Η αποτελεσματικότητα που ζήτησε ο Μεντιλίμπαρ και το γκολ

Η αποτελεσματικότητα που ζήτησε ο Μεντιλίμπαρ και το γκολ

Διονύσης Βερβελές 08:47 - 09.05.2024 / Ανανεώθηκε: 07:59 - 20.05.2024

Τα λόγια του Βάσκου τεχνικού στην τελευταία προπόνηση του Ολυμπιακού…

Την Τετάρτη ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για το ματς με την Άστον Βίλα στο Καραϊσκάκη και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε στους ποδοσφαιριστές του. Είναι ένα ιστορικό ματς για τον σύλλογο, καθώς πρόκειται για τον δεύτερο ημιτελικό του Conference League και η ομάδα για πρώτη φορά στα 99 χρόνια ζωής της είναι κοντά να πάρει το εισιτήριο για έναν τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Για να γίνει όμως αυτό χρειάζονται άλλα 90 (;) λεπτά, τα οποία δε θα είναι καθόλου εύκολα απέναντι στην Άστον Βίλα. Το γνωρίζουν καλά αυτό οι «ερυθρόλευκοι», το τονίζουν όλη την εβδομάδα, το είπαν δημόσια σε δηλώσεις τους οι πρωταγωνιστές, αλλά το λέει συνεχώς και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στους παίκτες του.

Η Φιορεντίνα έρχεται Αθήνα για τον τελικό του Europa Conference League και περιμένει Ολυμπιακό ή Άστον Βίλα!
CONFERENCE LEAGUE

21:42 - 08.05.2024

Η Φιορεντίνα έρχεται Αθήνα για τον τελικό του Europa Conference League και περιμένει Ολυμπιακό ή Άστον Βίλα!

Η Μπριζ προηγήθηκε, αλλά η Φιορεντίνα, που είχε και τρία δοκάρια με σκορ 1-1 και σε συνδυασμό με το 3-2 του πρώτου αγώνα έκλεισε θέση για δεύτερη σερί σεζόν στον τελικό του Europa Conference League και περιμένει τον Ολυμπιακό ή την Άστον Βίλα.

Στην τελευταία προπόνηση πριν το ματς στο Καραϊσκάκη, ο Βάσκος τεχνικός μίλησε στους ποδοσφαιριστές του και αρχικά τους επισήμανε τη συγκέντρωση που θα πρέπει να βγάλουν και να δείξουν στο παιχνίδι. Παράλληλα, όμως, μίλησε και για την αποτελεσματικότητα και το γκολ που πρέπει να βάλει η ομάδα του απέναντι στους Άγγλους.

«Θα πρέπει να δείξουμε την ίδια αποτελεσματικότητα που είχαμε και στον πρώτο αγώνα. Μη σπαταλάμε τις ευκαιρίες που θα μας δοθούν. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας. Πρέπει να βγούμε μπροστά και να σκοράρουμε, δε θα είναι εύκολο αλλά σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να κλειστούμε και να τους αφήσουμε να κάνουν το παιχνίδι τους», ήταν ορισμένα από τα λόγια του Βάσκου κόουτς.

Δεν αλλάζει τακτική

Ο Μεντιλίμπαρ είναι ένας προπονητής ο οποίος έχει τονίσει επανειλημμένως ότι δεν έχει σκοπό να πει στην ομάδα του να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού της, όποιον αντίπαλο και αν έχει απέναντί της. Έτσι και τώρα με τους Άγγλους στο Καραϊσκάκη δεν έχει σκοπό να αλλάξει την τακτική του. Ζήτησε και πάλι από τους «ερυθρόλευκους» πίεση ψηλά, έτσι ώστε να δυσκολέψουν την ανάπτυξη της Άστον Βίλα από την άμυνά της. Όπως ακριβώς δηλαδή έκανε ο Ολυμπιακός και στην Αγγλία.