Η περίπτωση του Τζολάκη δεν ήταν εύκολη, κάθε άλλο…

Ο Κωνσταντής Τζολάκης

Η περίπτωση του Τζολάκη δεν ήταν εύκολη, κάθε άλλο…

Διονύσης Βερβελές 17:02 - 14.06.2024 / Ανανεώθηκε: 17:02 - 14.06.2024

Οι κινήσεις που έκανε ο Ολυμπιακός και κράτησε τον Έλληνα γκολκίπερ!

Η ανανέωση συμβολαίου του Κωνσταντή Τζολάκη που ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός ήταν κάτι που έφερε χαρά σε όλο τον κόσμο. Μετά από τα όσα έκανε ο 21χρονος τερματοφύλακας τη σεζόν που ολοκληρώθηκε οι «ερυθρόλευκοι» φίλαθλοι αγάπησαν ιδιαίτερα τον Τζολάκη. Και φυσικά ακόμη περισσότερο μετά από την εμφάνισή του στην Τουρκία και στα πέναλτι στο ματς με τη Φενέρμπαχτσε, όπως, όμως και με τα όσα έκανε στον τελικό με τη Φιορεντίνα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.

Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί πως η ανανέωση συμβολαίου του Τζολάκη δεν ήταν και τόσο εύκολη, όσο μπορεί να νομίζει ο κόσμος. Οι «ερυθρόλευκοι» από το προηγούμενο καλοκαίρι, όποτε και έμπαινε η σεζόν που ολοκληρωνόταν το συμβόλαιο που είχε μέχρι πρότινος, είχαν ξεκινήσει τις συζητήσεις με τον τερματοφύλακα.

Όμως ο Έλληνας γκολκίπερ επειδή δεν είχε βρει το χρόνο συμμετοχής που επιθυμούσε είχε αρχίσει να σκέφτεται το εξωτερικό. Για Ελλάδα δε ούτε που το συζητούσε ο Τζολάκης, να πάει δηλαδή σε άλλη ομάδα της χώρας μας. Για αυτό και δεν είχαν θετική κατάληξη οι αρχικές κουβέντες που είχαν γίνει για ανανέωση της συνεργασίας τους.

Από τη στιγμή, όμως, που ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έδωσε φανέλα βασικού στον Τζολάκη και ο νεαρός τερματοφύλακας άρχισε να αγωνίζεται και να δείχνει την αξία του και πως έχει βελτιώσει αρκετά στοιχεία στο παιχνίδι του. Ο Ολυμπιακός έγινε πιο… πιεστικός απέναντι στον 21χρονο γκολκίπερ, ενώ και ο ίδιος από την πλευρά του άλλαξε στάση βλέποντας ότι η ομάδα του Πειραιά έχει αρχίσει να του δείχνει εμπιστοσύνη.

Όλο αυτό το διάστημα όμως, γνωρίζοντας η... πιάτσα πως ο Τζολάκης το καλοκαίρι μένει ελεύθερος, τον πλησίασαν αρκετοί μάνατζερ και ομάδες μεγάλων πρωταθλημάτων της Ευρώπης. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός όλο αυτό το διάστημα είχε από κοντά τον παίκτη, του έδειχνε πόσο τον ήθελε και τη στιγμή που έπρεπε έριξε στο... τραπέζι και την κατάλληλη πρόταση. Έτσι ήρθε το deal μεταξύ των δύο πλευρών και ο Τζολάκης έβαλε την υπογραφή του στο νέο του συμβόλαιο για τα επόμενα τρία χρόνια.

Σαφέστατα ένα μεγάλο κέρδος, με την ομάδα να μην «ψάχνεται» για πορτιέρο. Μια κομβική θέση, όταν άλλες ομάδες έχουν τη δύσκολη επιλογή μπροστά τους. Και θυμίζουμε πως πριν τον Τζολάκη, ο Ολυμπιακός είχε προχωρήσει και στην επέκταση συμβολαίου του Πασχαλάκη, που ήταν βασικός ως το ματς με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη, στην πρεμιέρα των play offs.