Ο ανεβασμένος Ντόι, 50άρης στα 21 του και μεγάλο κέρδος!

Ο ανεβασμένος Ντόι, 50άρης στα 21 του και μεγάλο κέρδος!

Διονύσης Βερβελές 11:00 - 30.01.2024 / Ανανεώθηκε: 11:00 - 30.01.2024

Το γκολ με τον ΠΑΣ, η ευκαιρία που αρπάζει και η βελτίωση…

Ο Ανδρέας Ντόι στο ματς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα, εξελίχθηκε ως ένας εκ των πρωταγωνιστών της αναμέτρησης. Το γκολ που βάζει και κάνει το 1-0, έρχεται με την πάστα της πρώτης του θέσης, του αμυντικού μέσου. Βγήκε ψηλά, πίεσε, κέρδισε τη μονομαχία, «ζύγισε» το σουτ κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αθανασίου, για να ανοίξει το σκορ. 

Για τον Ντόι, ήταν σίγουρα μια ξεχωριστή στιγμή. Ο νεαρός στόπερ του Ολυμπιακού, πριν λίγες ώρες είδε στο Ρέντη τον Κάρμο με τον Άμπι να μπαίνουν στις προπονήσεις. Δύο νέοι στόπερ, την ώρα που γινόταν η κουβέντα και με τον Γκαστόν Ερνάντες και τη Σαν Λορέντζο. Ο Ντόι, έστειλε το δικό του μήνυμα, λίγο πριν γίνει πενηντάρης. 

Τις 49 συμμετοχές έχει πιάσει με τον Ολυμπιακό, μέσα στους 15 μήνες που έχει αγωνιστεί στην ομάδα. Στις 9 Οκτώβρη 2022, ο Μίτσελ του έδωσε την ευκαιρία στην Κρήτη απέναντι στον ΟΦΗ. Μπήκε με αυτογκόλ, αλλά όχι μόνο σήκωσε κεφάλι, έδειξε χαρακτήρα και πήρε πολλά ματς. Αν παίξει στη Λεωφόρο, θα συμπληρώσει 50 συμμετοχές με τη φανέλα των Πειραιωτών, έχοντας δύο γκολ. Ένα αυτό με τον ΠΑΣ Γιάννινα κι ένα πέρσι, στο 5-0 με το Βόλο

Το παν γι ’αυτό το παιδί που σε λίγες ώρες γίνεται 21 χρονών (έχει γενέθλια στις 2 Φεβρουαρίου), είναι πως έχει «διαβάσει» την κατάσταση. Έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό ακόμη ένα χρόνο, ως το καλοκαίρι του 2025. 

Για την ώρα, δεν έχει υπάρξει κάποια συζήτηση. Εκτιμά τι του δίνει ο Ολυμπιακός, πόσο του έχει αλλάξει την καριέρα. Και η αλήθεια είναι πως στις τελευταίες αναμετρήσεις, είναι ανεβασμένος. Πατάει καλύτερα, έχει ανεβάσει ρυθμό, δεν θυμίζει σε τίποτα η παρουσία του την αρχή που έκανε φέτος. Ήταν καλός και σκόρερ με τα Γιάννινα. 

Είχαν προηγηθεί καλές εμφανίσεις και με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, αλλά και με τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο, εκεί όπου έπαιξε σε όλο το ματς (120 λεπτά). Και νωρίτερα, είχε μπει αλλαγή ένα ημίχρονο στην Κηφισιά λόγω της αποβολής του Ρέτσου, αλλά είχε σταθεί εξαιρετικά και στη Λεωφόρο στο 1-1 του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό

Ο Ντόι, έχει ακούσει και τον Κάρλος Καρβαλιάλ να του μιλά, να μην τον… αδειάζει. Και μόνο που βγήκε πάνω από τον Πορόζο, τον Φρέιρε, κάτι δείχνει. Δεν μπήκε στη διαδικασία δεύτερων σκέψεων ο Πορτογάλος προπονητής, που ζητά από τον Ντόι να συνεχίσει την προσπάθεια. 

Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού πάντως, είναι κι ένα παιδί χαμηλών τόνων, κρατά χαμηλά τους τόνους και προτιμά τις περισσότερες ώρες της ημέρας, να τις περνά με την οικογένειά του, εκεί στα δυτικά προάστια. Ίσως να έπρεπε να τον δούμε και στα χαφ κάποια στιγμή, στην κανονική του θέση, δεν θα ήταν άσχημη ιδέα…