Τρελαίνει την Ευρώπη ο Ολυμπιακός: Στον τελικό του Youth League, 3-1 τη Ναντ στη διαδικασία των πέναλτι
i

©Photo by Ben McShane - Sportsfile/UEFA via Getty Images

Τρελαίνει την Ευρώπη ο Ολυμπιακός: Στον τελικό του Youth League, 3-1 τη Ναντ στη διαδικασία των πέναλτι

Δημήτρης Χούπης 17:12 - 19.04.2024 / Ανανεώθηκε: 18:41 - 19.04.2024

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία, νικώντας τη Ναντ με 3-1 στη διαδικασία των πέναλτι (0-0 κ.δ.)και πέρασε στον τελικό του Youth League.

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία. Η ομάδα Κ19 των «ερυθρολεύκων νίκησε με 3-1 στη διαδικασία των πέναλτι την αντίστοιχη της Ναντ και πέρασε στον τελικό του Youth League.

Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, με τον Ολυμπιακό να χάνει μόλις στο πρώτο λεπτό φάση με τον Μουζακίτη, ενώ λίγο μετά απείλησε και η Ναντ. Στη συνέχεια ο ρυθμός ήταν υψηλός, με τους «ερυθρόλευκους» να χάνουν μεγάλη ευκαιρία στο 35ο λεπτό.

Έτσι παίρνει πέντε εισιτήρια η Ελλάδα του χρόνου στην Ευρώπη
CONFERENCE LEAGUE

12:31 - 19.04.2024

Έτσι παίρνει πέντε εισιτήρια η Ελλάδα του χρόνου στην Ευρώπη

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τεράστια πρόκριση επί της Φενερμπαχτσέ την Πέμπτη κι ήδη ονειρεύεται τελικό και κατάκτηση του Conference. Αν το πετύχει αυτό, τότε η Ελλάδα την επόμενη σεζόν μπαίνει με πέντε εκπροσώπους στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Ο Κωστούλας βρέθηκε μέσα στην περιοχή έκανε ένα δυνατό σουτ, αλλά ο Μπαμπόν του είπε «όχι». Τρία λεπτά ήταν η σειρά της γαλλικής ομάδας να απειλήσει με τον Ντικάρ, ο οποίος σε κενή εστία έστειλε την μπάλα άουτ. Τελικά το γκολ ήρθε για τον Ολυμπιακό στο 45+2' με τον Κωστούλα, το οποίο όμως ακυρώθηκε για χέρι.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε, με τη Ναντ να έχει την μπάλα στα πόδια της στην αρχή, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να απειλήσει. Όμως οι παίκτες του Δημήτρη Μαυρογενίδη, ο οποίος αντικατέστησε τον Σωτήρη Συλαϊδόπουλο, ισορρόπησαν το ματς.

Το ματς πήγε στα πέναλτι και εκεί οι παίκτες του Δημήτρη Μαυρογεννίδη ήταν πιο ψύχραιμοι και νίκησαν με 3-1 τη Ναντ και πέρασαν στον τελικό της διοργάνωσης. Πρωταγωνιστής των «ερυθρολεύκων» ήταν ο Άντζελο Σίνα, ο οποίος έπιασε ένα πέναλτι, ενώ το τελευταίο το έβαλε ο Λιατσικούρας.