Εφιάλτης για τον Ολυμπιακό: Μακάμπι και Ζάχαβι τον συνέτριψαν στο «Γ. Καραϊσκάκης»
i

© Intime

Εφιάλτης για τον Ολυμπιακό: Μακάμπι και Ζάχαβι τον συνέτριψαν στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 21:39 - 07.03.2024 / Ανανεώθηκε: 22:06 - 07.03.2024

Ένα εφιαλτικό βράδυ έζησε ο Ολυμπιακός κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, από την οποία έχασε με 4-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης». Τα λάθη της άμυνας κόστισαν πολύ ακριβά, με τους Ισραηλινούς να μη συγχωρούν στο ματς των «16» του Europa Conference League.

Σε… έγκλημα και τιμωρία μετατράπηκε το παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, για τους «16» του Europa Conference League. Τα εγκλήματα ήρθαν από την άμυνα των Πειραιωτών, οι οποίοι έδωσαν στους Ισραηλινούς τη δυνατότητα να τους τιμωρήσουν με τέσσερα γκολ (4-1). Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ζαχάβι, που πέτυχε δύο από τα τέσσερα τέρματα της ομάδας του.

Το προβάδισμα ήρθε μόλις στο 5’ για τους Ισραηλινούς και σε αυτό ευθύνη σοβαρή είχε ο Έσε. Ο Αργεντίνος άφησε την μπαλιά του Μίλσον να περάσει με αποτέλεσμα αυτή να φτάσει στον Ζαχάβι και εκείνος να κάνει το 1-0, πλασάροντας εύστοχα απέναντι από τον Πασχαλάκη

Μέχρι το 10’ το ματς εξελίχθηκε σε απόλυτος εφιάλτης για τους παίκτες του Μεντιλίμπαρ. Στο 9ο λεπτό ο Σαχάρ εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία στην άμυνα των Πειραιωτών και από την περιοχή σούταρε για το 2-0 των φιλοξενούμενων. Τη… σανίδα σωτηρίας έφερε ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Ο ίδιος στο 13ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε την άψογη σέντρα του Φορτούνη και με κεφαλιά μείωσε σε 2-1. 

Αυτό το τέρμα έφερε την ψυχολογική ώθηση στους «ερυθρόλευκους» και υποχρέωσε την ομάδα του Κιν να κλειστεί στο μισό της. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ βασιζόταν περισσότερο στις αντεπιθέσεις της και με αυτές προσπαθούσε να «χτυπήσει» την πίεση των γηπεδούχων. Σε μία από αυτές ήρθε και το 3-1, με τον Μίλσον να περνά άψογα τον Ροντινέι και να στρώνει στον Ζαχάβι, που πλάσαρε εύστοχα από κοντά στο 30’. 

Στο 31o λεπτό ο Μισπάτι απέκρουσε το σουτ του Φορτούνη, ενώ στο 35’ η φιλοξενούμενη απάντησε με τον σκόρερ του τρίτου τέρματος. Η εικόνα δεν ήταν παρόμοια με το 2-1, όταν οι Πειραιώτες δέχθηκαν το τρίτο γκολ. Ο Ολυμπιακός αυτή τη φορά φάνηκε να χάνει την οργάνωσή του, ενώ οι ευκαιρίες ήταν πολύ λιγότερες.

Η φιλοξενούμενη ήταν εκείνη που μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος, όμως η πρώτη μεγάλη στιγμή ανήκε στον Ελ Κααμπί, που είδε το σουτ του να σταματά στον Μισπάτι (51’). Ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι ζήτησαν χέρι μέσα στην περιοχή, όμως ο Πόουσον και το VAR έδειξαν «παίζετε».

Ο κόσμος έδινε το «boost» που θα έβαζε ξανά τους Πειραιώτες στο ματς. Η Μακάμπι, βέβαια, του είχε περιορίσει αρκετά τους χώρους, ειδικά στον άξονα. Το μοτίβο του πρώτου ημιχρόνου επαναλήφθηκε και στο δεύτερο. Μία αντεπίθεση ήταν αρκετή για τους φιλοξενούμενους ώστε να φτάσουν στο τέταρτο τέρμα.  Ο Κανιτσόφσκι τροφοδότησε τον Πέρετζ στην καρδιά της άμυνας και ο δεύτερος με θαυμάσια προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (74’) για το 4-1.

Sportal Studio Live: Ο Ζάχαβι δεν βρήκε άμυνα και η Μακάμπι έκανε παρέλαση στο Φάληρο
SPORTAL ORIGINALS

21:41 - 07.03.2024

Sportal Studio Live: Ο Ζάχαβι δεν βρήκε άμυνα και η Μακάμπι έκανε παρέλαση στο Φάληρο

Ο Ολυμπιακός συνετρίβη 1-4 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για το πρώτο ματς της φάσης των 16 του Europa Conference League. Η έκτακτη εκπομπή Sportal Studio Live αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης μετέφερε όλο το ρεπορτάζ, με ζωντανή σύνδεση από το Φάληρο και τον Διονύση Βερβελέ. Ο Μάνος Τσαλγατίδης από το Ζάγκρεμπ για τα τελευταία μέα πριν τη σέντρα του Ντίναμο Ζάγκρεμπ - ΠΑΟΚ. Παρουσιάζουν οι Παύλος Κουστέρης και Γιώργος Περπερίδης.

Ακολούθησε η προσπάθεια των «ερυθρόλευκων» για ένα γκολ που θα άλλαζε τις ισορροπίες. Αυτό θα μπορούσε να έρθει στο 89’, όμως το σουτ του Καρβάλιο βρήκε το δοκάρι. Τελικά τέρμα δεν σημειώθηκε και έτσι ο Ολυμπιακός γνώρισε μία «βαριά» ήττα, έχοντας πλέον να ανέβει έναν... Γολγοθά στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Σε δύο τομείς. Πρώτον, η Μακάμπι Τελ Αβίβ περίμενε τον Ολυμπιακό στο δικό της μισό, θέλοντας να τον χτυπήσει στην κόντρα. Το έκανε άψογα! Δεύτερον, ακόμα και όταν βρισκόταν σε θέση άμυνας, δεν επέτρεπε στους χαφ ή τους εξτρέμ των «ερυθρόλευκων» να βρουν χώρο για να κάνουν κάποια σημαντική ευκαιρία.

MVP:

Χωρίς αμφιβολία ο Ζαχάβι! Ο πάλαι ποτέ πόθος των «ερυθρόλευκων» τους τιμώρησε με κάθε πιθανό τρόπο. Δεν ήταν μόνο τα δύο γκολ που πέτυχε. Παρά τα 36 του χρόνια, ο επιθετικός έφτανε μέχρι την άμυνα για να καλύψει τα όποια αμυντικά κενά ενδεχομένως να υπήρχαν.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:

Η τελευταία ομάδα του Ισραήλ που πέρασε από αυτό το γήπεδο, όσον αφορά την Ευρώπη, είχε πετύχει ξανά «τεσσάρα». Συγκεκριμένα, στις 27 Ιουλίου του 2022, η Μακάμπι Χάιφα απέκλεισε τον Ολυμπιακό από το Champions League, επικρατώντας στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 4-0.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ρέτσος, Κάρμο, Ροντινέι, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο, Όρτα, Ποντένσε, Φορτούνης, Ελ Κααμπί.


Μακάμπι Τελ Αβίβ:
Μισπάτι, Σαχάρ, Ναχμίας, Σαμπορίτ, Ρεβίβο, Κανισόβσκι, φαν Όβερεεμ, Πέρετζ, Νταβίντα, Μίλσον, Ζαχάβι.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: