Ο Ολυμπιακός ξέσπασε με μπάτσ(κ)α εναντίον της Τόπολα στο ντεμπούτο του Καρβαλιάλ κι έφυγε για Conference League

Ο Μαντί Καμαρά και ο Ντανιέλ Ποντένσε

i

© Intime

Ο Ολυμπιακός ξέσπασε με μπάτσ(κ)α εναντίον της Τόπολα στο ντεμπούτο του Καρβαλιάλ κι έφυγε για Conference League

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:51 - 14.12.2023 / Ανανεώθηκε: 00:06 - 15.12.2023

Ένας Ολυμπιακός… χάρμα οφθαλμών ήταν αυτός κόντρα στην Μπάτσκα Τόπολα, επιστρέφοντας με αντίδραση στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις. Έχοντας σε εξαιρετική βραδιά τον Ποντένσε, οι Πειραιώτες επικράτησαν των Σέρβων με 5-2 και εξασφάλισαν μία θέση στα playoffs του Europa Conference League.

Με τον καλύτερο τρόπο επέστρεψε ο Ολυμπιακός στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, κάνοντας… πάρτι κόντρα στην Μπάτσκα Τόπολα (5-2), στο άδειο «Γ. Καραϊσκάκης». «Μαέστρος» της αποψινής βραδιάς ο Ντανιέλ Ποντένσε, ο οποίος «σφράγισε» την πρόκριση των «ερυθρόλευκων» στα playoffs του Europa Conference League, με δύο προσωπικά τέρματα και μία απίθανη εμφάνιση.

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν αναγνωριστικά με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή και την μπάλα να βρίσκεται κυρίως στη μεσαία γραμμή. Όσο η ώρα πέρναγε οι Πειραιώτες ανέβαζαν την πίεσή τους, ωστόσο οι Σέρβοι είχαν κοντά τις γραμμές τους και δεν άφηναν χώρους. 

Η πρώτη μεγάλη στιγμή μετατράπηκε σε γκολ, με τον Ροντινέι να τροφοδοτεί τον Ελ Κααμπί και εκείνος από τη μικρή περιοχή να κάνει το 1-0 για τον Ολυμπιακό με κεφαλιά (21’). Η Μπάτσκα προσπάθησε να γίνει πιεστική μετά από αυτό, όμως γρήγορα οι Πειραιώτες πήραν τον έλεγχο. 

Μάλιστα, στο 35’ πέτυχαν και δεύτερο γκολ - ξανά με τον Ελ Κααμπί - όμως ο Μαροκινός ήταν εκτεθειμένος και το τέρμα του ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ωστόσο ο Ποντένσε φρόντισε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, όταν με απίθανη ατομική ενέργεια και ένα υπέροχο φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (40’). Ο Πορτογάλος δεν είχε σκοπό να σταματήσει και δύο λεπτά αργότερα - για μία ακόμα φορά με απίθανη ενέργεια - έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Ίλιτς. 

Το «καλημέρα» του δεύτερου ημιχρόνου ήταν «εκρηκτικό». Από νωρίς η κεφαλιά του Ρέτσου βρήκε στην πλάτη του Ίλιτς και από εκεί κατέληξε στα δίχτυα, για το 4-0 του Ολυμπιακού (46’). Εντούτοις ένα λάθος του Ορτέγκα, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα (47’) έδωσε στον Ντάκοβατς την ευκαιρία να κλέψει και να σκοράρει για το 4-1 των Σέρβων. 

Η ομάδα του Λάζετιτς προσπάθησε να πετύχει κι άλλο γκολ, και το έκανε τελικά στο 61’, με την κούρσα του Τσίρκοβιτς να μετουσιώνεται στο 4-2 των φιλοξενούμενων. Είχε προηγηθεί η κόκκινη κάρτα του Κούβελιτς, ο οποίος είδε δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Φορτούνη (60’). 

Όμως ο Ολυμπιακός «ξύπνησε» και τελικά έφτασε στο 5-2, με τον Ελ Αραμπί να μπαίνει ως αλλαγή και να εκμεταλλεύεται την μπαλιά του Φορτούνη, σκοράροντας από τη μικρή περιοχή. Οι «ερυθρόλευκοι» βέβαια, έμειναν ψηλά και έψαξαν το έκτο γκολ. Αυτό τελικά δεν ήρθε, παρόλα αυτά η ομάδα του Καρβαλιάλ έβγαλε αντίδραση και τελικά πανηγύρισε μία νίκη που τον στέλνει στο Europa Conference League.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να την πάθει όπως και στη Σερβία, αφού στις αρχές του δευτέρου μέρους οι παίκτες χαλάρωσαν αρκετά. Όμως οι φωνές του Καρβαλιάλ τους αφύπνησαν και οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν δυναμικά, παρουσιάζοντας την καλή εικόνα του πρώτου ημιχρόνου. 

MVP

Ο Ντανιέλ Ποντένσε με διαφορά! Ταχύτατος κάλυπτε όλο το μήκος της πλευράς του, ενώ το κάθε γκολ του ήταν σκέτη… μαγεία. Μία δυναμική επιστροφή για τον Πορτογάλο, ο οποίος πέρασε ένα μικρό διάστημα ντεφορμαρίσματος.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ:

Η τελευταία «πεντάρα» του Ολυμπιακού στο Europa League είχε έρθει τη σεζόν 2018-19, όταν οι Πειραιώτες είχαν επικρατήσει της Ντουντελάνζ στο ματς των ομίλων. Η διαφορά με τότε είναι πως σε εκείνο το παιχνίδι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν δεχθεί ένα γκολ (5-1) και είχαν τον κόσμο στο πλευρό τους.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα, Καμαρά, Έσε, Ποντένσε, Φορτούνης, Μασούρας, Ελ Κααμπί 

Μπάτσκα Τόπολα: Ίλιτς, Κρίστιτς, Στόιτς, Κάλουσιτς, Πέτροβιτς, Τσβέτσκοβιτς, Ραντίν, Κούβελιτς, Ντάκοβατς, Μιλοβάνοβιτς, Τσίρκοβιτς

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

Θυμηθείτε το live του αγώνα:

Δ. Βερβελές: Ωραίος ο Ολυμπιακός, παρά τα λάθη του, 5-2 την Μπάτσκα Τόπολα και γίνεται η μοναδική ελληνική ομάδα που από το Europa League θα συνεχίσει στο Conference. Ένας Ολυμπιακός που δοκιμάστηκε, αλλά έδειξε χαρακτήρα. Καλό βράδυ σε όλους!

  • Tέλος στο ματς
  • 89' Φοβερό γυριστό σουτ του Μπιέλ το οποίο απέκρουσε ο Ίλιτς
  • 86' «Βολίδα» του Ελ Αραμπί με τον Ίλιτς να αποκρούει εξαιρετικά
  • 85' Ο Ελ Αραμπί επιχείρησε ένα σουτ με τη μία, όμως η κόντρα του Σάλουσιτς έστειλε την μπάλα στα χέρια του Ίλιτς
  • 82' Καλή ευκαιρία με τον Ροντινέι να βλέπει το σουτ του να περνά πάνω από την εστία

Δ. Βερβελές: Τυπική διαδικασία πλέον για τον Ολυμπιακό, στο 5-2, δίνει και ευκαιρίες ο Καρβαλιάλ που μπαίνει με το δεξί στις υποχρεώσεις του. Και με καλή εικόνα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα...

  • 76' Ωραία ατομική ενέργεια του Ποντένσε με την προσπάθειά του να περνάει πάνω από την εστία του Ίλιτς
  • 70' Ο Μπιέλ κουβάλησε την μπάλα και το διαγώνιο σουτ του σταμάτησε από τον Ίλιτς

Δ. Βερβελές: Σιγά μην δεν το "κάρφωνε" και ο Ελ Αραμπί, ο κορυφαίος φορ του Ολυμπιακού. 5-2 σε ένα ματς που είναι αμαρτία να γίνεται σε άδειο γήπεδο. Κρίμα...

  • 68' ΓΚΟΟΟΟΟΛ για τον Ολυμπιακό! Ο Φορτούνης επιχείρησε ένα σουτ όμως η μπάλα κατέληξε σε ασίστ στον Ελ Αραμπί, ο οποίος μέσα από τη μικρή περιοχή έκανε το 5-2
  • 63' Μακρινό σουτ του Μασούρα το οποίο πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Ίλιτς

Δ. Βερβελές: Οι γνωστές... τρέλες. Κατάφερε ο Φορτούνης να κερδίσει την αποβολή του Κούβελιτς και μετά από λίγα δευτερόλεπτα στην κόντρα δέχθηκε γκολ για το 4-2. Ανασταλτική λειτουργεία κάκιστη σε αυτή τη φάση.

  • 67' Συρτό σουτ του Φορτούνη εκτός περιοχής, στην αγκαλιά του Ίλιτς η μπάλα
  • 61' ΓΚΟΛ για την Μπάτσκα Τόπολα! Ο Τσίρκοβιτς βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη για το 4-2
  • 60' ΚΟΚΚΙΝΗ για την Μπάτσκα Τόπολα! Ο Κούβελιτς μάρκαρε άσχημα τον Φορτούνη και είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα
  • 58' Η κεφαλιά του Ράκονιατς σταμάτησε από τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη

Δ. Βερβελές: Ο Ολυμπιακός χωρίς τον κόσμο του, σε μεγάλη βραδιά ανεβάζει το δείκτη του σκορ σε 4-0 με τον Ρέτσο και καπάκι με το λάθος του Ορτέγκα, ο Ντάκοβατς μειώνει σε 4-1. Αστείο λάθος, "τρελάθηκε" ο Καρβαλιάλ στον πάγκο του.

  • 47' ΓΚΟΛ για την Μπάτσκα Τόπολα με τον Ορτέγκα να μην απομακρύνει, τον Ντάκοβατς να κλέβει και να κάνει το 4-1
  • 46' ΓΚΟΟΟΟOOOOΛ για τον Ολυμπιακό! Η κεφαλιά του Ρέτσου μετά από κόρνερ πήγε στο δοκάρι, από εκεί στην πλάτη του Ίλιτς και έπειτα στα δίχτυα για το 4-0
  • Σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο
  • Τέλος στο πρώτο ημίχρονο
  • 45' Κοντά στο 4-0 ο Ολυμπιακός με τον Φορτούνη να κουβαλά την μπάλα και να τη στέλνει για λίγο άουτ

Δ. Βερβελές: Η βραδιά του Πορτογάλου που στο 42' κάνει το 3-0. Με ξεχωριστή προσπάθεια και πάλι. Μάγκας ο Ποντένσε, "φτιάχνει" και τον συμπατριώτη του Καρβαλιάλ με το "καλημέρα".

  • 42' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ για τον Ολυμπιακό! Ακόμα μία απίθανη ενέργεια του Πορτογάλου, ο οποίος έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Ίλιτς

Δ. Βερβελές: Γκολάρα από τον Ποντένσε, στο 40' το 2-0. Ωραίος, μετατρέπει την πίεσή του σε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης.

  • 40' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΛ για τον Ολυμπιακό! «Μάγος» ο Ποντένσε, ο οποίος με μία εξαιρετική ατομική ενέργεια και ένα υπέροχο φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.
  • 39' Παράλληλη μπαλιά του Μασούρα με τον Ελ Κααμπί να μην την προλαβαίνει μπροστά από την εστία

Δ. Βερβελές: Παραμένει το 1-0 μετά το γκολ του Ελ Κααμπί στο 35' που ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Βλέπουμε έναν Ολυμπιακό συγκεντρωμένο, πειθαρχημένο, με ξεκάθαρους ρόλους μέσα στο γήπεδο από τους παίκτες.

  • Γκολ για τον Ολυμπιακό στο 35' όμως ο Ελ Κααμπί φαίνεται να είναι εκτεθειμένος και ο ρέφερι έδωσε οφσάιντ. Συμφωνεί και ο VAR!
  • 32' Απευθείας φάουλ του Κώστα Φορτούνη, στην αγκαλιά του Ίλιτς η μπάλα
  • 29' Μακρινό σουτ του Ντάκοβιτς το οποίο πέρασε πάνω από την εστία του Πασχαλάκη
  • 28' Ο Ποντένσε επιχείρησε ένα σουτ με φάλτσα το οποίο κατέληξε στα χέρια του Ίλιτς

Δ. Βερβελές: Στην πρώτη του φάση ο Ολυμπιακός ανοίγει το σκορ με τον Ελ Κααμπί. Ωραία η σέντρα του Ροντινέι στο 21', ο Μαροκινός με κεφαλιά ανοίγει το σκορ και 1-0.

  • 22' Μακρινό σουτ του Φορτούνη εκτός περιοχής, το οποίο καταλήγει άουτ
  • 21' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΛ για τον Ολυμπιακό με τον Ελ Κααμπί! Ο Ροντινέι έβγαλε μία ωραία σέντρα στον Μαροκινό και εκείνος με κεφαλιά έκανε από τη μικρή περιοχή το 1-0
  • Χωρίς μεγάλη στιγμή το παιχνίδι στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα. Ο Ολυμπιακός πιέζει ψηλά την Μπάτσκα Τόπολα για να πάρει το προβάδισμα

Δ. Βερβελές: Ένα κακό ποιοτικά ματς ως τώρα, ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός δεν θέλει να δώσει ρυθμό σε αυτό και γιατί δεν τον συμφέρει. Του κάνουν άλλωστε δύο αποτελέσματα...

  • Αναγνωριστικά τα πρώτα 10 λεπτά του αγώνα με την μπάλα να βρίσκεται κυρίως στο κέντρο
  • 4' Πρώτη στιγμή για τον Ολυμπιακό με τη σέντρα-σουτ του Ποντένσε από τα αριστερά να περνάει άουτ
  • Σέντρα στο παιχνίδι!
  • Όλα έτοιμα για τη σεντρα
  • Θυμίζουμε πως οι Πειραιώτες θα αγωνιστούν δίχως φιλάθλους στο γήπεδο, μετά από την απόφαση της κυβέρνησης για τα όσα συνέβησαν στου Ρέντη
  • Λίγη ώρα πριν τη μεγάλη σέντρα

Δ. Βερβελές: Καλησπέρα σας κι από εμένα. Χωρίς εκπλήξεις η εντεκάδα του Ολυμπιακού, αναμενόμενο και λόγω των προβλημάτων τραυματισμού που έχει και ο Καρβαλιάλ να αντιμετωπίσει. Μένει να δούμε το ρόλο Μασούρα και Φορτούνη ουσιαστικά, ποιος θα είναι στα άκρα.

  • Ο Κάρλος Καρβαλιάλ δίνει το πρώτο του επίσημο παιχνίδι στον πάγκο της ομάδας, ελπίζοντας πως θα πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη
  • Ο Παναθηναϊκός δέχθηκε ένα ακόμα γκολ, ενώ ο ΠΑΟΚ έκανε το 4-1 κόντρα στην Ελσίνκι
  • Οι παίκτες των δύο ομάδων βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο και κάνουν προθέρμανση
© Sportal
  • Ο Ολυμπιακός, εφόσον προκριθεί, θα μάθει τους αντιπάλους του την ερχόμενη Δευτέρα (18/12,15:00), στην κλήρωση των playoffs του Conference League
  • Αξίζει να σημειωθεί πως στο γήπεδο δεν θα παρευρεθεί η διοίκηση της Μπάτσκα Τόπολα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση να απαγορευτεί η δυνατότητα στους 80 VIPκαι χορηγούς καλεσμένους της να παρακολουθήσουν τον αγώνα.
  • Διαιτητής θα είναι ο Δανός, Μόρτεν Κρογκ, με βοηθούς τους Βόλενμπεργκ Ράσμουσεν, Στέφεν Μπράμσεν. Τέταρτος ορίστηκε ο Πίτερ Κιάρσγκααρντ και στο VAR οι Ιταλοί Μαουρίτσιο Μαριάνι, Ντανιέλε Ντοβέρι.
  • Για κακή του τύχη ο Ολυμπιακός δεν θα έχει στο πλευρό του τους φιλάθλους του
© Sportal
  • Αναλυτικά οι ενδεκάδες των δύο ομάδων: 

    Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα, Καμαρά, Έσε, Ποντένσε, Φορτούνης, Μασούρας, Ελ Κααμπί

    Μπάτσκα Τόπολα: Ίλιτς, Κρίστιτς, Στόιτς, Κάλουσιτς, Πέτροβιτς, Τσβέτσκοβιτς, Ραντίν, Κούβελιτς, Ντάκοβατς, Μιλοβάνοβιτς, Τσίρκοβιτς
  • Τα μέτρα ασφαλείας στο γήπεδο είναι πολύ αυστηρά. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως οι αποστολές των δύο ομάδων έφτασαν μαζί και με αρκετές δυνάμεις της αστυνομίας στο πλευρό τους
  • Oι Πειραιώτες ψάχνουν δύο αποτελέσματα στο αποψινό παιχνίδι, θέλοντας νίκη και ισοπαλία για να βρεθούν στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης
  • Στο κεκλεισμένων των θυρών «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός θέλει να πάρει το εισιτήριο για τα playoffs του Europa Conference League, αντιμετωπίζοντας την Μπάτσκα Τόπολα στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Europa League.