έχει δουλέψει μαζί του. Όταν τον είδα και μιλήσαμε ήξερε πολύ καλά που ερχόταν. Θέλαμε μια ομάδα που να κερδίζει. Όλα αυτά δεν είναι εύκολα χρειάζονται πολύ δουλειά. Να είστε σίγουροι αυτοί οι δύο άνθρωποι έχουν δουλέψει σκληρά στο παρελθόν. Είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούν να πετύχουν τους στόχους της ομάδας».

Στη συνέχεια μίλησε ο αθλητικός διευθυντής των Πειραιωτών, Αντόνιο Κορδόν, λέγοντας: «Ευχαριστώ τον πρόεδρο και τον γιο του για την ευκαιρία που μου δίνει. Είναι ένα υπέροχο κλάμπ. Έχω δουλέψει πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο, αλλά ειλικρινά αυτό είναι το μεγαλύτερο μου βήμα. Ο σύλλογος ξεπερνάει κάθε προηγούμενο στην καριέρα μου. Όταν έλαβα την πρόσκληση δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά. Έχουμε έρθει εδώ για να δουλέψουμε και να δώσουμε χαρά στον κόσμο. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στον σύλλογο και την πόλη είδα ότι υπάρχει μεγάλη χαρά. Ελπίζω με τη δουλειά και την ταπεινότητα να προσφέρω χαρά στον κόσμο». 

Στο τέλος τον λόγο πήρε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντιέγκο Μαρτίνεθ: «Ευχαριστώ πολύ που ήρθατε εδώ. Ευχαριστώ πολύ τον κ. Μαρινάκη και την οικογένειά του. Με το που μπαίνει κάποιος στο προπονητικό κέντρο και στα γραφεία καταλαβαίνει πως το DNA του Ολυμπιακού είναι αυτό του νικητή. Ευχαριστώ πολύ και τον Αντόνιο (Κορδόν) για την ευκαιρία που μου δίνει. Να συνεχίσουμε να προσφέρουμε ακόμα περισσότερους τίτλους. Εγώ και η ομάδα μου αισθανόμαστε πολύ φιλόδοξοι. Είναι ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα μας και αυτό αποτελεί κίνητρο. Βρισκόμαστε εδώ γεμάτοι με φιλοδοξία. Θέλουμε να δουλέψουμε ομαδικά και να δώσουμε ώθηση για να πάμε ψηλότερα. Για αυτό όταν μας προσκάλεσαν δεν είχαμε καμία αμφιβολία. Είμαι γεμάτος όρεξη να ξεκινήσω και να κάνω την ομάδα αυτή που θέλουν όλοι να είναι».

Ο Μαρινάκης μίλησε για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Ξέρετε η ομορφιά της δημοκρατίας είναι να ανέχεσαι όσα συμβαίνουν. Σε μια κοινωνία έχουμε ανθρώπους που προσφέρουν, ανθρώπους που κλέβουν και ανθρώπους που σκοτώνουν. Δυστυχώς τους ανεχόμαστε. Σίγουρα το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει πολλές παθογένειες και εγώ προσωπικά θα το ήθελα να βρίσκεται σε πολύ υψηλότερο επίπεδο από την ημέρα που ανέλαβα τον Ολυμπιακό και προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις και οικονομικά αλλά δίνοντας και προσωπικό χρόνο προκειμένου η ομάδα να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο. 

Έφερα ανθρώπους και συνεργάτες για να αλλάξουμε επίπεδο τον Ολυμπιακό. Προσπαθήσαμε να φέρουμε και μια ευρωπαϊκή καταξίωση. Η προσπάθεια αυτή έπιασε τόπο. Κάναμε μεγάλες νίκες που θα μείνουν στην ιστορία. Είδαμε προπονητές που δούλεψαν εδώ να κάνουν μεγάλες καριέρες. Επίσης πολλούς παίκτες που ξεκίνησαν μαζί μας να παίζουν σε μεγάλες ομάδες και να πηγαίνουν καλά. Επίσης βλέπουμε και στελέχη να διαπρέπουν σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Εκτός από την Ελλάδα μπορούμε να πρωταγωνιστήσουμε στο εξωτερικό. Υπάρχει μια σήψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το βλέπουν όλοι και το είδε και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και για αυτό και ζήτησε από τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ, Τσεφεριν, να εφαρμόσει την ολιστική μελέτη για την καλή λειτουργία της ομοσπονδίας. 

Ήταν μια υποχρεωτική οδηγία μεταξύ ΟΥΕΦΑ και κυβέρνησης. Όμως δεν έχει εφαρμοστεί μέχρι σήμερα. Πρώτον δεν έχει κανονισμό που να προβλέπει ολιστική μελέτη. Η ολιστική μελέτη προβλέπει ξένους αρχιδιαιτητές και εμείς έχουμε τον Μάνταλο. Όσον αφορά την επαγγελματική διαιτησία είναι νόμος του κράτους. Έχει εφαρμοστεί στην Ιταλία,την Πορτογαλία με τεράστια επιτυχία. Εδώ δεν εφαρμόζεται. Η νέα κυβέρνηση πρέπει να πάρει νέες πρωτοβουλίες για να προχωρήσουμε μπροστά. Ο δικός μου ρόλος δεν είναι να παραπονιέμαι συνεχώς για τα κακώς κείμενα, τη διαιτησία. Είχαμε 40 εκατομμύρια ευρώ έξοδα για παίκτες - προπονητές και ήταν από τις χειρότερες κατατάξεις. Παραδέχομαι πως ενώ είχαμε την ακριβότερη ομάδα δεν καταφέραμε να τη φτιάξουμε να κερδίσει τη διαιτησία και το παρασκήνιο. Έχουμε ετοιμάσει ένα βίντεο με όλα τα εγκλήματα που έγιναν μέσα στη χρονιά. Αυτή είναι η πραγματικότητα οπότε η δουλειά Κορδόν και προπονητή είναι πιο δύσκολη».

Ο Μαρτίνεθ αναφέρθηκε για την πρόκληση: «Ο λόγος για τον οποίο πείστηκα ήταν αυτός. Είχαμε πληροφορηθεί για την ανάγκη του συλλόγου να συνεχίσει να προσθέτει επιτυχίες. Πιστεύαμε ότι μπορούμε εγώ και οι συνεργάτες μου. Θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα που θα καταφέρει να αντεπεξέλθει στο DNA του συλλόγου».

Μαρινάκης: «Στην Ελλάδα υπάρχουν μεγάλα ταλέντα στο ποδόσφαιρο που μπορούν να διαπρέψουν στην Ευρώπη με τις κατάλληλες υποδομές. Όταν ανέλαβα πρόεδρος της λίγκας για χορηγία τους εξηγήσαμε ότι εδώ μπορεί να γίνει σωστή δουλειά και με την κατάλληλη διοίκηση στη Super League και την ΕΠΟ. Θα μπορούσαμε να κάνουμε πράγματα. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο μπορεί να βρει το δρόμο του. 

Όλο αυτό το ξεφτιλικι της ΕΠΟ που έχει να κάνει μόνο με τη διαιτησία, γιατί δεν την χρειαζόμαστε κάτι άλλο, η τις επιτροπές και τις αδειοδοτήσεις, που δίνουν στους φίλους τους ενώ δεν θα πρέπει να συμμετέχουν. Για να μη χάνουμε τον χρόνο μας θα πρέπει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να αποφασίζει για την τύχη του. Εμείς που ασχολούμαστε με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο θέλουμε να πάει το άθλημα μπροστά. Η κυβέρνηση θα πρέπει να προσπαθήσει να εφαρμοστεί η ολιστική μελέτη. 

Ο Ολυμπιακός τη σεζόν 22-23 θα χάσει 31 εκατομμύρια ευρώ και την σεζόν 21-22 έχασε 14. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Πρέπει το ποδόσφαιρο να ανέβει επίπεδο. Είμαι αισιόδοξος ότι όλα αυτά θα πρέπει να δρομολογηθούν τους επόμενους δύο μήνες. Για όσους γράφουν το τι έχουμε κάνει, αυτό που έχει γίνει τα τελευταία 12-13 χρόνια στον Ερασιτέχνη, έχει αλλάξει την ιστορία του συλλόγου. Με πολλές διακρίσεις στο εξωτερικό. Αυτό δεν έγινε τυχαία, αλλά επειδή είχαμε τους κατάλληλους ανθρώπους και τα χρήματα που επενδύσαμε. Σχεδον ο μίσος πληθυσμός της Ελλάδας είναι ο Ολυμπιακός και ανάμεσα τους αρκετοί ευκατάστατοι, οι οποίοι θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Το ίδιο ισχύει για την ΠΑΕ. Όποιος θέλει να επενδύσει ας έρθει. Θα πρέπει να έρθουν και άλλοι άνθρωποι να επενδύσουν και όχι να τα περιμένουν από δύο τρεις ανθρώπους. Σας λέω και πάλι οποίος θέλει να έρθει η πόρτα είναι ανοιχτή και στο ποδόσφαιρο και τον ερασιτέχνη».

Στη συνέχεια ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε για τις μεταγραφές: «Ο κύριος Κορδόν είναι καταξιωμένος, ότι καλύτερο και πιο ακριβό έχει έρθει στη χώρα. Η επιλογή μας είναι να κάνουμε ορισμένες μεταγραφές με παίκτες από 20-25 ετών που θα έχουν μέλλον, που θα πλαισιωθούν από έμπειρους παίκτες».

Ο Κορδόν μίλησε για την αργοπορία στις μεταγραφές: «Καταλαβαίνω την ερώτηση σας. Ο τρόπος μου είναι να δουλεύω στη σκιά. Δουλεύουμε καθημερινά. Δεν θα είμαστε στις εφημερίδες και τα κανάλια κάθε μέρα. Να είστε σίγουρος ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της».