Ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει στη Σερβία με φόντο το... 2024

Οι παίκτες του Ολυμπιακού

i

© Intime

Ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει στη Σερβία με φόντο το... 2024

Τζιοβάνι Ζάκαρη 09:41 - 05.10.2023 / Ανανεώθηκε: 09:41 - 05.10.2023

Κρίσιμο είναι το παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στην Μπάτσκα Τόπολα (5/10), αφού η ομάδα του Μαρτίνεθ θα πρέπει να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα κόντρα στους Σέρβους αν θέλει να συνεχίσει στην Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός άφησε πίσω του την ευρεία νίκη στα Γιάννινα, εναντίον του ΠΑΣ, στρέφοντας εξ ολοκλήρου την προσοχή του στην Μπάτσκα Τοπόλα (5/10). Μία ομάδα που όταν πρωτοακούστηκε στην κλήρωση του Σεπτεμβρίου δεν ανησύχησε κανέναν, όμως εκ των πραγμάτων τα πράγματα φαίνονται διαφορετικά. 

Οι Πειραιώτες καλούνται να πάρουν ένα δύσκολο «διπλό», έχοντας απέναντι τους μία ομάδα που απέδειξε πως μόνο εύκολος αντίπαλος δεν είναι. Αν μη τι άλλο, ένα απαραίτητο τρίποντο για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι θα πρέπει να πάρουν θετικό αποτέλεσμα αν θέλουν να συνεχίσουν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι και το 2024. 

Το πρωτάθλημα Σερβίας και η Γουέστ Χαμ

Η Μπάτσκα Τόπολα πάντως μπορεί να φαντάζει θεωρητικά εύκολος αντίπαλος, όμως μία ματιά στα πρωταθλήματα της φετινής και της προηγούμενης σεζόν μπορεί να πείσει κάποιον πως δεν είναι τόσο «βατός» αντίπαλος όσο δείχνει.

Σε πρώτο χρόνο υπάρχει η Super liga Srbije της σεζόν 2022-23, εκεί όπου πάλεψε σκληρά για να πάρει το εισιτήριο του UEFA Champions League, αφού η Τσουκαρίτσκι την περίμενε συνεχώς... στη γωνία. Μάλιστα, μετά την 24η αγωνιστική, η δεύτερη την προσπέρασε στη βαθμολογία και την έστειλε 4η. Όμως με ένα αήττητο σερί έξι αγώνων, η Μπάτσκα Τόπολα τελικά κατέλαβε την δεύτερη θέση. Προσπέρασε δε ακόμα και την Παρτιζάν, η οποία αποτελεί μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της χώρας.

Σε δεύτερο χρόνο, υπάρχει το πρωτάθλημα της φετινής χρονιάς, στο οποίο η αντίπαλος του Ολυμπιακού δείχνει πως δεν αποτελεί ομάδα «πυροτέχνημα». Με ποιον τρόπο; Κόντρα στην Παρτιζάν έσωσε βαθμό στο 90+7' και πήρε ένα πολύ δύσκολο «Χ» με το «καλημέρα» του πρωταθλήματος. Από εκεί και πέρα είναι αήττητη και κυνηγάει την κορυφή, δύο βαθμούς μακριά από την ομάδα που αντιμετώπισε στην πρώτη αγωνιστική. Ακόμα και στο Europa League, κόντρα στην πολύ καλύτερή της Γουέστ Χαμ, η Μπάτσκα Τόπολα πήρε προβάδισμα στο «London Stadium» και το κράτησε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι τελικά να λυγίσει.

Η υποχρέωση του Ολυμπιακού

Όλα αυτά ωστόσο δεν αλλάζουν τον στόχο του Ολυμπιακού, o οποίος είναι ένας. Η νίκη! Αν μη τι άλλο μπορεί να μην είναι εύκολος αντίπαλος η Μπάτσκα Τόπολα, ωστόσο παραμένει υποδεέστερη της ελληνικής ομάδας. Επομένως, οι παίκτες του Ντιέγκο Μαρτίνεθ θα πρέπει να την κερδίσουν προκειμένου να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους. Ανάμεσα στα τρίποντα που χρειάζεται για να συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία και το 2024 είναι αυτό στη Σερβία. Όχι πως αν ηττηθεί όλα τελείωσαν, εντούτοις μία ήττα θα δημιουργήσει και βαθμολογικό ζήτημα, αλλά και ψυχολογικό.